Dodaj do ulubionych

wykopaliska archeologiczne

IP: *.west.tarnow.pl 09.06.03, 22:19
Pobawiłam się w archeologa i najstarszy wpis na FT jaki udało mi się
odnależć nosi datę 10.06.2001.A zatem mamy DRUGĄ ROCZNICĘ :)))Oto link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=92&w=55
Dyskusja była bardzo ciekawa.Gdzież niegdysiejsi dyskutanci?Może się odezwą?
A forum tarnowskie wyrażnie ożyło...
Pozdrawiam pionierów:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: wykopaliska archeologiczne IP: 202.190.29.* 09.06.03, 22:31
      Przeglądnąłem. Sunnypol się jeszcze teraz od czasu do czasu pojawia!
    • lemuriza Re: wykopaliska archeologiczne 10.06.03, 13:55
      Przeczytałam te wpisy sprzed kilku lat i tak mi się krew wzburzyła, bo już bym
      chciała coś dopisać w obronie Tarnowa...
      I śmiać mi się zachciało nagle... dlaczego?
      Bo to było tak. Jakieś 8 lat temu przyjechałem do Tarnowa, po raz pierwszy na
      jakieś kilka godzin, mój przyszły mąż zabrał mnie na mecz żużlowy. No i
      wsiedliśmy do jakiegoś autobusu, patrzę jedziemy, a tu jakieś chałupy itd. I
      mówię:
      Co Ty na jakąś wieś mnie wieziesz czy co?
      Dla informacji: to był Chyszów.
      No i potem jeszcze na początku mojego mieszkania w Tarnowie, to uważałam, że
      Tarnów jest taki nieuporządkowany, tu blok, tu chałupa, tu kamienica. Dziwnie
      mi się jakoś wydawało.

Rynek zawsze mi się podobał, chociaż wtedy był jeszcze taki puściutki.

Dlatego śmiać mi się chcę jak sobie porównam moją dzisiejszą reakcję na te
      obelgi pod adresem Tarnowa i tamte odczucia.

Ja tam Tarnów lubię! Nie wiem jak Wy?
      • teklat Re: wykopaliska archeologiczne 10.06.03, 17:25
        ja tam Tarnów też lubię - chociaż był taki czas, że z niechęcią tam wracałam
      • Gość: okropna_gaduła Re: wykopaliska archeologiczne IP: *.west.tarnow.pl 10.06.03, 20:13
        A cóż takiego Lemurizo cię wzburzyło?Tamta dyskusja jest bardzo ciekawa i
        pomimo upływu czasu pozostaje bardzo aktualna.Owszem miasto ma swoje zalety
        ale również mnóstwo wad.I nie ma się co obrażać tylko w miarę trzeżwo
        oceniać.Myślę że trzeżwa ocena mogłaby tylko Tarnowowi pomóc,bo jak narazie
        obserwuję tylko syndrom oblężonej twierdzy i skrzywdzonej
        niewinności.Podchodzę do tego mniej emocjonalnie.Nie pochodzę z Tarnowa ani
        okolic.Cały region był swego czasu dla mnie nowością.Polubiłam go,ale to nie
        znaczy że nie widzę negatywów.
        • Gość: lemuriza Re: wykopaliska archeologiczne IP: *.solutions.net.pl 10.06.03, 22:10
          Chyba Gaduło nie zrozumiałaś kontekstu mojej wypowiedzi.
          Mnie samą rozbawiło to, że poczułam taki lokalany patriotyzm i że jestem
          gotowa bronić Tarnowa, a przecież łatwiej mi patrzeć bardziej obiektywnie, bo
          jestem elementem napływowym i kiedyś inaczej patrzyłam na Tarnów.
          Chodziło mi też o to, że ktoś tam gdzieś pisał, że wszyscy z Tarnowa chcą
          uciekać, a ja jestem żywym przykładem na to, ze można tu przybyć i polubić i
          zaakceptować nawet wady. pomimo tego, że urodziłam się gdzie indziej, że 5 lat
          spędziłam w Krakowie.
          Tak naprawde to myślę, ze wszystko zalezy od nastawienia i tego co kto lubi.
          Ja na przykład nie lubię zbytniego gwaru, wielkomiejskiego szumu , więc mnie
          Tarnów po prostu odpowiada, dlatego będe głośno wołać, że da się tu zyć.
          No i że w końcu mieszka tu wielu mądrych ludzi, a nie same tłuki, które nie
          czytają gazet, książek i źle się ubierają ( tak jak to ktoś tam napisał).
          I te uwagi troszeczkę mnie zdenerwowały, a stwierdzenie "krew wzburzyła" było
          pewną przenośnią na mój stan gotowości do obrony Tarnowa.
          I tylko tyle.
    • qwerty.tarnow Re: wykopaliska archeologiczne 06.06.04, 23:57
      No proszę, trzecie urodziny forum się nam zbliżają. A my nawet w tym pierwszym
      wątku nic napisać nie możemy :-(((
    • qwerty.tarnow Re: wykopaliska archeologiczne 02.10.04, 12:47
      Archeologia zawsze mile widziana. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka