Dodaj do ulubionych

Bakterie w moczu

11.09.12, 06:55

Moja córka od soboty gorączkuje,wczoraj zrobiliśmy badanie moczu,dziś będziemy robić posiew.Jak moge jej pomóc przez te kilka dni kiedy bedziemy czekać na wynik posiewu?Wciąż ma gorączke,podaję Nurofen.Szkoda żeby męczyła sie jeszcze kilka dni w sumie bez rzadnej pomocy.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 07:55
      No dobra.
      Wybacz, ale macie wynik badania ogolnego moczu i nie poszlas z tym chocby do pediatry (ogolnego), by stwierdzil, że akurat gorączka jest od poroblemów z układem moczowym?

Polecam mimo wszystko udanie sie do lekarza, a nie podawanie czegokolwiek na własna ręke.
    • dianaro Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 12:09
      Sama sobie odpowiedziałaś - bez żadnej pomocy!!! Nie wiem na co czekasz kobieto, udaj się do lekarza.
    • afrodyta190 Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 17:48
      Gdzie napisałam że nie byłam u pediatry?
      BYŁAM U PEDIATRY i to on zalecił podanie zurawit junior.Mocz badamy codziennie.
      Mam czekać na wynik posiewu do przyszłego tygodnia,o to mi chodzi tu jestem bezsilna.
      • yoka1 Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 18:14
        no to jaki jest wynik ogólnego moczu?
        • afrodyta190 Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 18:36
          Liczne bakterie
          I co?
          • rulsanka Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 20:04
            Same bakterie zazwyczaj świadczą o złym pobraniu próbki.
            Reszta badania ogólnego była ok?
            • afrodyta190 Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 20:58
              Na razie wyszły tylko bakterie,zobaczymy co wyjdzie z posiewu.Własnie po za tymi bakteriamii jest wszystko ok.
              Gorączka ustępuje zobaczymy co będzie w nocy,dziś tylko rano była gorączka i to już niższa,wcześniej 38,8 i nie rosłą ani za bardzo nie chciała spadać.
              • rulsanka Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 21:38
                Teraz krąży jakiś wirus, przy którym jest gorączka i prawie nic poza tym.
                Jak pobierałaś mocz do badania?
      • madziulec Re: Bakterie w moczu 11.09.12, 23:21
        Super.
        W przypadku, gdy jest to problem z układem moczowym to wyniki badania ogólnego moczu na to wskazuja jednoznacznie.
        Jesli rzeczywiście byłyby to problemy z układem moczowym to nei ma co czekac, a nie podawac żurawit.
        Ale skoro tylko bakterie w moczu ogólnym i nic więcej to myslę, że to kwestia złego pobrania
    • afrodyta190 Re: Bakterie w moczu 12.09.12, 07:21
      Dzięki za odpowiedzi.Dam znać jak sie wyjaśni co to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka