Dodaj do ulubionych

upławy? u 3-latki

18.07.12, 21:34
Córka lat 3. od jakiś 3 tygodni pojawiają się żółto-zielonkawe ślady na bieliźnie. Jakby lekko śluzowate. Nie ma większego zaczerwienienia, nie skarży się na ból, nie widać, żeby cokolwiek swędziało. Myję ją laktacydem, ale ślady wciąż powracają. Raz nie ma nic, a kolejnego dnia znowu są, Nie wiem czy konieczna jest wizyta u ginekologa, czy możemy spróbować jakiś domowych sposobów. Jak dotąd nie miała żadnych infekcji dróg moczowych, czy bakterii.

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • nglka Re: upławy? u 3-latki 19.07.12, 00:18
      Lctacydem myjesz od kiedy? Przed pojawieniem się upławów, czy po?
      Generalnie u takich maluchów - sama woda.
      Mnie Lactacyd uczula masakrycznie, samo uczulenie może być przyczyną upławów [i nie muszą się one pojawić w pierwszych dniach użycia preparatu, czasem pojawiają się po kumulacji konkretnej ilości alergenu. Naprawdę od samej wody nic jej się nie stanie, wręcz przeciwnie, w tym wieku nie ma konieczności używania detergentów do okolic intymnych, to hormony płciowe odpowiadają u kobiet za intensywny zapach oraz hormony i cudze bakterie [współżycie] w zdecydowanie przeważającej ilości przypadków - za infekcje. Odstawiłabym.
      Moją czterolatkę w miejscach intymnych myję wyłącznie wodą.

Jeśli w ostatnim czasie dziecko przyjmowało antybiotyk, to również może być zapalenie wywołane grzybami, ale zielone śluzowate upławy to raczej albo infekcja bakteryjna - infekcjom bakteryjnym sprzyjają wszelkiego rodzaju alergie również.
      Tak czy siak lekarza trzeba odwiedzić.
    • ewa.misko-wasowska Re: upławy? u 3-latki 20.07.12, 06:46
      Witam,
      wizyta u lekarza jak najbardziej wskazana, gdyż może to być stan zapalny wymagający leczenia.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka