Dodaj do ulubionych

dziwne ząbkowanie

21.07.11, 11:06
Witam serdecznie, mam pytanie, czy to możliwe, by przy ząbkowaniu zęby wyrzynały się pojedynczo, a nie w parach? Mój 10 miesięczny synek ma już dwie dolne i dwie górne jedynki oraz tylko jedną dolną dwójkę (wyrosła 3miesiące temu) - jak długo czekać bez niepokoju na pojawienie się drugiego ząbka z pary? Uprzejmie proszę o odpowiedź:)
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: dziwne ząbkowanie 21.07.11, 11:27
      czasem ludzie nie mają wszystkich zębów, czasem mają nadprogramowe, czasem ząb haczy o inny i nie przebije się. Ciężko powiedzieć, a szkoda małego prześwietlać, to tylko zęby mleczne, no i nie wyobrażam sobie takiego prześwietlenia na żywca.
      • beauty_jasmin Re: dziwne ząbkowanie 21.07.11, 18:58
        U nas było w ogóle nie po kolei. Wpierw 1 dolna, potem 1 górna, potem znów 1 dolna razem z górną 2. Następnie poszły dwie dolne 2-ki i wszystkie cztery 4-ki i 3-ki,a dopiero w wieku 18-mies wyszła spóźnialska 2-ka :)) Teraz czekamy na 5-ki,a ma 2 latka
    • nglka Re: dziwne ząbkowanie 21.07.11, 12:12
      A skąd przekonanie, że zęby wychodzą zawsze w parach? :)
      W przypadku mojej córki nawet kolejność była przypadkowa (np czwórki przed trójkami), czasem wychodziły 3-4 zęby na raz i niekoniecznie jednakowe "numerycznie" :)
    • naana26 Re: dziwne ząbkowanie 21.07.11, 15:00
      mój też nie ząbkował w parach. najpierw wylazła dolna jedynka, po 3 miesiącach górne jedynki a dopiero po nich druga dolna jedynka, czyli prawie 4ms po pierwszej.
    • kasiaalbrecht Re: dziwne ząbkowanie 22.07.11, 14:39
      moga pojedynczo moga i wszystkie naraz należy cierpliwie czekać:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka