Dodaj do ulubionych

Witajcie serdecznie

12.04.04, 22:44
Witam Was..zachęcony postem gomeza..dotychczas udzielając sie na bratnim forum
Gorlice...mam do Was male zapytanko...
Sam nie jestem ani z Gorlic ani z Tarnowa..ale z Gliwic...ale pasjonuje mnie
coś co się zwie Beskid Niski...Od października robię taka skromną stronke (
www.beskid-niski.pl ) o tym regionie..i jest ona podobno jedyna w sieci...Co
na nie jest? wszystko..super dokładne informacje o kulturze łemkowskiej, opisy
szlakow turystycznych, opisy cerkwi, kościołów, cmentarzy wojeenych, opisy
rezerwatów, wyciągów narciarskich i mnóstwo zdjęć archiwalnych...
Na Gorlickim forum..o każdej aktualizaji..a jest codziennie lub co dwa
dni..informuję krótkim postem z linkiem..i nikt za spam tego nie uważa..a
nawet im sie to podoba...Wiem, ze sporo osób z Tarnowa odwiedza moją
stronke..więc nieśmiało zapytuje..czy chcecie od czasu do czasu dostawac takie
info?? Jeśli będa słowa sprzeciwu..to ucieknę w Beskid

Pozdrawia...Bartek
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Witajcie serdecznie 12.04.04, 22:49
      Jeśli napiszesz zawsze w kilku słowach co się na stronie zmieniło (czego
      dotyczy aktualizacja), to myślę, że nikt nie będzie miał nic przeciw jeśli
      będziesz o tym wspominał na forum.
      • bwadas Re: Witajcie serdecznie 12.04.04, 22:57
        Dzięki..będę czekal na następne opinie ;-)
        To zawsze jest tylko link..i jedno zdanie czego dotyczy....

Możecie spokojnie przejrzeć forum gorlickie...to zobaczycie, że moje posty
        dotycza tylko informacji
    • lobuzek1 Re: Witajcie serdecznie 12.04.04, 22:50
      NIe ma problemu, zapraszamy!
      • ellenai Re: Witajcie serdecznie 12.04.04, 22:56
        widzisz bartek,ja to mowie,forum tarnowskie to doborowe ,rzeczowe
        towarzystwo.Nigdy nie przepedzi jak ktos konkretnie cos oferuje sa otwarci na
        wszystko:)Ja osobiscie bardzo lubie poczytac co sie u ciebie na stronce
        dzieje,a jak umieszczasz link na forum to od razu klikam bez niepotrzebnego
        sprawdzania co tam u ciebie sie dzieje:) Poza tym,swietna robote robisz:)
        pozdrawiam wszystkich:)
        • teklat Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 00:08
          No pewnie, ze tak! Wal śmiało!
          • 1gomez Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 08:50
            milo nam bedzie.
    • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 14:41
      Ja na ta strone zagladam czesto zachecona z forum Gorlice albo Gory -moja
      pasja :)
      Uwielbiam Beskid Niski chyba najbardzie z polskich pasm gorskich, moze kiedys
      uda mi sie kupic ( bule predko) jakis skrawek ziemi.
      Moze wiesz cos w tym temacie? ceny i mozliwosci?
      • qwerty.tarnow Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 18:26
        Będziesz "pastyrski sałas" stawiać? Owce, "łoscypki", i te sprawy? ;-)))
        • gosiawd Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 18:53
          Oj zjadłabym "łoscypka" - to tak po swiątecznym obzarstwie-ale mi zrobiłes
          smaka :)) na "łoscypka"....
          • qwerty.tarnow Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 21:57
            Miło mi, że się na coś przydałem. :-)
        • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 21:09
          qwerty.tarnow napisał:

> Będziesz "pastyrski sałas" stawiać? Owce, "łoscypki", i te sprawy? ;-)))

Kot wie, kto wie..powrot do natury ;)
          Fajnie miec kawalek ziemi w gorach zawsze jest gdzie wyskoczyc na weekend,
          chocby do szalasu.
          • qwerty.tarnow Re: Witajcie serdecznie 13.04.04, 21:55
            tradycja1 napisała:

> Fajnie miec kawalek ziemi w gorach zawsze jest gdzie wyskoczyc na weekend,
            > chocby do szalasu.

To już namiot pod oknem bloku nie wystarczy?!?!?! ;-P
            • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 00:55
              A bloki sa w gorach?
              Poza tym wole w jakas glusze a nie pod zaludniony blok ,choc namiot czy szalas
              nie robi mi roznicy.
              • ellenai Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 02:55
                tradycjo przypomnialo mi sie ze u mnie we wsi byl kawal pola ktore ciagle
                nalezalo do gminy,szkole juz sprzedali i rozebrali, niestety,ale zostala kawal
                pieknej ziemi, moze cos u nich ugadalabys, to jest bliziutko uscia gorlickiego:)
                • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 14:35
                  Dziekuje za informacje :)
                  Wlasnie okolica od Uscia Gorlickiego po Bartne do Wysowej( taki trojkat)
                  najbardziej mnie interesuje.
                  • ellenai Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 16:16
                    to jest na Odernem,przeczytaj strone Bartka o tej miejsowosci a jak nie tam to
                    napewno gdzies w tych rejonach cos znalazlabys:) Wysowa to pewno droga jest
                    kurcze ale nic nigdy nie wiadomo:)wybudowalabys tam chatke,czy jaki pensjonat
                    czy tylko dla siebie?tak z ciekawosci pytam:)bo moze kiedys ja cos zrobie na
                    swoim kawalku pola tylko pomyslu nie mam(ikasy teraz)
                    • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 20:52
                      Za majetna na inwestycje typu pensjonat czy nawet dom wiekszy to ja nie jestem.
                      Rodzice maja w Zakopanem i to jednak jest ciezko kawalek grosza...ehh.
                      No ale....myslalam o sobie, taki kawalek ziemi w ciekawym miejscu, na ktorym
                      moze z czasem powstanie ot jakas chatka wypadowa.
                      Takie oto mam wizje a co wyjdzie.
                      Jednak ziemie kupilabym JUZ.
                      • ellenai Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 20:59
                        no to dowiedz sie w urzedzie gminy w usciu gorlickim czy cos jest do sprzedania
                        na tym odernem:)fajnie byloby cie miec w okolicy:)cmok
                        • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 21:20
                          Pewnie :)
                          A co tez planujesz powrot z swoje ojczyste strony ? :)
                          • ellenai Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 22:37
                            kochana na razie nie planuje,ale moze na starosc ,kto wie?mamy duzy areal
                            gruntowy w tamtym rejonie wiec wybrac przebrac byle sie dalo zyc jakos a z tym
                            jest problem i bedzie chyba coraz wiekszy:(a ty?planujesz powrot?
                            • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 14.04.04, 22:42
                              Ja wracam ciagle...umieram z tesknoty, potem mam problem powtornej
                              aklimatyzacji, potem uciekam spowrotem do USA , tesknie, znowu wracam i tak w
                              kolko jakby.
                              Moze wreszcie sie okresle .
                              • ellenai Re: Witajcie serdecznie 15.04.04, 00:10
                                kochana ,nie odkryje ameryki jak ci powiem ze to niedobrze, nie da rady zyc w
                                rozkroku i trzeba wybrac:((((((musisz sie okreslic i to jest prawda:))i wierze
                                ze moze to nie byc wcale takie latwe:)moze cos dalabys rady wykombinowac zeby w
                                polsce mieszkac jednak?:)eh,zeby to takie proste bylo,niestety nie jest:)
                                • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 15.04.04, 02:46
                                  Fakt.Co jednak poradze na slabosc w podejmowaniu decyzji i totalna asekuracje.
                                  Powinnam chyba wszystkie decyzje trwale podejmowac na zasadzie : impuls-
                                  dzialanie.
                                  • ellenai Re: Witajcie serdecznie 15.04.04, 21:55
                                    a ja decyzji impuls dzialanie nie lubie,bo sie boje ze zle wybiore i mam
                                    pozniej watpliwosci,ale mowia ze pierwsza mysl jest wlasciwa mysla,wiec moze
                                    nie mam racji.Kochana tobie zycze wyborow ktore uczynia cie szczesliwa,a ty od
                                    dawna tu jestes?
                                    • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 16.04.04, 01:48
                                      Z Polski wyjechalam niby na stale w 94.
                                      Czas leci niestety...
                                      • ellenai Re: Witajcie serdecznie 16.04.04, 03:01
                                        jejku to kupe czasu,podziwiam ciebie,bo ja dopiero trzy lata temu:)a czesto
                                        jezdzisz do kraju?
                                        • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 16.04.04, 22:49
                                          Roznie....byl czas ze kilka lat nie bylam w ogole, potem jezdzilam po 3x w
                                          roku, potem po 2 a w tym roku jeszcze nie bylam jade latem.
    • tradycja1 Re: Witajcie serdecznie 17.04.04, 01:21
      Nie mow ze tyle zjadles na raz.
      Jestem w duzym szoku.
      A ja z Beskidem Niskim tez mam same mile wspomnienia.
      Pamietam jak jesienia ktoregos roku za czasow LO pojechalam z dwoma kolegami
      za zwiad na Bartne przed jakims wiekszym rajdem...wracalismy potem PKSem i
      pomylil sie nam rozklad jazdy autobusow( swiateczne z roboczymi)ciemno sie juz
      robilo my na jakiejs drodze ani isc ani czekac , z "okazja" tez bylo kiepsko.
      Oj co za historia ehhh ;)
      • ellenai Re: Witajcie serdecznie 17.04.04, 05:47
        o rany ,jakie mile posty:))))Naprawde:)))))))A jak dawno byles w tej knajpie?
        czy to byla ta nowa czy ta stara??????Ja w tej nowej nigdy nie bylam za
        progiem,a pamietam jak ja budowali.Odgrodzili cale centrum ,i ja taka mala
        musialam przechodzc dookola tego zeby do szkoly dojsc.Dawniej byl tam taki
        dlugi zielony dom, chyba jakis magazyn gs, jak przez mgle pamietam:))))))
        Jak mi milo,ze macie takie fajne wspomnienia:))))
        Ja prosze o wiecej,wiecej:)))))))))))))))))bardzo:)))))))))pozdrawam was
        serdecznie:)))
        tradycja i jak to sie skonczylo????????????ta historia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka