mysza6 09.05.05, 13:57 Czy ktoś mi odpowie co to jest proszek troisty. Słyszałam, że jest doskonały na kolki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria-kotowska Re: proszek troisty 09.05.05, 21:43 to jest stara mikstura na kolkę, bardzo dobra, przy dużych problemach polecam spróbować. Pozdrawiam. MK. Odpowiedz Link Zgłoś
falvitka Re: proszek troisty 10.05.05, 14:30 Też słyszałam że my się na tym chowałyśmy jako dzici.. :) chciałm spytać ile się go podaje i jak często bo w aptece nie wiedzą młode osoby, a na opakowaniu nie ma jak dawkowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: proszek troisty 10.05.05, 16:36 witam wlasnie jest to stara mikstura jeszcze naszych babc;). W naszym przypadku nic nie dzialalo, ale naszczescie znalazlam proszek troisty, podaje sie go szczypte na koniec noza, najlepiej wymieszac z herbatka albo mleczkiem, dziala juz 5 minut po podaniu. Ja podawalam raz na tydzien, dwa i pozegnalismy sie z kolkami, slyszalam ze niektorzy podawali codziennie i nie uzaleznil dzieci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikazielinska Re: proszek troisty 23.05.05, 19:57 a gdzie znalazłaś proszek? apteka czy jakieś inne miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
limida1 Re: proszek troisty 24.05.05, 09:07 A czy mozna go dostac w kazdej aptece i bez recepty. Nie wiesz co wchodzi w sklad tego proszku?Pozdrawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: proszek troisty 24.05.05, 11:04 witam mozna go dostac w aptece ale z tego co slyszalam sa problemy, mozna zapytac sie w razie potrzeby o sprowadzenie proszku, ja kupilam w aptece w Markach pod warszawa. sklad:korzeń rzewienia, węglan magnezu, olej z owoców kminku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
limida1 Re: proszek troisty 24.05.05, 12:53 bylam dzis w aptece sie pytac o ten proszek-kobita troche sie dziwnie usmiechnela:)ale OK.Zalatwilam-nie maja go co prawda w aptece, bo ma bardzo krotka date waznosci, ale na jutro maja mi go juz sprowadzic. Zobaczymy co to za cudo:))A i nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanko-zastanawiam sie jak to dziala- na jakiej zasadzie? Pozdrawiam! I jeszcze cos-troche zaskoczyl mnie sklad- spodziewalam sie jakiegos kopru czy rumianku-przewaznie w specyfikach na kolki te ziola sie pojawiaja a tu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: proszek troisty 24.05.05, 13:31 dzialanie jego jest zwiazane z kminkiem, ktory to wlasnie powoduje uwalnianie sie gazow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia1 Re: proszek troisty 26.05.05, 15:22 ja taz skorzystam z podpowiedzi i zakupie proszek. Nie jestem przekonana, czy moj synek ma kolki, czy po prostu boli go brzuszek, ale na pewno cos mu jest bo płacze i sie pręzy. Co do działania kminku to potwierdzam jego działanie. Sama stosowałam swego czasu taką "babciową" mieszankę mielonego kminku z majerankiem. I dział, i to nieżle. Espumisan mu nie dorównuje pozdrawiam wszystkie mamy magda Odpowiedz Link Zgłoś