10.01.15, 22:36
W środę o godzinie 13ej zaszczepiłam syna 22 miesiące przeciw ospie - pierwsza dawka Varilrix. Czwartek, piątek - marudny był. W nocy z piątku na sobotę gorączka w porywach do 38 stopni, marudzenie, bardzo czerwone i rozpulchnione gardło.

I teraz proszę o pomoc - czy to skutek uboczny szczepienia czy nowa infekcja? I jak ja mam to leczyć czy jak infekcję czy nie robić nic i czekać aż szamo przejdzie?

Głupio pytam, bo szczerze mówiąc trochę zgłupiałam, Priorix przeszedł bezboleśnie, a tutaj zonk. Póki co daję synowi Sambucol Baby i psikam Tantum Verde, na noc dostał czopek z paracetamolu, bo temp była 38 przy zimnych stopach i dłoniach a gorącej głowie (rosła).
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Varilrix 12.01.15, 08:37
      Witam,
      po Varilrixie gorączka pojawia się zwykle nie wcześniej jak po 5 dniach (szczepionka żywa) bardziej prawdopodobna wydaje mi się infekcja wirusowa.
      Pozdrawiam serdecznie
      • ronna_wawa Re: Varilrix 27.06.15, 00:13
        witam. czy jest możliwość refundacji szczep. varilix? apteka (Warszawa) nie ma nic na ten temat - np. tutaj: aptekagold.pl/szczep-varilrix-p-ospie-wietrznej.html z gory dziekuje za odp
        • rulsanka Re: Varilrix 27.06.15, 17:13
          u nas jest bezpłatne jeśli dziecko chodzi do żłobka, podpytaj u siebie w przychodni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka