Dodaj do ulubionych

krwotoki z nosa

04.09.12, 11:08
ostatnio (kilka razy) moja niestpełna 3 letnia córka miała krwotoki z nosa. zazwyczaj w dzień, a dziś przytrafiło sie i w nocy. nie są jakieś bardzo obfite, nie mniej jednak się zdarzają... mój mąż, a także moja siostra w dzieciństwie mieli częste krwotoki z nosa. chciałam sie podpytać, czy mam się niepokoić, robić badania, czy to po prostu "taka jej uroda" i rzecz rodzinna...
dziękuję za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • lejdi111 Re: krwotoki z nosa 04.09.12, 11:38
      jeśli chodzi o badania to na pierwszym miejscu płytki krwi czy przypadkiem nie cierpi na małopłytkowośc.
    • rulsanka Re: krwotoki z nosa 04.09.12, 11:49
      Warto zrobić badania krwi.
    • dorek3 Re: krwotoki z nosa 05.09.12, 09:01
      Jeśli w badaniach nic niepokojącego nie wyjdzie to podawałabym rutinoscorbin oraz nawilżała śluzówkę nosa. Mój syn też ma skłonność do krwawień z nosa i swego czasu używałam kremu Alantan (odrobina na patyczku do posmarowania) a ostatnio przerzuciałm się na nawilżający żel w sprayu.
    • agniesia1973 Re: krwotoki z nosa 07.09.12, 11:07
      Mój synek również ma często krwawienia z nosa, najczęściej właśnie w nocy.
      Synek miał badanie krwi - wyniki były w porządku. Oczywiście byliśmy u laryngologa. Lekarz powiedział, że krwawienie nocne zdarza się ponieważ jak dziecku się coś śni, to podnosi się ciśnienie. Synek miał przyżegane naczynka w nosie. Jest nieco lepiej ale krwawienia nadal się zdarzają. Laryngolog stwierdził, że jeżeli będą się nasilały to trzeba będzie zrobić zabieg laserem.
    • alpepe Re: krwotoki z nosa 07.09.12, 17:26
      suplementuj wapń, to się ta uroda zmieni (sama to przerabiałam i nadal przerabiam z córką, też "taka uroda", ale jak podaję rexorubię, to krwotoków nie ma).
    • wiola2214 Re: krwotoki z nosa 21.09.12, 21:24
      Witam, przede wszystkim badania żeby wykluczyć czy to nic groźnego.
      powiem tylko że u mojej siostrzenicy 5 letniej tak sie własnie zaczeła bardzo poważna choroba, a dzis jus jej z nami nie ma:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka