lavelial 27.09.07, 16:06 witam czy niewielkie kłykciny w okolicy wejścia do pochwy są wskazaniem do cc? jakie komplikacje mogą wywołać u noworodka gdyby był poród naturalny i czy mozna im jakoś zapobiec? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavelial Re: kłykciny 28.09.07, 20:41 czy ktoś odpowiada na tym forum na pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
india78 Re: kłykciny 28.09.07, 23:51 Pan dr jest na urlopie. MOze na forum "Dobry poród" ktoś pomoze: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=548Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lankal84 Re: kłykciny 05.10.07, 10:02 z tego co czytalam klykciny sa niebezpieczne la dziecka powoduja bowiem powstanie brodawczakosci krtani( nei wiem czy to tak sie pisze :) klykciny sa powodem do cc i powinnas tego dopilnowac zeby dziecko bylo zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
akerl Re: kłykciny 07.10.07, 21:08 mialam w ciazy usuwane,po zabiegu rozrosly sie w tempie zastraszajacym,bylam pod scisla kontrola lekarzy ze szpitala,w ktorym mialam rodzic,i nie bylo przeciwwskazan do naturalnego porodu.Syn urodzil sie zdrowy,ma juz 10 mcy,i zadnych objawow brodawczaka.Ale musisz indywidualnie skonsultowac to ze swoim lekarzem,lub poprosic specjaliste o decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
lavelial Re: kłykciny 09.10.07, 21:50 a czy może Pan Doktor wyrazi swoją opinię na ten temat? :) pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
akerl Re: kłykciny 10.10.07, 08:13 podejrzewam,ze Pan doktor odesle cie do specjalisty z tym pytaniem,bo ja bylam na konsultacji u p.profesor Walknowskiej w Szczecinie,i to Ona ,oraz p.adiunkt mogli stwierdzic czy moge rodzic drogami natury,na tym etapie choroby.Ale ostateczna decyzja nalezala oczywiscie do mnie. Dodam,ze w 2 tygodnie po porodzie,klykciny zniknely same! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: kłykciny 10.10.07, 23:06 Napewno nie jest to bezwzględne wskazanie do cc. Tylko niewielki odsetek dzieci rozwija potem brodawczaki krtani we wczesnym okresie życia. Jednak o dokładną poradę musisz pytać ginekologów. Odpowiedz Link Zgłoś
lavelial Re: kłykciny 11.10.07, 11:25 Dziękuję za odpowiedź ! tak właśnie powiedział mój lekarz prwadzący ciażę :) ale nurtuje mnie pytanie co będzie jeśli dziecko zostanie jednak zarażone a tego zdecydowanie lepiej uniknąć . Odpowiedz Link Zgłoś