Dodaj do ulubionych

Filmy przyrodnicze

20.08.03, 15:31
Dzisiaj po godz. 13-tej w TVP1 był bardzo dobry film przyrodniczy o
pingwinach. Nakręcony z humorem, opatrzony "odpowienim" podkładem dźwiękowym
tam gdzie trzeba :))) Ale jednocześnie pokazujący życie tych zwierząt. I co
najważniejsze: lektor! Nie była nim wreszcie Krystyna Czubówna, czytająca
wszystko poważnym głosem. Teraz wrezcie zatrudnili inną panią, której głos i
intonacja pasowały doskonale do obrazu na ekranie i humoru jaki tam był
niejednokrotnie zawarty.
A! I jeszcze jedno. Jedną z bohaterek filmu była przyjacielka pingwinków
niejaka Tekla :))) (Piszę to z szacunkiem, bez żadnej nuty złośliwości)
Obserwuj wątek
    • Gość: zor Re: Filmy przyrodnicze IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.2.* 20.08.03, 16:17
      Raz pamiętam film przyrodniczy a rzecz się działa w ogrodzie który prowadził
      gość( Frank Drebin z filmu Naga Broń) Zupełny odlot ...zwłaszcza gdy opowiadał
      o życi nietoperzy:):):) Jedna tylko szkoda że sobie go nie nagrałem ani nie
      zapisałem tytułu:(
      • Gość: marcin Re: Filmy przyrodnicze IP: *.d.001.pth.iprimus.net.au 20.08.03, 16:34
        nie ogladam filmow przyrodniczych od kiedy
        widzialem jeden o malym hipopotamku co niedawno
        sie urodzil i kiedy sobie plywal
        zostal brutalnie pozarty przez
        innego hipopotama:)
        Juz lepiej Bruce Willis albo inny killer
        • Gość: lemuriza Re: Filmy przyrodnicze IP: *.solutions.net.pl 20.08.03, 16:52
          A ja kiedys czytalam taka ksiazke ( "Jubel"), gdzie bohater bedac malym
          chlopcem poszedl do ZOO i tam obserwowal sobie zabawe slonia z hipopotamem. No
          i co sie stalo? Nagle hipopotam chwycil slonia zebami za trabe i mu ja odgryzl.

Slonia uspiono natychmiast.
          Brrrr.... to byl najgorszy fragment tej ksiazki, mam nadzieje, ze nikt nie
          podejmie sie jej filmowej adaptacji, a jesli juz to tej sceny nie bedzie.
          • Gość: gomez Re: Filmy przyrodnicze IP: *.solutions.net.pl 20.08.03, 20:12
            mowcie co chcecie a mnie przyrodnicze filmy zapieraja dech w piersiach.ile
            jest na swiecie piekna ktorego niestety nigdy nie zobacze.
            • qwerty.tarnow Re: Filmy przyrodnicze 20.08.03, 22:06
              I jeszcze jedno jeśli chodzi o filmy przyrodnicze - przeczytałem to przy
              okazji premiery filmu "Macrocosmos" (ten o ptakach). Otóż realizatorzy takich
              filmów niejednokrotnie uciekają się do chwytów poniżej pasa wobec widzów:
              używają tresowanych zwierząt, inscenizują dane sceny by wyglądały efektowniej,
              itp. Niekiedy jest to pewnie konieczne, ale widz wolałby przecież o wiele
              bardziej oglądać filmy grane przez "naturszczyków" w swoim rzeczywistym
              środowisku. A nie nagrywane w zwierzęcym Hollywood.
            • teklat Re: Filmy przyrodnicze 20.08.03, 22:11
              Gomez, nie desperuj!
              po pierwsze: pomyśl o pokoleniu naszych pradziadków - oni nie mieli szans
              zobaczyć tego wszystkiego, co my widzimy w telewizji lub w kinie - w coraz
              lepszej jakości odbioru
              po drugie: nie traciłabym nadziei, że jeszcze w życiu coś zobaczę na żywo. Nie
              tracę nadziei, póki oddycham....
              • Gość: gomez Re: Filmy przyrodnicze IP: *.solutions.net.pl 21.08.03, 01:56
                co napisaC.nie chce jechac do afryki po co mi to.rozlewiska biebrzy bym
                pychowka chcial przeplynac i tez nie mam czasu.na dunajcu tydzien ale
                kiedy,piekno jest obok nas na wyciagniecie reki.i jeszcze jedno nikt tu nikomu
                traby nie odgryza bo po co
    • qwerty.tarnow Re: Filmy przyrodnicze 15.08.04, 23:02
      Oglądałem w TV niedawno jakiś film przyrodniczy. I przypomniał mi się ten wątek
      sprzed roku. Teraz udało mi się go znaleźć. Więc go przypominam.
      A tak na boku: coraz więcej widzę filmów przyrodniczych robionych z pomysłem.
      Nie sztywne ramy, ale z humorem. Pokazać coś śmiesznego, dobrodusznego, dodać
      zabawny komentarz. Tak, to można powiedzieć, że telewizja bawi, uczy i
      wychowuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka