Dodaj do ulubionych

katar u noworodka

31.03.12, 12:47
Witam!
Moja tygodniowa córeczka dostała katarku ciężko jej oddychać.Ratujemy się wodą morską+ frida.Jak jeszcze mogę jej pomóc.Można stosować maść majerankową?
Obserwuj wątek
    • maartusia1 Re: katar u noworodka 31.03.12, 12:58
      albo czy można jej zrobić inhalację z soli fizjoligiznej?
      • czarna_12 Re: katar u noworodka 01.04.12, 23:13
        inhalację też mozna
    • justa_m1 Re: katar u noworodka 31.03.12, 16:38
      Ja stosuje, ale już u niemowlaka, choć dla noworodka też można pewnie. Wodę do noska, kładę na brzuch i po kilku minutach odciągam respiratorem katarek. Na koniec smaruję maścią majerankową. Do tego głównie po spaniu oklepuje delikatnie plecy. Jak najwięcej picia ( piersi ). Zauważyłam że jak nie odciągam za często ( bo kiedyś to kilka razy dziennie ) to katar szybciej przechodzi. No ale to zależy od jakości kataru. Moj maluch jak ma katar to taki co nie przeszkadza mu w ssaniu.
      Niestety taki katar potrafi trwać u maluszka nawet 2 tyg.
      A to na pewno katar? Takie maleństwo? Może pokarm jej się ulewa ?
    • vjann Re: katar u noworodka 31.03.12, 16:45
      może to nie katar tylko pokarm. Idź do lekarza z nią. Na maść majerankową jeszcze za wcześnie.
      • justa_m1 Re: katar u noworodka 31.03.12, 22:22
        No właśnie że też o tym nie pomyślałam... z takim maleństwem to od razu do lekarza. wydaje mi sie ze to nie katar. Ale lekarz musi ją zobaczyć. Pewnie ulewa pokarm.
    • czarna_12 Re: katar u noworodka 01.04.12, 23:11
      można euphorbium s ,nasivin soft najlepiej 1 raz na noc wtedy mozna stosować i 10 dni.+Maść majerankową stosowałam już od 10 dnia życia mojej córci miała mega zielone gluciory kóre zalegały+Oklepywać kładąc malenstwo na swoich kolanach główką lekko w dół, i częste noszenie maleństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka