Dodaj do ulubionych

Papier Tol

23.10.23, 16:25
Słuchajcie, czy ktoś mógłby podlinkowac wątek o papierze? Bo ja go chyba w ogóle nigdy nie czytałam a w sąsiednim wykopalisku o kamerce w wizjerze Tol napisała, że połowa wielkich rolek szła do śmieci i te połówki mogli brać do domu.
Zafrapowała mnie to, dlaczego wyrzucać pół rolki dobrego papieru? suspicious czy w tamtym wątku była odpowiedź na to pytanie?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Papier Tol 23.10.23, 16:34
      Cos jam w arystokratycznym zamku w UK gdzie zwyczajowo służbie przysługiwało „świecowe” i codziennie służba szła przez dom i zbierała niedopalone świece które miała na własny użytek/mogła sprzedać. Przy czym cześć pokoi nie była używana a świece i tak się wymieniało…
    • 35wcieniu Re: Papier Tol 23.10.23, 17:26
      Nie było odpowiedzi ani mowy o połowach rolek tylko o tym że odbierała sobie ekwiwalent za niska pensję.
      XD
      Nie wiem czy tamten wątek nie poleciał, to o papierze to była jakaś odnoga.
      A tol się jakiś czas temu rozmnożyła forumowo tongue_out Nadal leci jak mucha do g... do wszystkich wątków gdzie można się pochwalić złodziejstwem ale trudno ocenić, biorąc pod uwagę subtelną różnice nicku czy to nie naśladowca.
      • memphis90 Re: Papier Tol 23.10.23, 20:28
        W jakimś odkopanymi wątku zarzeka się, ze pracodawca pozwalał zabierać „resztki” czyli połówki z olbrzymich rolek i ze codziennie kilkadziesiąt takich połówek szło do śmieci😂😂😂

Ciekawe czy wymyśli tez cos na wyłudzenie mieszkania? Ze niby urzędnik kazał im się zameldować osobno po członkach rodziny i ukrywać dochody, bo mieli niszczejące mieszkania luzem czy cos takiego…?
        • black_magic_women Re: Papier Tol 23.10.23, 22:01
          Ej, ale to mieszkanie jest z podziemnym garażem i tarasem. I dla dzieci też już chyba załatwiła takie 😀
      • panna.nasturcja Re: Papier Tol 26.10.23, 16:42
        To teraz ma inny nick? Dasz linka?
        • znowuzapomnehasla92 Re: Papier Tol 26.10.23, 21:55
          Wciąż ma nick tol8
          • panna.nasturcja Re: Papier Tol 26.10.23, 22:44
            No właśnie teś tak widzę, dlatego nie rozumiem tego wpisu.
            A wątku o kamerze w wijerze nie widziałam
    • berdebul Re: Papier Tol 23.10.23, 21:18
      U nas tak jest - jak przychodzi ekipa sprzątająca, to zawsze wymienia rolkę na pełną, żeby w ciągu dnia nie było pretensji. Zawsze zostaje przynajmniej 1/3. 🙄 Straszne marnotrastwo.
      • iberka Re: Papier Tol 23.10.23, 21:50
        U mnie wręcz odwrotnie i sama muszę przeszukiwać szafę pani sprzątającej żeby papier był
      • emateczka Re: Papier Tol 26.10.23, 16:13
        Nikt nie protestuje? Przecież to bez sensu... Wystarczy gdzies w dostępnym miejscu wyłożyć drugą rolkę.
      • kaki11 Re: Papier Tol 27.10.23, 11:52
        Nie można zostawić 2 rolki w jakimś dostępnym miejscu w toalecie? bo to faktycznie marnotrawstwo, a przecież chyba każdy kto skończy rolkę może później założyć nową. No chyba, że faktycznie u was pracownicy by tego nie zrobili i wyszli z pretensjami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka