Dodaj do ulubionych

zdolnosc kredytowa

IP: *.chello.pl 12.09.10, 11:55
Witam
Chcialabym sie dowiedziec jaką mamy zdolnosc kredytowa z nazeczonym.
On zarabia 4tys brutto/mies (umowa o prace) , ja ok średnio 10tys brutto/mies(umowa o prace - 6, reszte to premie i umowa zlecenie).
Mam mieszkanie z kredytem, jeszcze zostalo mi 158tys CHF(wziełam 2 lata temu). Nieststy kredyt wziety byl jak frank byl tani i teraz wartosc kredytu przewyzsza wartosc mieszkania (podobne w okoliczy ok 300tys) . rata ok 1900zł. Miesieczne rachunki ok 600 (czynsz, prad, internet). Narzeczony ma jeszcze alimnenty na dziecko 500zł. Mamy jeden samochod, malo wykorzytywany, poniewaz obydwoje chwalimy sobie komunikacje miejską :)
mamy łacznie jakies 50tys oszczednosci.
Obydwoje jestesmy inzynierami, ja mam 28 lat, on 25.
Jaką mamy szanse na kredyt na nowe, wieksze mieszkanie, jaka kwota?
Mieszkamy w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • robertind Re: zdolnosc kredytowa 12.09.10, 17:23
      Czy obecna wartość nieruchomości wg Waszych szacunków to 300 tys. PLN, a kwota kredytu 158 tys. CHF czyli ok. 500 tys. PLN? Dobrze zrozumiałem?
      • Gość: krystyna Re: zdolnosc kredytowa IP: *.chello.pl 12.09.10, 18:05
        tak mi sie wydaje, kupiłam mieszkanie za 300 tys, nie wydaje mi sie zeby ceny od 2 lat poszły w góre. Patrzyłam podobne mieszkania w okolicy, tak mniej wiecej kosztują. Ceny metra są stałe. Tylko franek poszybował.
        Sprzedaz wogole nie wchodzi w gre, bo trzeba dołozyc do interesu. Czy mamy jakas szanse na wieksze mieszkanie?
        • robertind Re: zdolnosc kredytowa 12.09.10, 18:53
          Jeśli dochody w całej kwocie zostaną zaakceptowane to w PLN jest zdolność na całkiem sporą kwotę. Tak myślałem, że sprzedaż mieszkania nie wchodzi, lepiej je wynajmować i niech się spłaca.
    • poszukiwaczka.in Re: zdolnosc kredytowa 14.09.10, 13:20
      Przy kwocie 7000 netto dochodow (usredniajac i kazda umowe liczac ekstra, co podniesie zdolnosc) wychodzi okolo 450tys pln. W zaleznosci jakie dochody ekstra przypadly na ostatnie miesiac, to ta kwota odpowiednio sie zwiekszy. Poniewaz jestescie mlodzi, wzielam pod uwage czas 30 lat. Wklad wlasny pozwala Wam na wynegocjowanie dobrych warunkow. Jesli potrzebujecie wsparcia z podjeciem decyzji, a nie macie ochoty na wizyty w bankach - zostawcie namiar na stronie w moim podpisie. Skontaktujemy sie z Wami. Mamy w bazie oferty 22 bankow.
    • Gość: gosc Re: zdolnosc kredytowa IP: *.pools.arcor-ip.net 21.09.10, 11:05
      ankador12.systempartnerski.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka