filifionka7 04.11.07, 17:00 Mój maluch ma szorstkie, zaczerwienione placki na policzkach. Pani doktor mówi, że to wynik skazy białkowej. Czym mogę to smarować, żeby trochę to nawilżyć i zmniejszyć objawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj_danko Re: Czym smarować? 04.11.07, 17:39 maścią cholesterolową, alantanem, linomagiem... Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Czym smarować? 05.11.07, 16:28 smarowałam maścią nagietkową , ale chyba i tak przeszło samo z czasem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Czym smarować? 05.11.07, 16:48 Generalnie objawy alergii schodzą po odstawieniu alergenu. Poprawa powinna nastąpić już po kilku dniach, ale pełne ustąpienie objawów to może być kwestia 4-5 tygodni. U nas okazało się, że to nie tylko białko krowie było, ale też jajo i - uwaga - podobno bezpieczne jabłko. Acha - i jeśli karmisz piersią, to uważnie czytaj skład - szukaj nie tylko mleka czy śmietany, ale też serwatki, maślanki, laktozy i wszelkich składników, które się nazywają lakto-cośtam. Uwaga na parówki na wagę - lepiej kupować te, któych skład można przeczytać. I uwaga też na wywary mięsne. Acha - do smarowania pieczywa Rama Olivio. Osobiście (z doświadczenia) polecam do smarowania Oilatum Soft Krem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariahelenka Re: Czym smarować? 06.11.07, 12:15 witam.Mój 5 mieś.synek tez miał takie szorskie policzki,samo zeszło,miewa tez czerwone policzki ale to może z ciepła.czyli co?? ma skaze białkową?? Odpowiedz Link Zgłoś