Dodaj do ulubionych

powiększone jąderko

01.04.13, 17:13
Witam!
Mój synek ma 2 latka 10 miesięcy. Od dwóch tygodni chodzi w majteczkach, nie w pampersie.
Kilka dni temu zauważyliśmy z mężem że jedno jąderko ma większe od drugiego, ze trzy razy większe. Wcześniej żadnej wyraźnej różnicy nie zauważałam, bo jej nie było. Różni lekarze przy wizytach w przychodniach zawsze badali profilaktycznie jąderka, wszystko było w porządku.
Synkowi nic nie dolega, nie boli.
Co to może być?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • majuszka77 Re: powiększone jąderko 01.04.13, 18:50
      zasuwaj do chirurga ,to może być skręt , stan zapalny ....takie coś wymaga pilnej konsultacji trzeba zrobić usg i to szybko
    • ewa.misko-wasowska Re: powiększone jąderko 02.04.13, 10:50
      Witam,
      jak najbardziej wskazana pilna konsultacja chirurga dziecięcego, jest sporo przyczyn powiększenia jąderek, ale każda wymaga pilnej konsultacji.
      Pozdrawiam serdecznie
      • o.o.ola Re: powiększone jąderko 02.04.13, 12:47
        Dziękuję za odpowiedź!

Byłam dziś w przychodni, wstępne rozpoznanie - przepuklina mosznowa. Dostałam skierowanie do chirurga.

Może ktoś mi podpowie, z własnego doświadczenia, jak długo się czeka na wizytę w poradni chirurgicznej w Warszawie na Niekłańskiej lub w Centrum Zdrowia Dziecka.
        W Centrum Zdrowia Dziecka zapisy są drogą elektroniczną, a na Niekłańską trzeba jechać osobiście. Przed południem dziś nie dam rady, tylko wieczorem....
        • aurinko5 Re: powiększone jąderko 02.04.13, 18:28
          Na wizyte w czd na pewno 'troche' sobie poczekasz. I nie zapisuj się do poradni chirurgicznej tylko urologicznej. Oni się w tym specjalizują. Do czd potrzebne jest skierowanie, które jest wypisane konkretnie do IP CZD.
          Nie wiem jak jest na niekłanskiej.
          • o.o.ola Re: powiększone jąderko 02.04.13, 22:32
            Na Niekłańskiej wyznaczyli wizytę na 11 kwietnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka