Dodaj do ulubionych

Mam dość goraczka !!!

08.10.11, 12:36
co to może być dziś syn 3,5 roku mial w nocy 38,2 dostal czopek o 3ej i do teraz nic tryska energią jak zwykle. rok temu w listopadzie też mial tak samo ?? Badania krwi ok robione w czwartek oprócz podwyższonego TSH, ale to chyba inna sprawa.
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Mam dość goraczka !!! 08.10.11, 12:57
      Mój najstarszy syn tak miewał. Nagle zaczynał się pokladać, gorączka czasem była w okolicach 39 stopni, wyglądał na ciężko chorego, szedł spać i wstawał zdrowy. Znajoma, która to widziała, nie wierzyla własnym oczom - dziecko, które przelewało sie przez ręce i wyglądało na kandydata do szpitala, wstawało absolutnie jak nowe. U mojego syna były to ataki migreny.
      Radzę zrobić na wszelki wypadek analizę moczu. Czasem zapalenie ukladu moczowego daje takie objawy - goraczka bez wyraźnych oznak choroby.
      • mammajowa Re: Mam dość goraczka !!! 10.10.11, 15:53
        ja tak miewałam jako dziecko. i nie były to ataki migreny. po prostu mój organizm wymiatał infekcje w ten sposób (do ok 40st. gorączki, jedna noc i dziecko rano skowronek). pediatra się szybko przyzwyczaiła;)
    • kasiaalbrecht Re: Mam dość goraczka !!! 09.10.11, 21:11
      myślę, że nowa infekcja, na razie obserwacja i leki p gorączkowe
      • ksfilipek Re: Mam dość goraczka !!! 10.10.11, 10:01
        dzis poniedzialek infekcji brak wszystko w normie :/
        • evikon Re: Mam dość goraczka !!! 10.10.11, 22:49
          Powtarzające się sporadycznie jednorazowe skoki gorączki przy prawidłowej morfologii i badaniu moczu należy zostawić w spokoju. Gdyby medycyna była tak prosta to dawno zostałaby przejęta przez komputery.
    • melani5 Re: Mam dość goraczka !!! 11.10.11, 17:45
      Moj syn(3.5l)tak ma.Goraczka dochodzi czasami do 41C,zbijana spada do 39-38C i przewaznie po 2dniach maly w pelni formy.Moje dziecko reaguje tak na infekcje,nie ma ciagnacych sie po dwa tyg.katarow ani kaszlow,tylko te goraczki od czasu do czasu. Przyzwyczailam sie ,pediatra tez(przypisuje mi w takim wypadku antybiotyk,gdyby naprawde goraczka niedala sie zbic ponizej 40C),od prawie dwuch lat nie podalam antybiotyku przez goraczke,jakbyl mniejszy to dawalam bo sie balam tak wysokiej temp. Dodam ze przebadany na wszystko,wyniki idealne,poprostu tak ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka