Dodaj do ulubionych

Kupka i wzdecia

31.01.09, 09:23
Witam!Jestem mama 16miesiecznej córeczki.Gdy córeczka miała ok 3miesiace lekrarz stwierdził pozno kolke córeczka nie mogła puscic baczków i zrobic kupki tamten okres minał wszystko wróciło do normy.Niestety teraz od kilku dni znowu widze nawrót budzi sie z płaczem w nocy widac ze ma jak balonik brzusze podaje espumisan ale widze ze nie specjalnie przynosi ulge dzisiaj po czopku glicerynowym zrobiła kupke ale malenka i nadal brzuszek bolał nawet nie mogłam jej pomasowac brzuszka bo biedna zwijała sie z bólu.Zaznacze ze podczas poprzednich dolegliwosci karmiona była piersia a obecnie z racji wieku juz z nami jej wiekszosc rzeczy.Juz niewiem martwie sie bo nie wiem co jest przyczyna takiego stanu rzeczy czy czegos za mało je albo czegos za duzo prosze o porade.Robione miała badania krwi i moczu wszytsko dobrze wyszło ale moze jeszcez jakies nalezy wykonac badania.Dziekuje z góry za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Kupka i wzdecia 31.01.09, 15:43
      czy mała ma zaparcia? bo jeśli tak to problem gazów i napiętego brzucha może
      stąd wynikać. Jeśli jest to od kilku dni to przyczyną może być też jakaś
      wirusówka. Jeśli to zaparcia to mozna spróbować podać laktulozę 1-3 ml/kg/dobę
      przez 2-3 miesiące i zobaczyć jak będzie reakcja. Niezależnie można podawać
      espumisan i ew probiotyk jeśli dolegliwości są spowodowane przebyciem wirusówki
      i wynikającej z tego dysbakteriozy. Jeśli nie będzie poprawy to wtedy trzeba
      będzie poszerzyć diagnostykę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka