Dodaj do ulubionych

proszek troisty

09.05.05, 13:57
Czy ktoś mi odpowie co to jest proszek troisty. Słyszałam, że jest doskonały
na kolki.
Obserwuj wątek
    • maria-kotowska Re: proszek troisty 09.05.05, 21:43
      to jest stara mikstura na kolkę, bardzo dobra, przy dużych problemach polecam
      spróbować. Pozdrawiam. MK.
    • falvitka Re: proszek troisty 10.05.05, 14:30
      Też słyszałam że my się na tym chowałyśmy jako dzici.. :) chciałm spytać ile
      się go podaje i jak często bo w aptece nie wiedzą młode osoby, a na opakowaniu
      nie ma jak dawkowac. Pozdrawiam.
      • kmyczek Re: proszek troisty 10.05.05, 16:36
        witam
        wlasnie jest to stara mikstura jeszcze naszych babc;).
        W naszym przypadku nic nie dzialalo, ale naszczescie znalazlam proszek troisty,
        podaje sie go szczypte na koniec noza, najlepiej wymieszac z herbatka albo
        mleczkiem, dziala juz 5 minut po podaniu.
        Ja podawalam raz na tydzien, dwa i pozegnalismy sie z kolkami, slyszalam ze
        niektorzy podawali codziennie i nie uzaleznil dzieci.
        pozdrawiam
        • monikazielinska Re: proszek troisty 23.05.05, 19:57
          a gdzie znalazłaś proszek? apteka czy jakieś inne miejsce?
        • limida1 Re: proszek troisty 24.05.05, 09:07
          A czy mozna go dostac w kazdej aptece i bez recepty. Nie wiesz co wchodzi w
          sklad tego proszku?Pozdrawiam?
          • kmyczek Re: proszek troisty 24.05.05, 11:04
            witam
            mozna go dostac w aptece ale z tego co slyszalam sa problemy, mozna zapytac sie
            w razie potrzeby o sprowadzenie proszku, ja kupilam w aptece w Markach pod
            warszawa.
            sklad:korzeń rzewienia, węglan magnezu, olej z owoców kminku
            pozdrawiam
            • limida1 Re: proszek troisty 24.05.05, 12:53
              bylam dzis w aptece sie pytac o ten proszek-kobita troche sie dziwnie
              usmiechnela:)ale OK.Zalatwilam-nie maja go co prawda w aptece, bo ma bardzo
              krotka date waznosci, ale na jutro maja mi go juz sprowadzic. Zobaczymy co to
              za cudo:))A i nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanko-zastanawiam sie jak to dziala-
              na jakiej zasadzie? Pozdrawiam! I jeszcze cos-troche zaskoczyl mnie sklad-
              spodziewalam sie jakiegos kopru czy rumianku-przewaznie w specyfikach na kolki
              te ziola sie pojawiaja a tu nie.
              • kmyczek Re: proszek troisty 24.05.05, 13:31
                dzialanie jego jest zwiazane z kminkiem, ktory to wlasnie powoduje uwalnianie
                sie gazow.
                pozdrawiam
                • mamastasia1 Re: proszek troisty 26.05.05, 15:22
                  ja taz skorzystam z podpowiedzi i zakupie proszek. Nie jestem przekonana, czy
                  moj synek ma kolki, czy po prostu boli go brzuszek, ale na pewno cos mu jest bo
                  płacze i sie pręzy. Co do działania kminku to potwierdzam jego działanie. Sama
                  stosowałam swego czasu taką "babciową" mieszankę mielonego kminku z
                  majerankiem. I dział, i to nieżle. Espumisan mu nie dorównuje
                  pozdrawiam wszystkie mamy
                  magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka