Dodaj do ulubionych

Węzły chłonne dziecka

02.04.15, 10:44
21 lutego wylądowaliśmy z córką na dyżurze. 16 miesięcy 40 stopni gorączki powiększone węzły chłonne. Dostała antybiotyk przeszło. 21 marca powtórka, wszystko tak samo. Znów antybiotyk. Po dziewięciu dniach zażywania znowu podwyższona temperatura. Brak innych dolegliwości. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co się dzieje z moją córką?
Obserwuj wątek
    • lea228 Re: Węzły chłonne dziecka 02.04.15, 11:23
      pytanie: czy byly dodatkowe objawy, katar, kaszel, węzły chłonne, apatia, zatkany nos, wysypka? jak wyniki badań, czy dziecko ma starsze rodzeństwo? czy miało styczność z infekcją? bardzo ogólnie zadane pytanie
      • bogdankoso2002 Re: Węzły chłonne dziecka 02.04.15, 11:42
        Katar i nic poza tym, mała zachowuje się normalnie, normalnie je.. Badania zlecone po świętach. Mam jeszcze dwójkę starszych dzieci w wielu szkolnym.
        • lea228 Re: Węzły chłonne dziecka 02.04.15, 16:08
          a na co wskazuja badania krwi? w szpitalu co bylo na wypisie? to moga byc wirusy
    • ewa.misko-wasowska Re: Węzły chłonne dziecka 08.04.15, 09:53
      Witam,
      czasami infekcje nakładają się u dzieci jedna po drugiej, rzeczywiście warto teraz zrobić podstawowe badania, jeżeli węzły przekraczają 1-1,5 cm i po infekcjach nie zmniejszają się to też usg węzłów chłonnych.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka