arabinska1234 11.03.08, 19:56 moj synek dzis dostal szcypionki trzy oby dwie roczki i jedna w nozke caly czas mi placze nie wiem co zrobic nie chce mi jesc prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamciulka-nikulka Re: placz po szczypionce 11.03.08, 21:49 Nieutulony długotrwały płacz jest niepożądanym efektem poszczepiennym, płacz lub krzyk trwający ponad 3 godziny tzw. płacz mózgu o wysokich tonach. Zgłoś to lekarzowi, ten zobowiązany jest wpisać to w kartę szczepień, a nawet powiadomić terenową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, w praktyce jednak tego nie robią. Szczepienie należy przerwać gdy po poprzednim szczepieniu wystąpiły niepożądane odczyny, ale o tym też często zapominają lekarze. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: placz po szczypionce 11.03.08, 22:47 Mamciulka a Ty znowu ze swoja propaganda?Nie strasz dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia848 Re: placz po szczypionce 11.03.08, 22:53 Dołańczm sie do kasiak37.Ni strasz tej biednej dziewczyny i tak jest napewno dosyć zdenerwowana. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia848 Re: placz po szczypionce 11.03.08, 22:55 arabinska1234 proponuje zadzwonić do pediatry lub do szpitala,poprosić z oddziałem dziecięcym i opisać sytuację.Powinni pomóc. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: placz po szczypionce 11.03.08, 23:10 te epidemiolożka a moze wystarczy utulic dziecko??? płacz lu > b > krzyk trwający ponad 3 godziny tzw. płacz mózgu o wysokich tonach. wiesz że piszesz ale nie wiesz co piszesz, szkoda komentarza, lulu i nie strasz ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: do kzet69 12.03.08, 11:25 te, a nie zauważyłaś o której godzinie autorka napisała posta? Od szczepienia minęło już wiele godzin i z pewnością zrobiła wszystko, żeby uspokoić dziecko. Logika chyba nie jest twoją mocną stroną... Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: placz po szczypionce 11.03.08, 23:11 Moj synek po szczepionce wrzeszczal przerazliwie!!!!!!!!!!!!!! Tak sie balismy ze maz wzial wolne przy nastepnym szczepieniu! Jednak bylo lepiej i nic sie nie stalo! Nie martw sie i nie sluchaj PROPAGANDY,to jest naturalna reakcja wrazliwego dzisziusia Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: placz po szczypionce 12.03.08, 11:19 Jasne PROPAGANDA, normalna reakcja wrażliwego dzidziusia... bardzo śmieszne, szczególnie dla kogoś kto przez to przechodzi. Najlepiej nie mówić lekarzowi i szczepić na wszystko jak leci, bez względu na konsekwencje. Te wasze rady są nieocenione. Napisałam jasno, że jeśli NIEUTULONY płacz trwa PONAD 3 GODZINY - jest to niepożądany odczyn poszczepienny, prywatnie możecie bagatelizować takie rzeczy, ale plizz nie mówcie innym, że to nic takiego, bo najlepiej żeby ta mama i jej dzidziuś nie musieli drugi raz tego przechodzić. Do autorki postu: na tej stronie znajdziesz informacje co jest normalną reakcją poszczepienną, a co niepożądaną: www.medforum.pl/index.php?wiad=7 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Dlaczego najeżdzacie na mamciulkę-nikulkę????????? 12.03.08, 12:12 No własnie takie jesteście mądre i krytykujecie kobiete a ona ma racje!!! Nawet na ulotce od szczepionki taki płacz jest wpisany jako niepożądany objaw poszczepienny i trzeba to zgłosic lekarzowi Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: Dlaczego najeżdzacie na mamciulkę-nikulkę???? 12.03.08, 12:48 Gabrielle, z pewnością zauważyłaś już, że dla niektórych super- speców z tego forum nie istnieje coś takiego jak powikłanie poszczepienne czy przeciwskazanie do szczepień!? Ciekawe czy informacje z forum medycznego dla lekarzy też nazwą propagandą??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Dlaczego najeżdzacie na mamciulkę-nikulkę???? 12.03.08, 13:15 ja jestem za szczepieniami ale wkurza mnie jak ktos próbuję mi wmówic że nic sie nie dzieje, ze to nic takiego skoro to ewidentny niepożądany objaw poszczepienny który trzeba zgłośic lekarzowi, nawet pisze to na ulotce, więc smieszne jest to że niektóre mamy twierdza ze kogos sie straszy Odpowiedz Link Zgłoś
mazeb Re: placz po szczepionce 12.03.08, 13:23 cokolwiek znaczą błędy, faktem jest, że jest kłopot z dzieckiem. autorka już w styczniu miała kłopot z Malcem - tu link do postu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=907&w=74453098&a=74453098 nie wydaje mi się więc, że to podpucha... Moim zdaniem koniecznie należy to zgłosić lekarzowi. I nie jest to żadne straszenie. Do Arabinska1234 - napisz, co to byla za szczepionka - bo to też może być istotne. I Malemu trzeba wpowadzić dietę, bo widać, że ma kłopot z jelitami... a szczepionka na pewno mu nie pomogła :( Mamciulka - zawsze pisz! Nawet jak ktoś odbierze to jako straszenie, to może inny zwróci na to uwagę i dzięki temu uratuje swoje dziecko przed poważnymi powikłaniami. pzdr m. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: a kaszel po szczepionce spotkałyście się z ty 12.03.08, 14:04 Zapoznaj się z tekstem, do którego podałam link. Są tam opisane reakcje normalne i niepożądane po konkretnych szczepionkach. Osobiście z kaszlem się nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
misia21k7 Nie dla wszystkich dzieci szczepionki 12.03.08, 16:54 są dobre ponieważ jak już pisałam jakiś czas temu w innym poście mój synuś po każdej szczepionce dostał porażenia kończyny w którą została podana.Były to różne szczepionki ale każde szczepienie kończyło się tym że Barcio miał bezwładną rączke albo nóżke tzn wisiała mu bezwładnie i nie mógł nią ruszać.Dopiero po rehabilitacji wracało wszystko do normy.Obecnie mały ma zaległych 6 szczepionek bo cały czas miał odroczenia od szczepień tak więc nie najeżdzajcie na mamciulke bo ona w tym przypadku ma racje!!!i denerwują mnie wypowiedzi mam które każdą niewyjaśnioną i nurtująca inne mamy sytaucje(zachowanie,tiki itp.)uznają za normalną ponieważ nie wszystkie dzieci są takie same i nawet jeśli u kilku dzieci płacz jest regułą to u innych może być czymś nieprawidłowym.Zreszta każda matka wie że są różne rodzaje płaczu i nie można od razu powiedzieć ze wszytsko jest oki nie znając i nie widząc dziecka i przede wszystkim nie słysząc płaczu dziecka tym bardziej że autorka wątku zna doskonale swoje dziecko i nie jeden raz słyszała jego płacz a mimo to zaniepokoił ją więc jest coś nie tak skoro postanowiła napisać ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
misia21k7 arabinska1234 12.03.08, 16:59 mam nadzieję że z Twoim synkiem wszystko w porządku i ze wszystkie wątpliwości się wyjaśniły:) Odpowiedz Link Zgłoś