mefika1 26.05.08, 21:25 moja córeczka ma 6 tygodni i okropne kolki, próbujemy wszelakich metod i różnych środków i mam pytanie, czy można stosować jednocześnie probiotyk bio gaia i np espumisan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanka.0 Re: kolka simetikon bio gaia 26.05.08, 23:37 Myślę, ze nie zaszkodzi probiotyk z simethiconem, ale najlepiej gdyby Pan Doktor się wypowiedział. Ja przezyłam straszne kolki u dwójki moich dzieci. stosowaliśmy simethicon o nazwie "Sab Simplex", kupowany w Czechach oraz Debridat (na receptę). Z takich domowych sposbów, pamietam że bardzo dzieciaki uspokajał szum włączonej suszarki do włosów. Możesz nastawić chłodny nawiew jak masz taką możliwość, bo rachunki z prąd faktycznie nam wzrosły. Ale opłacało się. Suszarka często działała jak czarodziejka. czasami jednak i ona nie pomagała. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mefika1 Re: kolka simetikon bio gaia 27.05.08, 09:50 Dziękuję za rady, u nas jak suszarka działa laktator :) Ale powiem szczerze staram sie nie naduzywać bo mieliśmy w rodzinie przypadek gdzie dziecko nauczone zasypiać przy suszarce nie zasnęło inaczej do ukończenia 2 lat :) dzieci są bardzo konsekwentne... Odpowiedz Link Zgłoś