zabcia24-83 05.12.08, 19:50 witam moja corka ma skonczone 10 miesiecy i mam problem z usypianiam jej w dzien mala moze byc zmeczona ale jest krzy placz. lulam ja gdyz sama nie zasnie drogie mamy prosze o podpowiedz moze macie jakis dobry sposob? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herbacia Re: problem z usypianiem 05.12.08, 22:43 ja nie mam niestety super porady, ale ja usypiam mojego synka, który ma 5 miesięcy w taki sposób, że o mniej więcej stałej porze codziennie (czasem wcześniej, gdy rano wstanie wcześniej, czasem później, gdy dłużej spał w nocy) kładę go do łóżeczka z zabawkami i on się bawi tam i przytula pieluszkę i zasypia. A jak wybitnie nie ma ochoty na leżenie to wyciągam z łóżeczka i próbuję ponownie za pół godziny np. I tak jakoś się udaje. Na ogół:D Ale może moja odpowiedź Ci nie pomóc, bo masz starszą córeczkę niż mój mały i starsze dzieci inaczej się zachowują. Ja się dopiero przekonam za jakiś czas. Ale generalnie z usypianiem to nie jest taka prosta sprawa. Zauważyłam, że z wiekiem dziecko staje się coraz bardziej społeczne i poza tym dużo rzeczy je rozprasza i nie pozwala zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: problem z usypianiem 05.12.08, 22:57 nie zasmiecaj forum eksperckiego. Ten watek zaloz tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=566 Odpowiedz Link Zgłoś