qwerty.tarnow 02.05.04, 17:17 Właśnie przed chwilą minęła moje okolice. Prawdziwa ulewa, prawdziwe grzmoty. I po burzy wyszło prawdziwe Słońce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 17:19 Znaczy, co prawda jedne grzmoty już było słychać w kwietniu: na początku, to jednak wtedy nie było burzy. Ot, tak sobie wtedy gdzieś walnęło. A dziś było porządnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 18:22 Ja tez slyszalam ta burze....w telefonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 18:48 Popatrzcie, w końcu Bochnia nie tak daleko, a burzy nie było. Wprawdzie trochę pomruczało, spadł lekki deszcz i to wszystko. Było to około 15. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 20:00 a jaki piekny zapach był po tej burzy.... po tym deszczyku:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 20:21 A jakie efekty po burzy! Właśnie przed chwilą musiałem jechać do pracy (jako że najmłodszy stażem i akurat mam dość blisko) i , bo okazało się, że wyładowanie atmosferyczne namieszało coś w ustawieniach alarmu i ten włączył się właśnie ni z tąd ni z owąd. Godzinę żeśmy wnikali co to się stało. I nie doszliśmy. A alarm może jakoś przeboleje do wtorku. P.S. Zainteresowanym złodziejom nie powiem gdzie pracuję. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 21:43 Kurcze a już myślałam, że coś splądruję. ;-000 Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 23:49 Tak się chwaliłam, że nie padało.Jednak trochę polało, ale krótko, jednak burzy nie było. Za to dzieci "grzmiały" jakimiś korkami. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 23:51 Odpust w poblizu był? Czy to z okazji wejścia do Unii? Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 23:52 Chyba to pierwsze, ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 23:54 Zawsze też w razie czego 1-go dnia miesiąca było Matki Boskiej Pieniężnej. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 23:55 Też racja, a te wystrzałowe materiały pewnie można kupić nie tylko na straganach. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 02.05.04, 23:58 "Do kupienia w najbliższej aptece bez recepty" jak głoszą slogany reklamowe. Choć to niby nie do tych towarów, ale z dostępnych chemikaliów niejedną rzecz można wytworzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 00:01 Może będę złośliwa, ale nie posądzam tych wyrostków o takie zdolności. Ci chyba nie potrafiliby czegoś takiego samodzielnie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 00:04 TO nie złośliwość - to czysty realizm i trzeźwe spojrzenie na młodzież. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 00:06 Spojrzeć to ja mogę z bliska na nich, to fakt. I powiem, że coraz bardziej mnie to niepokoi. Powiem sloganem, ale za moich czasów było inaczej, zdcydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 00:08 No, niestety: duża część społeczeństwa zmienia się zdecydowanie na gorsze. I coraz więcej wśród nich młodych osób. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 13:46 A dziś dalej burzowo i deszczowo. I to w trybie ciągłym. Nie ma nawet zbytnio kiedy komputera włączyć (bo zawsze ja się zbiera na burzę, to wyłączam wszystkie sprzęty elektroniczne w domu z prądu). Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 14:44 ooo to wszystko na odwrot niz tu....dzis pieknie swieci slonko :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 16:58 A u mnie znowu to samo. Po 14 odrobinę mruknęło, tyle tylko, że psa mi wygoniło do domu i trochę spadło deszczu. Chmurzy się co chwilę, ale właściwie nic się nie dzieje. A tak niedaleko Tarnowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 20:26 A jak się ucieczka udała? Można było przykombinować z obecnością czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 20:17 tradycja1 napisała: > ooo to wszystko na odwrot niz tu....dzis pieknie swieci slonko :) Widać, że to druga półkula... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 21:49 Ucieczka sie udała. Okazało sie nawet, że nie musiałam nic kłamać. Po prostu sobie poszłam i już.;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Pierwsza wiosenna burza 03.05.04, 22:03 O, proszę. Jak fajnie że się udało bez problemów. Znaczy, że i na przyszłość trzeba podobnie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś