30.12.11, 22:19
Witam u mojej 4 tyg córeczki (teraz ma 10 tyg) wykryto wadę serca ASDII. Jest to przysłowiowa "dziurka w sercu"... i nic więcej na ten temat nie wiem. Jesteśmy po dwóch wizytach u kardiologa. Pierwsze badanie (4 tydzień życia)ekg+usg wykryło ową dzurkę (wielkośc 0,5 mm)oraz zwężenie tętnicy płucnej, drugie badanie(6 tydz. życia) ekg +usg dziurka o takiej samej wielkości(a mieliśmy nadzieję, że się zmniejszy). Kolejne badanie na początku stycznie. Mam prośbę do rodziców, których dzieci mają podobną wadę o napisanie"po chłopsku" co to za wada, czy konieczna jest operacja, jak się ją leczy. Kardiolog każe narazie czekać a ja bardzo się martwię.
Obserwuj wątek
    • jutycha Re: ASDII 31.12.11, 00:31
      Witaj, jestem mama Marysi urodzonej z ASD II. Niestety u nas dziura w przegrodzie między przedsionkowej okazała się na tyle duża że po około pół rocznej obserwacji córkę zoperowano.Choć robi się to podobno dość rzadko.
      Jak kardiolog każe czekać to czekajcie, on na pewno wie co robi.
      Na pocieszenie dodam że dziś Maryśka jest zdrową, świetnie rozwijającą się prawie 9 latką.
      Głowa do góry, wszystko będzie dobrze.
    • jutycha kiki 31.12.11, 00:34
      jak będziesz miała jakieś pytania to pisz an gazetowego, w miarę możliwości odpowiem. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka