kp-woj 06.12.07, 14:38 Witam. Czy ktoś może mi powiedziec ile srednio gram powinien przybierac 3tyg chlopiec na wadze w ciagu tygodnia. Może jest jakis kalkulator do obliczania przyrostu wagi noworodków. Maly jest karmiony sztucznie i duzo ulewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_73 Re: Waga noworodka 06.12.07, 14:49 Mały powinien przybywać na wadze około 30g dziennie, a pod koniec pierwszego miesiąca jego waga powinna być około 1kg wyższa od urodzeniowej... ale wiadomo, że dzieci nie da się "włożyć w ramki"... każde jest inne, podałam Ci wersję dla dzieciątka "książkowego" :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaabrynia Re: Waga noworodka 06.12.07, 18:45 Moja corcia przybywala na wadze w ciagu tygodnia pol kilograma od urodzenia do 3 miesiaca,teraz majac 3 miesiace na dwa tygodnie przybywa pol kilo nie wiem czy to dobrze ale wtedy kiedy bylo pol kg na tydzien pediatra mowil ze wszytsko jest ok.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ssnow Re: Waga noworodka 06.12.07, 17:32 Z tego co mi wiadomo (wypożyczalismy wage bo mala troche za mało przybrala)tygodniowo dzidzia powinna tyć po 120-180g.Miesiecznie te przedziały sa rozne.Jedni podaja 500-700 inni 800-1000g.Moja tyje po 700 g miesiecznie i uznaje to za dobry wynik.Kazd dziecko jest inne.Aha karmie piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaabrynia Re: Waga noworodka 06.12.07, 18:48 tzn.teraz tez kiedy pytalam P.doktor czy dobrze przybiera na wadze to mowi ze dobrze wiec...raczej narazie sie nie martwie.Tez karmie mlekiem modyfikowanym i tez moje dziecko ulewa ale to jest normalne do 6 miesiaca,wiec sie nie martw.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś