enigmatic2 Re: Objawy skazy białkowej 11.11.07, 13:57 Nie jestem lekarzem, ale mam dwie alergiczki w domu. A więc - pierwsze objawy skazy to czerwona wysypka zaczynająca się na głowie ( u nas szczególnie z prawej strony ) schodząca na policzki, dekolt, ramiona + kolki. Po zmianie mleka wszelkie objawy ustąpiły. Taka sama wysypka się pojawiała przy podawaniu pierwszych niemlecznych produktów (marchew, jabłko), na które mała jest uczulona (będę mówić o młodszej, bo wszystko od początku znów przerabiamy). Ale powiem tak - zmiany na skórze wraz z wiekiem się zmieniają. Chociaż mała ma 6 m-cy dopiero to już nie reaguje wysypką taką jak poprzednio, ale ostatnio po podaniu dyni w godzinę pojawiły się czerwone policzki z czerwonymi krostkami. Na drugi dzień, kiedy już dyni nie podałam, wysypka zaniknęła. Inne objawy u mojej starszej, która ma przez alergię pokarmową AZS to suche, czerwone, swędzące miejsca (zmieniające się w ranki) na udach i pod kolanami, sucha skóra na ramionach na bokach i karku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś