04.06.07, 12:28
moje dziecki ma 4 miesiące od pewnego czasu około 3 tygodnie pojawiły się na pośladkach czerwone łuszczące się placyki krosti, które zaogniaja się podczas kąpieli.byłam ukilku lekarzy , jeden stwierdził że to skaza białkowa a inny że azs. malec nie może spać w nocy . wspomne że karmię go piersią, odstawiłam z mojej dziety mleko i wszystkie jego pochodne około półtora tygodnia temu a plamy nie znikają .kąpię małego w oilatum imyję mydełkiem sebamed, do smarowania stosuję diprobase. proszę o opinie czy to skaza białkowa czy może zawcześnie na poprawę
Obserwuj wątek
    • m_oments Re: uczulenie 04.06.07, 13:34
      u mojego synka oilatum zaogniało wysypki; skuteczne okazało się balneum herbal;
      a do smarowania zwykła ziajka, inne kremy/maści nie działały, podrażniały zmiany.
      nie jestem lekarzem, ale może zmień pieluszki, bo czasami dziecko może sie
      uczulić; czy masz maść do smarowania, taką do robienia w aptece?
      a alergeny mogą się utrzymywać w pokarmie do 2 tyg.
      i czy byłaś u pediatry, czy u alergologa? Alegrolodzy jak dziecko z powodu
      świądu skóry nie może spać w nocy, zalecają chociaż doraźnie syropki
      antyhistaminowe, i lacidofil aby wyrównac flore jelitową
      • bb225 Re: uczulenie 04.06.07, 14:02
        zmieniłam pieluszki z pampers na huggies w piatek a, byłam u alergologa który przepisał diprobaze, dzisiaj posmarowałam go sudocremem chyba nie zaszkodzi
    • bb225 Re: uczulenie 04.06.07, 15:01
      bb225 napisała:

> moje dziecki ma 4 miesiące od pewnego czasu około 3 tygodnie pojawiły się na po
      > śladkach czerwone łuszczące się placyki krosti, które zaogniaja się podczas kąp
      > ieli.byłam ukilku lekarzy , jeden stwierdził że to skaza białkowa a inny że azs
      > . malec nie może spać w nocy . wspomne że karmię go piersią, odstawiłam z mojej
      > dziety mleko i wszystkie jego pochodne około półtora tygodnia temu a plamy nie
      > znikają .kąpię małego w oilatum imyję mydełkiem sebamed, do smarowania stosuję
      > diprobase. proszę o opinie czy to skaza białkowa czy może zawcześnie na popra
      > wę
      prosze o odpowiedź może to jest pieluszkowe zapalenie skóry a nie skaza białkowa
      • mikolaj_danko Re: uczulenie 05.06.07, 21:12
        Może to być pieluszkowe zapalenie skóry. Możesz próbować sudocremu, maści cynkowej. Wietrz pupę malucha pozostawiając go na jakiś czas bez pieluchy (o ile się da).
    • mikolaj_danko Re: uczulenie 05.06.07, 21:13
      c.d: w razie utrzymywania się zmian pokaż malucha dermatologowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka