karol-cia23 13.12.07, 15:22 mala ma 13 m-cy ma katarek i kicha,czy jest cos co moglabym jej podac(najlepiej homeopatycznego,miala juz 3 razy zapalenie oskrzeli)aby nie rozchorowala sie na dobre?z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karol-cia23 Re: PANIE doktorze 13.12.07, 17:08 ana5695 jak to byla aluzja to nie do ciebie bylo pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadi Re: PANIE doktorze 13.12.07, 18:27 Ja u swojego dziecka stosowałam spray do noska: Euphorbium compositum, Cinnabaris-dagomed - stany zapalne zatok i katar, Oscillococcinum - przeziębienie i grypa oraz Homeovox - zapalenie krtani, Drosetux - syrop przeciwkaszlowy. Te wszystkie leki homeopatyczne stosowałam równocześnie z innymi lekami, więc tak na prawdę trudno mi ocenić ich skuteczność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: PANIE doktorze 13.12.07, 19:09 U nas na katar pomaga Euphorbium do noska i maść majerankowa pod nosek. Mój synek ma 19 miesięcy, więc potrafi już ssać tabletki to jeszcze dodatkowo dostaje jak tylko mu się katar zaczyna CORYZALIĘ do ssania co godzinę. No a profilaktycznie przeciwko przeziębieniom Oscillococcinum raz w tygodniu i on i córa 7-letnia i ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
karol-cia23 do cleo 1976 13.12.07, 20:26 a od kiedy mozna podawac oscillococinu ? Odpowiedz Link Zgłoś
karol-cia23 Re: PANIE doktorze 13.12.07, 22:41 panie doktorze prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: PANIE doktorze 14.12.07, 21:56 Odciągaj wydzielinę z nosa małej, zakraplaj sól fizjologiczną, lub stosuj sterimar itp. Euphorbium podobno czasem działa, możesz spróbować. Co do oscilococcinum - nie wiem, czy u takich maluchów można je stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
lemmerdeur Re: PANIE doktorze 14.12.07, 23:00 Oscillo mozna dawac, ale najlepiej by bylo udac sie z wizyta do pediatry-homeopaty, ktoey po dokladnym wywiadzie dobierze najlepsze leki Odpowiedz Link Zgłoś