Dodaj do ulubionych

Mokra główka

25.05.07, 15:52
Córce 2,5 roku podczas spania bardzo poci się głowa. W zasadzie poduszka i
włosy są całe mokre jak spod prysznica. I nie jest to kwestia ubranka,
temperatury w pokoju czy podobnych czynników. To już sprawdziłam stwarzając
jej optymalne warunki (az czasami się boję że się przeziębi). Dodam że to się
dzieje od jakiegoś pół roku. Nawet kiedy biega i męczy się ( z okryciem głowy)
przy obecnych temperaturach nie jest tak spocona jak podczas spania. Czy może
to być objawem jakiejś choroby? Niczego więcej niepokojącego nie zauważyłam.
Obserwuj wątek
    • anika561 Re: Mokra główka 30.05.07, 11:20
      Synkow mojej siostry tez sie pocila glowka przy spaniu,powodem byla poduszka z pierza,moze u ciebie jest to samo
      • agwa1 Re: Mokra główka 30.05.07, 19:04
        Niestety jest to niezależne od tego gdzie i na czym śpi - to też już przerobiliśmy.
    • mikolaj_danko Re: Mokra główka 31.05.07, 19:48
      Niektóre dzieciaki mogą mieć poprostu wrodzoną skłonność do wzmożonej potliwości. Czasem taka nadmierna potliwość głowy dziecka może być jednym z objawów niedoboru wit D. Można zwrócić uwagę na to pediatrze przy okazji jakiejś wizyty.
    • rad_q Re: Mokra główka 06.06.07, 00:19
      A czy dziecko nie jest alergikiem. Wzmozona potliwosc czesto wystepuje u osob z
      alergiami.
      • agwa1 Re: Mokra główka 09.06.07, 15:49
        O tym nie pomyślałam, ani nie spotkałam się z taką informacją gdziekolwiek.
        Córka ma alergię na marchew i ryż - niestety (podstawowe produkty żywienia
        naszych maluchów). I wiecie co jeszcze wyeliminowałam wszelkie kubki i butelki z
        ustnikami, bo potrafiła wypić trzy na raz oczywście ze słodkim sokiem nie z
        wodą. Teraz pije ze szklanki albo ze zwykłego kubka i efektem jest to, że pije
        tyle ile organizm potrzebuje a nie dlatego, że coś jest słodkie. Zastanawia mnie
        tylko dlaczego taka mokra głowa jest tylko podczas snu a śpi teraz na golasa,
        nieprzykryta. Biegając z nakryciem głowy podczas upałów nie jest tak mokra,
        tylko trochę spocona jak każdy.
        • elise1 Re: Mokra główka 12.06.07, 14:41
          nam lekarka powiedziała ze to niedobór mit d
          moze pod tym względem patrzec???
          pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka