Dodaj do ulubionych

nic chce pić

16.02.08, 15:42
Moja 2,5 letnia córeczka bardzo mało pije. Czy jest jakiś sposób(np. zioła,
herbatki itp.) na to aby zwiększyć jej łaknienie! Bardzo dziękuję za wszelką
podpowiedź i pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • jan5-678 Re: nic chce pić 16.02.08, 22:54
      nie wiem co rozumiesz poprzez mało pije, ale pamiętaj że np. zupa to też płyn,
      jeżeli je dużo owoców to powoduje że nie chce jej się też dużo pić. ja mam taki
      sprawdzony sposób jak mój synek mało pije to daję mu herbatkę którą bardzo lubi
      -owocową bobovita daję jej dużo i wtedy jest słodka i bardzo chętnie zaczyna
      pić. niestety nie jest to sposób na dłuższa metę bo nie jestem za podawaniem
      słodkich napojów dziecku. uzupełniam tym "zaległości" jak widzę że w danym dniu
      mało wypił.
      a czy twoja córeczka zawsze tak mało piła czy to jest jakieś chwilowe?
      mój synek mało pił jak coś działo się z uszkami lub miał problemy z gardłem.
      • mk9931 Re: nic chce pić 19.02.08, 09:43
        ja miałam ten sam problem do momentu karmienia małej piersią i jakiś czas po
        zaprzestaniu. u mnie sprawdził sie nowy kubek ja kupiłam bidon ze słomką w
        środku i mała bardzo chętnie z niego pije
    • mikolaj_danko Re: nic chce pić 18.02.08, 22:57
      A jak często oddaje mocz? Tak jak wyżej napisane, pamiętaj, że zupa, mleczko to też płyn.
      • gorecka19 Re: nic chce pić 20.02.08, 23:41
        Kupiliśmy nowy kubeczek, kubek niekapek, nawet butelkę i bidonik. Nic nie
        skutkuje. Córka nadal mało pije. Mocz oddaje ok 5 razy dziennie, ale raczej są
        to małe ilości. Nie martwiło by mnie to może jeszcze kilka miesięcy temu, ale
        ostatnio przeszła zakażenie dróg moczowych(pseudomonas) i chyba dobrze byłoby
        gdyby piła troszkę więcej.
        Nie wiem co mam robić!
    • mk9931 Re: nic chce pić 25.02.08, 13:20
      Witam
      Mam jeszcze jeden pomysł u nas zadziałał(a tez mieliśmy ten problem) - ja dałam
      małej spróbować pic zwykłą słomką do napoi oczywiście tylko w mojej obecności, z
      plastikowego kolorowego kubeczka. Zaobserwowałam również, że zwiększona chęć do
      picia pojawiała sie w momencie gdy mała jadła słone paluszki - ale to tylko moje
      obserwacje, niekoniecznie działające u wszystkich dzieci. Próbuj a może się uda
      wymaga to niestety cierpliwości(chociaż łatwo powiedzieć mnie to też bardzo
      niepokoiło, zwłaszcza jak inne mamy mówiły ile to ich dzieci wypijają). Myślę,
      że gdy twojej córci zachce sie pić to na pewno zawoła, przecież to już duża
      panienka - więc się tak nie denerwuj, powolutku a będzie dobrze. pozdrawiam.
      • gorecka19 Re: nic chce pić 25.02.08, 14:16
        Dziękuje za wszystkie podpowiedzi i słowa otuchy. To zakażenie bakteryjne, które
        przeszła mała spędza mi sen z powiek. Mam nadzieje, że zacznie więcej pić.
        Dziękuje raz jeszcze i gorąco pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka