mammajowa Re: prosze o pomoc 03.08.08, 22:33 czym karmisz? jeśli sztucznie to może spróbuj zmienić mieszankę. jeśli piersią - jesteś na diecie z ograniczeniem alergennych produktów? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:41 proponuje zmienic sab simplex na lefax,jest o niebo lepszy.A jak karmisz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:43 przy nutramigenie moga byc takie historie z kupa bo zawiera on zelazo,sorry nie doczytalam wczesniej ze karmisz sztucznie.Jak juz wczesniej pisalam sprobuj lefax. Odpowiedz Link Zgłoś
aaapsik2 Re: prosze o pomoc 03.08.08, 23:56 poczytaj o tym mleku... dlaczego nim karmisz dziecko? musiały być jakieś objawy wcześniej-może tu jest problem? ja ze swojej strony polecam jednak mimo wszystko zmianę mleka na jakieś dobre i odstawienie wszelkich leków zazwyczaj po tygodniu jest poprawa-obserwacja moja,moich znajomych i zaprzyjaźnionych położnych im więcej tych"wspomagaczy" tym gorzej,zazwyczaj chodzi o zmianę mleka,choć Pan Doktor zapewne mnie nie poprze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: prosze o pomoc 04.08.08, 14:15 chusta to dobry pomysł. i masaże też. plus herbatka rumiankowo-koperkowa. u nas pomagało. co do mieszanek to są jeszcze bardziej wyprane mleka (kiedyś toto był bebilon amino, teraz jakos inaczej - spytac mozesz na forum alergie). mnie to odpadło bo takiego malucha karmiłam naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia21k7 Re: prosze o pomoc 04.08.08, 14:55 A spróbuj zamiast herbatki koperkowej z hippa dac zwykłą herbatke rumiankowa albo miętowa.Mój synek też miał straszne kolki i tez zmieniałam mleko i leki na kolke ale nic nie pomagało aż pewnego razu pewna pani doktor poradziła odstawic herbatke koperkową i kupic zwykłą taka tanią rumiankową i...jak ręka odjął.Okazało się ze mały jest uczulony na koperek i jak tylko próbowałam na nowo dać koperkową to znów były kolki które przechodziły całkowicie po zmianie herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaapsik2 Re: prosze o pomoc 04.08.08, 12:00 to może inna metoda... jeśli już i tak jesteś "skazana" na noszenie dziecka,to może warto zastanowić się nad chustą -masz wolne ręce,dziecko jest blisko Ciebie,a z tego co pisały mamy chustowe na kolkę pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkabu Re: prosze o pomoc 04.08.08, 12:08 moze warto porozmawiać ze swoim lekarzem na temat uzycia Debridatu, u nas troche pomogło ale niestety.... kolka tak samo jak przyszla tak sama odeszla po 3 miesiacach. Odpowiedz Link Zgłoś