karmiaca777 11.11.08, 18:59 Witam ! Mam takie pytanie : czy w okolicach warg sromowych u ponad dwuletniej dziewczynki ma wydzielać się jakaś biała wydzielina ?Jeżeli tak , to czy ma mieć jakiś zapach czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj_danko Re: Pytanie do pana doktora 16.11.08, 22:46 generalnie niepowinna się wydzielać biała wydzielina. Nie towarzyszy jej zaczerwienienie? Moze to jakiś stan zapalny... Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 17.11.08, 10:03 Córka nie ma zaczerwienień w tym miejscu.Ma tylko tę białą wydzieline i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Pytanie do pana doktora 22.11.08, 22:20 Myślę, że warto jej zrobić badanie ogólne moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 04.12.08, 22:02 Byłam z córką u pediatry i stwierdziła stan zaplny.Przepisała VAGOSAN , żeby ją tym w tych okolicach podmywać oraz CLOTRIMAZOLUM krem 1%.Leczę tym córkę już drugi tydzień.Tej wydzieliny jest trochę mniej .Zmniejszyła sie też intensywność zapachu.Na opakowaniu ziół pisze , że łagodzą one objawy infekcji , ale nie usuną jej przyczyny.Tak więc niewiem czy czy te środki ją leczą czy tylko łagodzą objawy.Jak długo się leczy takie infekcje ?Czy może powinnam zrobić te badanie moczu , jak pan doktor wcześniej radził ?Czy może dalej kontynuować leczenie ?Czy długie stosowanie tych środków nie zaszkodzi dziecku ?Bardzo proszę o odpowiedż .Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Pytanie do pana doktora 08.12.08, 01:26 Nie zaszkodzi dziecku. Przeprowadź kurację do końca (ok. 2tyg.), zobaczysz jakie będą efekty, potem ewentualnie się zastanowicie się czy robić inne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 08.12.08, 10:38 Dziękuję za odpowiedz .Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 07.01.09, 21:03 Po leczeniu dalej jest tak samo.Zrobiliśmy córce badanie moczu i są tam niewielkie ilości śluzu , poza tym badanie prawidłowe.Czy ten śluz coś może oznaczać?Córka dalej ma tą biała wydzieline i nieprzyjemny zapach.Jedynie kiedy smaruje ja kremem na odparzenia z Nivea nieprzyjemny zapach i zaczerwienienie znika.czy zrobic jakies badanoia ?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: Pytanie do pana doktora 08.01.09, 10:22 Można spróbować podmywać córkę przez 3,4 dni 2 x dziennie roztworem Tantum rosa. Po tej kuracji można zastosować płyn do higieny intymnej dla dziewczynek a jeśli nadal nie będzie poprawy to radzę wybrać się do ginekologa dziecięcego. Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 08.01.09, 14:48 Bardzo dziekuje za odpowiedz .Pozdrawiam serdrecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 10.01.09, 10:19 A czy możliwe jest to , że takie objawy jak : biała wydzielina , zaczerwienienie i brzydki zapach są uczuleniem np. na papier toaletowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 13.02.09, 23:03 Byłam z córką u ginekologa .Też zaleciła TANTUM ROSA.Stwierdziła też , żę to nie jest grzybica ani nic poważnego .A kiedy wspomniałam o brzydkim zapachu to sie śmiała i powiedziała " gdzie ją pani tam wącha"A może ja wyolbrzymiam ? Już sama niewiem...Po kilku dniach od odstawienia leku dolegliwości wróciły , ale mniej jest tej wydzieliny na wargach sromowych.Dzisiaj dodadkowo pojawiło ? Jakieś badania może zrobić?Bardzo prosze o rade.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karmiaca777 Re: Pytanie do pana doktora 13.02.09, 23:05 karmiaca777 napisała: Miało być: Dzisiaj dodadkowo pojawiło się kilkanaście czerwonych chrost w okolicy pochwy tzn. na udach i pośladkach.? Jakieś > badania może zrobić?Bardzo prosze o rade.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś