Dodaj do ulubionych

6 dni z biegunką :-(

26.11.13, 07:44
Dzień dobry.
Będę wdzięczna za poradę:

Mój 7,5 miesięczny syn już od czwartku ma biegunkę. Od piątkowej wizyty lekarskiej jest na marchwiance z kleikiem ryżowym, dodatkowo dopajam go wodą. Karmimy się piersią, mimo iż lekarka poradziłą ją odstawić - Młody jest tak przywiazany do piersi, ze mimo moich usilnych starań nie udało się jej całkowicie wykluczyć. Nie gorączkuje, nie wymiotuje, jest pogodny, nic go nie boli. W niedzielę stolce były jakby bardziej zbite i wg zaleceń lekarza zaczęłam wprowadzać normalne posilki od wczoraj popołudnia. Kupy stały sie bardziej wodniste i ciemnozielone. Ponownie wprowadziłąm lzejsza diete. Dodatkowo podałam Młodemu enterol.
Co robic? Przyznam, ze jest to dla mnie duza zagadka, skad ta biegunka
Moj syn raczej nie zabkuje. Slini sie jak zwykle, ale rodzinne mamy pojawianie sie zebow dopiero w okolicy 11-12 miesiaca.

Z gory dziekuje za sugestie.
Obserwuj wątek
    • szczesliva Re: 6 dni z biegunką :-( 26.11.13, 07:52
      bede wdzieczna za sugestie dotyczace zywienia malucha: dalej podawac marchwianke czy moze wprowadzic normalne posilki?
      dodam, ze Mąż juz tydzien zmaga sie z infekcja wirusową : czy moze to byc trop, ze moj Syn wlasnie zarazil sie? Przypomne, ze nie goraczkuje.
      • kasiak37 Re: 6 dni z biegunką :-( 26.11.13, 09:27
        jednak stawiam na zeby.To ze macie rodzinnie zeby ok.11-12 miesiaca nie jest wyznacznikiem tego,ze u dziecka bedzie identycznie.A wiek 7.5 miesiaca to wlasnie normalny czas na zeby.
        • moni19792 Re: 6 dni z biegunką :-( 26.11.13, 19:36
          u nas podobny problem byłam w piatek u lekarza dosrtaje leki i nadal biegunka jutro bedzie 6dni
    • ewa.misko-wasowska Re: 6 dni z biegunką :-( 30.11.13, 15:22
      Witam,
      pomimo, że nie ma gorączki może to być infekcja przewodu pokarmowego. Objawy mogą się utrzymywać nawet do 10 dni. Dietę zaleca się zwykle normalną, lekkostrawną (jak sprzed infekcji), probiotyki należy podawać od początku wystąpienia dolegliwości.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka