qwerty.tarnow 09.01.04, 23:32 Każdy ma pewnie ich kilka. Jakie były ich losy? Jak to się zaczęło. Temat zaproponowany jest wspólnie z Tradycją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:35 Moje pierwsze konto było w domenie Friko (dzisiejszy Onet chyba). Szybko jednak zapomiałem hasła, konta nie miałem gdzie używać, a i domenę jakoś wkrótce zmienili. I tak się skończyło. To pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:44 Pierwsze moje konta przepadly gdzies w odchlani netu gdyz nie uzywalam ich, wolno sie oswajalam z netem , pamietam tylko ze byly na -msn-. Potem dostalam konto z pracy,ale je tez malo uzywalam. Pierwsze jakie zalozylam tak z potrzeby i na serio bylo na msn-hotmail i uzywam je do dzis jako najwazniejsze. Potem pojawialy sie kolejne z potrzeby anonimowosci, rozmiaru skrzynki itp Mam jeszcze konto na yahoo,wp, interii,i oczywiscie na gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:46 Drugim kontem bylo konto na Onecie. I jest do dziś. Ale prawie zupełnie nie używane ze względu na głupi sposó logowania na tym portalu (hasło musi być z cyfrą, ograniczenia w znakach przy tworzeni nicków, długi adres). Jedynym pozytywem tego konta jest możliwość pisania maili w formie HTML (łatwo wysłać jakiś dłuższy sformatowany tekst). Poza tym dużo osób ma konta na Onecie,więc serwer jest czasami zapchany. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:50 Na Onecie to ja jakos konta nie chcialabym miec i nie mialam nigdy. Grafila i caly portal wydaje mi sie strasznie smutny i malo przejrzysty. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:51 Potem zobaczyłem w prasie reklamę Interii - to była nowość wówczas. Pomyślałem: to jest to! Nowe, szybkie, mało użytkowników, będzie dobrze chodzić. Dało się założyć nick taki jak chciałem. I jest do dziś. Jest konte podstawowym. Tyle że reklam pełno przysyłają nań. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:55 Na interii mam najmlodsze konto, jeszcze cieple prawie. I na samo -dzien dobry- masa reklam , mimo ze nie wypelnilam ankiety co do zainteresowan co czesto dodatowo zapycha skrzynki reklamami i ofertami. Mam spam killer a reklamy przychodza :( Poczta dziala poki co sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 09.01.04, 23:58 A potem już jakoś poszło. Było konto na Interii, to czemu nie zarezerwować swojego nicka gdzie indziej? I rozwinęło się. Ale tamtych kont to już prawie wcale nie używam. No może tylko wtedy, jak mi się podstawowe zapcha. Bo na Interii to czasami okropnie długo trzeba czekać na przyjście wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:02 Potem przyszedł czas na konto anonimowe - takie do wysyłania maili pod niesprawdzone adresy - w razie czego nie zdradzam swojej tożsamości, a jakby zarzucili nie gradem spamu, to po prostu zrezygnuję z czytania tego konta i założę inne podobne. Sprawdza się to doskonale. I na razie konta tego nie musiałem jeszcze zamykac. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:06 I wreszcie przyszła pora na forum. Najpierw pisałem jako Gość, ale potem stwierdziłem, że pewniej, szybciej, ładniej i kulturalniej (chyba) jest pisać jako zalogowany użytkownik. Wymyśliłem więc nowy nick (będący kontynuacją mojej historii na forum jako Gość) i tak się to toczy do dziś. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:08 Do tego dochodzą również konta i hasła w przeróżnych portalach i serwisach. Trzeba ogromnie uważać by się nie pogubić w tej całej plątaninie wszystkich haseł, loginów i nicków. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:11 A jak doliczyć jeszcze wszystkie PIN-y bankowe, z kart płatniczych, numery ewidecyjne, PESEL, NIP, numer dowodu osobistego, itp. to już kompletny mętlik w głowie się robi. Ale tu odszedłem od tematu zasadniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:21 Widzę, że pisaliśmy z Tradycją dubeltowo na co poniektóre wątki: po dwie odpowiedzi na raz lub w odstępach bliskich czasowo. Ale coż - w końcu to wątek wspólny. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:27 Ja tez mam czasem problem z haslami. Pamietac-pamietam tylko mylil mi jak loguje sie gdzies "bezmyslnie". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:37 Mi zdarza się niekiedy pomylić hasła. Ale to jeszcze pół biedy. Byle nie zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:18 Ups, mały błąd popełniłem. Przypomiałem sobie, że pierwsze konta mailowe to miałem jeszcze "firmowe" w szkole średniej. Jeden nick tak trochę narzucony: trzeba go było wymyślić na poczekaniu. Dopiero drugi był przemyślaną decyzją - udało mi się więc zlikwidować tamto konto i założyć to z wybranym nickiem. Nawiasem mówiąc - nickiem, którego używam do dziś. A konto? Skończyłem szkołę i nie wiem co się z nim stało? Czy go zlikwidowano? Kiedy? Kto zdążył przeczytać całą moją ówczesną korespondencję? Na szczęście nikłą korespondencję. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:41 P.S. A konto Gazety ma jedną zasdniczą zaletę: poczta przychodzi nań w 99,9999% błyskawicznie. Ostatnio zaś denerwuje jedna reklama doklejana bezmyślnie do każdego listu. Kto pisał i czytał, ten wie. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O kontach internetowych 10.01.04, 00:50 Lepiej wszystko bagatelizowac co wykracza poza tresc maila. Wiem ze ja mialam problem z ponownym zaladowaniem komunikatora gadu-gadu na komputer bo tam haslo zakladal moj brat, na dodatek potem zmienial..ehhh. Ludzie np Tlen bardzo chwala a mnie jakos nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 08:49 Gadu-gadu jest najlepsze! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: O kontach internetowych 10.01.04, 09:12 JA zacząłem od konta na Onecie. Jakoś mi ten portal podchodzi, mimo spamu leżącego w skrzynce, choć ostatnio jest go trochę mniej. Konto założyłem jeszcze na studiach, ale na dobre zacząłem z niego korzystać gdy mnie podpięli do netu. Drugie konto jest na serwerze ZETO, niejako z przymusu, bo oni mnie okablowali, ale sobie je bardzo chwalę. Poczta chodzi super, żadnych problemów z logowaniem, zero spamu. Jest też konto na Gazecie do celów wiadomych. No i jeszcze jedno konto na Wirtualnej Polsce, ale tam mam bardziej oficjalny nick, takie do spraw służbowych. Ale problem jest z hasłami, za dużo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: O kontach internetowych 10.01.04, 09:31 Zostaly mi juz tylko trzy :) NA onecie ,na gazecie .Ale teraz korzystam najczesciej z konta naszej sieci .Mamy swoj serwer pocztowy ...przesylac mozna naprawde "duze" maile .Nie ma prawie zadnych pgraniczen ;)Zero spamu ... O kilku juz zapomnialem i nawet ich nie uzywalem a zalozylem tylko dlatego ze czasami zeby skorzystac z czegos na jakims portalu trzeba bylo zalozyc sobie skrzynke . I podobnie jak qwerty kilka zostalo zalozonych aby wyslac jeden e-mail ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 10.01.04, 21:41 Z tymi kontami anonimowymi na użytek próbny to trzeba uważać - ostatnio napisałem pod jeden adres z takiego konta to teraz przychodzi mi od wczoraj mnóstwo niechcianego SPAM-u. Od wczorajszego wieczora tak z 20-40. Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_ryan Re: O kontach internetowych 11.01.04, 22:27 Mam trzy konta: na onecie,wirtualnej i w gazecie. Jeśli mam się gdzieś zarejestrować w internecie to używam konta na onecie - jest już tak zaspamowane że więcej spamu nie robi różnicy :) Konta w gazecie używam na forum i w usenecie, natomiast kont w wirtualnej oszczędzam do poważniejszych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: O kontach internetowych 11.01.04, 22:47 Ja mam cztery konta: onet - był pierwszy i też jest moim głównym. Potem była hoga, ale zrezygnowałam.Następnie interia, tlen i gazeta.Kiedy nie chcę, żeby ktoś znał moje dane używam adresu gazety i czuję sie bezpieczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O kontach internetowych 30.09.04, 15:21 O! Może ktoś jeszcze opowie o swoich kontach internetowych. Bez nicków oczywiście - bo to jest Wasza tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś