izawoj 03.07.07, 12:37 witam:0)mam pytanie dnosnie kupek u mojego 13 tygodniowego synka.jest karmiony piersia robi kupki co 2 -3 dni-czy to norma czy juz raczej powinnam sie martwic?-pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka773 Re: ile razy kupki 03.07.07, 14:47 Rozrzut u dzieci karmionych piersia jest b. duzy- od kilku na dobę do jednej raz na 10 dni. Jesli dziecko jest pogodne i dobrze przybiera na wadze, to nie ma powodów do obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowaania Re: ile razy kupki 04.07.07, 14:06 jeśli je chętnie, nie płącze za często-norma Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: ile razy kupki 06.07.07, 20:09 Jeżeli chłopiec między wypróżnieniami nie ma wzdęć, bólów brzuszka, które ustępują po kolejnym wypróżnieniu, stolce nie są bardzo zbite, to myślę, że wszystko ok. Faktycznie częstość wypróżnień u dzieci karmionych piersią jest różna, jeżeli jednak jest mniejsza niż raz/5 dni, dobrze by było wykluczyć możliwość zaburzeń unerwienia jelita grubego. Odpowiedz Link Zgłoś