01.11.14, 18:05
4 - synek od ok. miesiąca kasłał, głównie w nocy. Dwukrotnie osłuchany przez pediatrę - zawsze czysto. W poprzedni weekend kaszel bardzo się nasilił i męczył dziecko również w ciągu dnia. W poniedziałek lekarz stwierdził, że coś się zaczyna dziać, zalecił nebulizacje z berodualu i zalecił kontrole następnego dnia. Po wizycie synek kilkakrotnie zwymiotował, temp. ok. 38 stopni. Następnego dnia tj. we wtorek lekarz podejrzewał zapalenie płuc, test CRP w przedziale do 40 ( szybko się zabarwiło). Dostaliśmy antybiotyk Klacid, dalej Berodual i syropy. Tepm. ok. 37,5. Dostałam zalecenie pokazania dziecka jeśli w czwartek nie będzie poprawy ( dalej stan podgorączkowy, brak apetytu ).
Ponieważ w czwartek termometr pokazywał 37 - 37,1 a dziecko nie chciało jeść poszłam ponownie do przychodni. Inny pediatra zalecił
Obserwuj wątek
    • kubamelbor Re: Pytanie 01.11.14, 18:11
      Inny pediatra zalecił dalej podawanie tych samych leków i tyle ...
      Mamy sobotę - 4 doby podawania antybiotyku, wciąż jest 37- 37,1 , apetytu brak ...
      Martwię się, niby dziecko nie leży, bawi się ale nie jestem pewna, czy ten lek działa czy nie.
      Czy 37 to jest stan podgorączkowy czy normalna temperatura.
      Kontrole mamy w poniedziałek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka