Dodaj do ulubionych

jak dojechać z dworca PKP do rynku

18.11.04, 10:52
Dzięki Waszej pomocy, zarezerwowałam sobie nocleg w Tarnowie w TRCKioT w
rynku, poinstruujcie mnie jeszcze jak najlepiej dojechać komunikacja miejską
z dworca PKP do rynku i ile kosztuje bilet.
Może doradzicie mi przy okazji gdzie można coś zjeść: smacznie i niedrogo

Dziękuję i pozdrawiam
z deszczowego Wrocka
Obserwuj wątek
    • caro333 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 10:57
      Oj,spacerkiem się przejdź Krakowską w górę do rynku.Przynajmniej pooglądasz
      sobie Tarnów.Myślę,że zajmie Ci to 15-20 minut.To proste - wychodzisz z dworca
      i idziesz przed siebie.Możesz skręcić nieco w prawo,przez park.Dochodzisz do
      Krakowskiej i idziesz pod górkę(namiar - wieża katedry)wszystko!:))Miłego
      spaceru!
      • qwerty.tarnow Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 11:55
        caro333 napisał:

> wychodzisz z dworca i idziesz przed siebie.Możesz skręcić nieco w prawo,przez
        > park...

Wersja "idziesz prosto" bardziej polecana. W parku możesz natrafić albo na
        typowe przykłady degradacji ludzkich zachowań, albo na typowe przykłady
        przemiany materii w zwierząt latających. A droga skraca się ledwo o parę
        kroków - więc szkoda zachodu z tym parkiem.
    • lemuriza Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 10:59
      alez to kilka chwil na piechotkę.
      wychodzisz z dworca prosto, skręcasz na pierwszych światłach w prawo i idziesz,
      idziesz cały czas prosto ulicą Krakowską ( najpierw kościół po lewej stronie,
      potem duże skrzyżowanie, potem duzo, dużo sklepów przy tej ulicy), i cały czas
      prosto, prosto , miniesz MacDonalda w kamienicy na rogu i dalej prosto i juz
      będziesz na Rynku.
      • 1gomez Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 12:05
        a zjesc dobrze daja w rycerskiej na tymze rynku.polecam pizze albo pstraga
        • atob Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 12:51
          1gomez napisał:

> a zjesc dobrze daja w rycerskiej na tymze rynku.polecam pizze albo pstraga

O ja tam trafilem... ale nic nie jadlem bo obluga widocznia miala cos innego
          do roboty niz przyjac zamowienie. Poczekalem 10 min ...i wyszedlem .
    • atob Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 12:48
      Jezeli bedziesz w Tarnowie po zmroku i z bagazami to wez taxi . Koszt malutki a
      szybko i bezpiecznie ;)
      • teresa50 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 16:41
        Nie straszcie czlowieka ! Jescze pomysli ze tu jakis dziki Wschod :-)
        Najtansze jedzenie w barze "Lasuch" kolo Krakusa. Domowo-barowe, ale tanie i
        dobre. A z pizzerii to Maranto chyba....
        • 1gomez Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 16:50
          a w Maranto to trzeba dac dyche za pizze niezbyt wypasiona zreszta:)
          • lemuriza Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 18.11.04, 18:52
            zawsze może iść do chińskiej knajpy na Wałowej ( blisko Rynku), wystrój
            niezbyt, niezbyt, ale jedzonko dobre i tanie.
          • caro333 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 08:12
            O kurcze,to u mnie za niezbyt wypasioną trzeba dać ok.15 zł!U Was taniej!:)
            • aaniam Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 10:49
              dzięki za wyczerpujace info.
              Skoro Rynek jest tak blisko dworca (a bagaż lekki i mały)
              chyba rzeczywiście najlepiej się przejść i przy
              okazji pooglądać kawałek Tarnowa - no chyba, że będzie lało.
              A tak przy okazji:we wrocławiu, też trzeba dać co najmniej 15 za niezbyt
              wypasioną pizzę.

Pozdrawiam
              Ania
              • 1gomez Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 10:58
                to ile trzeba zaplacic i gdzie jest do kupienia PIZZA NAPRAWDE DOBRZE
                WYPASIONA????????????????
                • teresa50 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 11:07
                  30 zl w Rycerskiej. Palce lizac !
                  • caro333 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 11:54
                    Następne spotkanie forum w Rycerskiej przy pizzy!!!:)))
                    • 1gomez Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 11:57
                      w rycerskiej z piwem jest cienko .nie ma zywca kuflowego :(((((((
                      • caro333 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 12:05
                        A może jakaś niezła wersja okocimia?Może tyskie?W dobrym towarzystwie można
                        przełknąć choć co...:)
                        • caro333 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 12:06
                          Tu,u siebie ostatnio ćwiczę lecha,heinekena i carlsberga...Nawet niezłe,lekkie
                          mocno nachmielowane,aromatyczne.Dawno żywca nie piłem!
                          • 1gomez tu jestem ortodoksem 19.11.04, 12:17
                            TYLKO ZYWIEC
                            • caro333 Re: tu jestem ortodoksem 19.11.04, 12:21
                              A przelany z butelki do kufla,bardzo zimny może być?(Żywiec)
                              • 1gomez Re: tu jestem ortodoksem 19.11.04, 12:31
                                widzi mi sie jest roznica podobnie jak jest roznica pomiedzy tym w puszce a tym
                                we flaszce.
                                pamietam co sie dzialo w osiedlowej mordowni przed laty ,kiedy zaczeli
                                przywozic piwo w aluminiowych beczkach.(wczesniej wylacznie drewniane)
                                wybuch niezadowolenia spolecznego wisial na wlosku.ja piwa z drewnianej beczki
                                nie pilem bylem zbyt mlody.przychodzilem tam na oranzade.obowiazywaly pewne
                                prawa.malolatowi od alkocholu wara i tyle
                                • caro333 Re: tu jestem ortodoksem 19.11.04, 12:47
                                  Pełna zgoda.Jeśli można - trzeba się trzymać jakiegoś poziomu,ale wiedzieć
                                  też,że życie czasem zmusza do zmiany beczek z drewnianych na aluminiowe,butelek
                                  na puszki etc...Żona się ze mnie zawsze śmieje,kiedy kupujemy razem piwo,bo to
                                  jest jedyne stoisko,gdzie sie dłużej zatrzymuję.Przebieram jak ruski w
                                  ulęgałkach a i tak potem zostaje na wyżej wymienionych.Ale tak naprawdę
                                  najlepiej lubię Staropramena,Budweisera iPilsener Urquell.Ceny trochę zu hoch:
                                  (..
                                  • teklat Re: tu jestem ortodoksem 19.11.04, 13:51
                                    No i zrobił się wątek turystyczno-krajoznawczo-piwny...
                                  • lobuzek1 Re: tu jestem ortodoksem 19.11.04, 23:16
                                    Wczoraj piłem Pilsnera. A Staropramen kojarzymi się z ostatnim sylwestrem. Oj,
                                    wiele było radości...
                                    A dzisiaj - porter Żywca. Najlepszy na świecie.
                                    • caro333 Re: tu jestem ortodoksem 20.11.04, 11:51
                                      Łobuzku,ulegam sile Twojej perswazji i zabieram się za porterek żywca.Piłem
                                      dość dawno temu,pyszny był,ale ze wględu na moją miłość do piwa"steruję" w
                                      kierunku lżejszych...Sam wiesz - np.4 litry porteru zostawiłoby chyba znaczny,
                                      9aczkolwiek krótkotrwały0 ślad w mojej psychice.Po staropramenie nie jest tak
                                      źle ani po lechu...:))
                                      • lobuzek1 Re: tu jestem ortodoksem 20.11.04, 17:26
                                        Łomatko, Caro 4 litry porteru dałoby radę plutonowi ruskiego wojska! Moc tego
                                        napitku jest niezmierzona!
                • qwerty.tarnow Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 14:19
                  dużo osób pisze :

> ile kosztuje pizza wypasiona i niewypasiona

A jaka to w ogóle jest pizza wypasiona, a jaka nie?
                  • 1gomez podoba mi sie samo okreslenie "wypasiona" 19.11.04, 14:24
                    jest tak glupie ze az mile:)
                    • qwerty.tarnow To i tak lepiej niż "cool" 19.11.04, 14:26
                      Bo w tym przypadku to kto przyznałby się, że lubi jeść zimną pizzę? ;-)
              • qwerty.tarnow Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 14:17
                aaniam napisała:

> dzięki za wyczerpujace info.

A nikt nie zauważył, że kto inny pytał, a skorzystali też inni. :-D
                • caro333 Re: jak dojechać z dworca PKP do rynku 19.11.04, 15:14
                  Zauważyli,zauważyli...Poprostu przyjadą we dwoje!:))
    • qwerty.tarnow Do Pań Gabbiano i Aaniam 23.12.04, 16:59
      I jak tam? Podróż się odbyła? Jakie wrażenia?
      • caro333 Re: Do Pań Gabbiano i Aaniam 24.12.04, 12:40
        To ja też jestem ciekawy.Także dlatego,że pewnie znowu wylazł ze mnie seksizm i
        oczywiście uznałem,że do Tarnowa przyjeżdża pan z panią...Nie zauważyłem,że w
        pierwszym poście jest żeńska końcówka czasownika.:))
        • qwerty.tarnow Re: Do Pań Gabbiano i Aaniam 24.12.04, 12:59
          A ja na początku też tego nie zauważyłem. Dopiero z biegiem czasu... :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka