Dodaj do ulubionych

Sernik na zimno

IP: *.bredband.comhem.se 23.05.11, 16:02
Jestem zla. Dzis chcialam zrobic sernik na zimno z podkladem biszkoptowym jak stalo w przepisie.
Wszystko zrobilam w/g wskazan i zalet. Gdy zalalam odpowidnia i wskazana konsystencja serowa- te biszkopty- poszly do GORY! W sumie je wylowilam i caly ten ambaras wstawilam do lodowki.
Ciekawe co mi z tego wyjdzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bez logu Re: Sernik na zimno IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.11, 16:06
      nie znam sie, ale widzialam, jak to robil kuzyn, to jego potrawa popisowa - namacza sie te biszkopty, a potem na to mase
    • bene_gesserit Re: Sernik na zimno 23.05.11, 16:46
      Masa musiala byc bardzo rzadka. Latwiej byloby powiedziec, co poszlo nie tak, gdybys podala recepturę albo chociaz skladniki.
    • Gość: kwaśna śmietana Re: Sernik na zimno IP: *.home.aster.pl 23.05.11, 19:38
      Mądrzy ludzie twierdzą, że biszkopty wypływają wtedy, gdy się je zaleje za rzadką masą serową. Ja jestem niecierpliwa, więc nieustannie popełniam ten błąd. Zarzuciłam więc biszkopty na rzecz cienkiego blatu biszkoptowego, takiego z 3 jajek. Piekę go 20 minut w tortownicy o średnicy 24 cm, po ostudzeniu wkładam do tortownicy dodatkową obręcz (żeby tortownica była wyższa), a następnie wlewam gęstą masę. Nie ma bata, żeby coś wypłynęło :D.
      • reniam_123 Re: Sernik na zimno 23.05.11, 20:20
        Nie martw się, fajne wyjdzie. Nie wszystko przecież musi być od linijki, zalej galaretką i zjedzcie ze smakiem. Czasem takie nieudane jest lepsze po udanego.
    • upl Re: Sernik na zimno 24.05.11, 10:07
      ja nasaczam biszkopty
      sa ciezkie i nie powinny wyplynac
      byc moze masa była zbyt rzadka
    • mhr2 Re: Sernik na zimno 24.05.11, 11:35
      moze biszkopt byl za suchy i dodalas ta mase nierownomiernie,
      chociaz nawet wtedy polana od srodka nie powinna byc problemem(?)
      oczywiscie jak swiezy i wilgotny moze tez wyplynac,
      wlewac po prostu od srodka zeby potem sie masa sama na zewnatrz
      wylewala(?)
    • Gość: anka Re: Sernik na zimno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 14:03
      a ja od lat zrezygnowałam z blatów biszkoptowych. Wykładam folią spożywczą okrągłą blachę i na to wylewam masę z serków homogenizowanych. Czasami robię mniejsze porcje w pucharkach-też ładnie wyglądają. Albo wykładam miskę folią,wylewam masę i gdy zastygnie odwracam do góry nogami i wykładam na duży talerz. Sposobów jest mnóstwo. Nie trzeba zawracać sobie głowy pieczeniem blatów biszkoptowych które najchętniej byśmy zostawili na talerzu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka