gorecka19 16.02.08, 15:42 Moja 2,5 letnia córeczka bardzo mało pije. Czy jest jakiś sposób(np. zioła, herbatki itp.) na to aby zwiększyć jej łaknienie! Bardzo dziękuję za wszelką podpowiedź i pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan5-678 Re: nic chce pić 16.02.08, 22:54 nie wiem co rozumiesz poprzez mało pije, ale pamiętaj że np. zupa to też płyn, jeżeli je dużo owoców to powoduje że nie chce jej się też dużo pić. ja mam taki sprawdzony sposób jak mój synek mało pije to daję mu herbatkę którą bardzo lubi -owocową bobovita daję jej dużo i wtedy jest słodka i bardzo chętnie zaczyna pić. niestety nie jest to sposób na dłuższa metę bo nie jestem za podawaniem słodkich napojów dziecku. uzupełniam tym "zaległości" jak widzę że w danym dniu mało wypił. a czy twoja córeczka zawsze tak mało piła czy to jest jakieś chwilowe? mój synek mało pił jak coś działo się z uszkami lub miał problemy z gardłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mk9931 Re: nic chce pić 19.02.08, 09:43 ja miałam ten sam problem do momentu karmienia małej piersią i jakiś czas po zaprzestaniu. u mnie sprawdził sie nowy kubek ja kupiłam bidon ze słomką w środku i mała bardzo chętnie z niego pije Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: nic chce pić 18.02.08, 22:57 A jak często oddaje mocz? Tak jak wyżej napisane, pamiętaj, że zupa, mleczko to też płyn. Odpowiedz Link Zgłoś
gorecka19 Re: nic chce pić 20.02.08, 23:41 Kupiliśmy nowy kubeczek, kubek niekapek, nawet butelkę i bidonik. Nic nie skutkuje. Córka nadal mało pije. Mocz oddaje ok 5 razy dziennie, ale raczej są to małe ilości. Nie martwiło by mnie to może jeszcze kilka miesięcy temu, ale ostatnio przeszła zakażenie dróg moczowych(pseudomonas) i chyba dobrze byłoby gdyby piła troszkę więcej. Nie wiem co mam robić! Odpowiedz Link Zgłoś
mk9931 Re: nic chce pić 25.02.08, 13:20 Witam Mam jeszcze jeden pomysł u nas zadziałał(a tez mieliśmy ten problem) - ja dałam małej spróbować pic zwykłą słomką do napoi oczywiście tylko w mojej obecności, z plastikowego kolorowego kubeczka. Zaobserwowałam również, że zwiększona chęć do picia pojawiała sie w momencie gdy mała jadła słone paluszki - ale to tylko moje obserwacje, niekoniecznie działające u wszystkich dzieci. Próbuj a może się uda wymaga to niestety cierpliwości(chociaż łatwo powiedzieć mnie to też bardzo niepokoiło, zwłaszcza jak inne mamy mówiły ile to ich dzieci wypijają). Myślę, że gdy twojej córci zachce sie pić to na pewno zawoła, przecież to już duża panienka - więc się tak nie denerwuj, powolutku a będzie dobrze. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gorecka19 Re: nic chce pić 25.02.08, 14:16 Dziękuje za wszystkie podpowiedzi i słowa otuchy. To zakażenie bakteryjne, które przeszła mała spędza mi sen z powiek. Mam nadzieje, że zacznie więcej pić. Dziękuje raz jeszcze i gorąco pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś