Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

03.08.08, 10:59

Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: prosze o pomoc 03.08.08, 22:33
      czym karmisz? jeśli sztucznie to może spróbuj zmienić mieszankę. jeśli piersią -
      jesteś na diecie z ograniczeniem alergennych produktów?
      • sama88 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:12

• kasiak37 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:41
      proponuje zmienic sab simplex na lefax,jest o niebo lepszy.A jak karmisz dziecko?
      • kasiak37 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:43
        przy nutramigenie moga byc takie historie z kupa bo zawiera on zelazo,sorry nie
        doczytalam wczesniej ze karmisz sztucznie.Jak juz wczesniej pisalam sprobuj lefax.
        • aaapsik2 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:56
          poczytaj o tym mleku...
          dlaczego nim karmisz dziecko?
          musiały być jakieś objawy wcześniej-może tu jest problem?

ja ze swojej strony polecam jednak mimo wszystko zmianę mleka na jakieś dobre
          i odstawienie wszelkich leków
          zazwyczaj po tygodniu jest poprawa-obserwacja moja,moich znajomych i
          zaprzyjaźnionych położnych
          im więcej tych"wspomagaczy" tym gorzej,zazwyczaj chodzi o zmianę mleka,choć Pan
          Doktor zapewne mnie nie poprze ;)))
          • mammajowa Re: prosze o pomoc 04.08.08, 08:11
            zmieniłabym na bebilon pepti.
            • sama88 Re: prosze o pomoc 04.08.08, 11:19

• mammajowa Re: prosze o pomoc 04.08.08, 14:15
                chusta to dobry pomysł. i masaże też. plus herbatka rumiankowo-koperkowa. u nas
                pomagało. co do mieszanek to są jeszcze bardziej wyprane mleka (kiedyś toto był
                bebilon amino, teraz jakos inaczej - spytac mozesz na forum alergie). mnie to
                odpadło bo takiego malucha karmiłam naturalnie.
                • misia21k7 Re: prosze o pomoc 04.08.08, 14:55
                  A spróbuj zamiast herbatki koperkowej z hippa dac zwykłą herbatke rumiankowa albo miętowa.Mój synek też miał straszne kolki i tez zmieniałam mleko i leki na kolke ale nic nie pomagało aż pewnego razu pewna pani doktor poradziła odstawic herbatke koperkową i kupic zwykłą taka tanią rumiankową i...jak ręka odjął.Okazało się ze mały jest uczulony na koperek i jak tylko próbowałam na nowo dać koperkową to znów były kolki które przechodziły całkowicie po zmianie herbatki.
    • aaapsik2 Re: prosze o pomoc 04.08.08, 12:00
      to może inna metoda...
      jeśli już i tak jesteś "skazana" na noszenie dziecka,to może warto zastanowić
      się nad chustą
      -masz wolne ręce,dziecko jest blisko Ciebie,a z tego co pisały mamy chustowe na
      kolkę pomagało.
      • malutkabu Re: prosze o pomoc 04.08.08, 12:08
        moze warto porozmawiać ze swoim lekarzem na temat uzycia Debridatu, u nas troche
        pomogło ale niestety.... kolka tak samo jak przyszla tak sama odeszla po 3
        miesiacach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka