ulisses-achaj 21.01.13, 13:40 Aretha Franklin - I say a little prayer ( Official song ) HQ version , Photos / Photoshoots Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 21.01.13, 14:17 Billie Holiday - P.S. I Love You Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Nie samą polityką ... :-) 21.01.13, 15:03 Skoro nie samą polityką a w ramach głębokich przemyśleń, to czy ktoś wie dlaczego morskie ryby nie są słone? Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 21.01.13, 15:22 może dlatego : Smile - Bobby McFerrin and Chick Corea Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 21.01.13, 15:48 Roberta Flack- When You Smile Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 21.01.13, 15:56 A może też i dlatego: James Morrison - You Give Me Something (New Version) Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 21.01.13, 17:29 You are so beautiful by Joe Cocker Lyrics Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 22.01.13, 22:34 Karen, może Ci się to spodoba.. Bobby Mcferrin improvisation with Richard Bona Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 22.01.13, 23:40 Ulissesie, BARDZOOO ))) Zakochałam się w B. M. w ubiegłym roku Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 00:03 To na dobranoc jeszcze tak: Blue moon - Glenn Miller Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 08:24 Dzień dobry Przed chwilą w Tok Fm sraczkosłowie gościa red Wróbla (Kempy), wprowadziło mnie w nastrój, który musiałem natychmiast zmienić Duke Ellington - Mood Indigo www.youtube.com/watch?v=x02lJ023tJ4 Duke Ellington, Caravan, Juan Tizol 1952 www.youtube.com/watch?v=r95flkZciJE Odpowiedz Link
1agfa Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 09:56 Dzień dobry, Witku Nie jestem w stanie słuchać wspomnianych pań, (oglądać tym bardziej), ale dopadła mnie samo wyobrażenie Ale! Wyszło na korzyść dla Podwórka: dołożyłeś nowe linki, oprócz poprzednich, które własnie odkrywam. Jeszcze więcej wspaniałej muzyki...uczta to prawdziwa, dziękuję! Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 10:30 Dzień dobry Witku, Caravan Ellingtona doskonale pasuje na to...hmm..."sraczkosłowie", czyli wróble sraczkoćwierkają a karawana idzie dalej I w związku z tym zagram tak: Louis Armstrong What A Wonderful World Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 12:31 k.karen napisała: > Dzień dobry > Witku, Caravan Ellingtona doskonale pasuje na to...hmm..."sraczkosłowie", > czyli wróble sraczkoćwierkają a karawana idzie dalej > > I w związku z tym zagram tak: > > Dziękuję Bardzo Od lat lubię słuchać Armstronga. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 13:05 Witku, to jeszcze dla Ciebie Vangelis Hymn - Vangelis Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 13:55 Karen, a może to ? : Des'ree - Kissing You [;FULL SONG & LYRICS]; Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 14:08 O, tak! Sixpence None The Richer - Kiss Me (She's All That official music video) Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 00:49 Zbiór Muzyki Klasycznej www.classicalarchives.com/ Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 00:59 witekjs napisał: > Zbiór Muzyki Klasycznej > > > www.classicalarchives.com/ www.mustrad.org.uk/index.htm library.music.indiana.edu/music_resources/ethnic.html Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 11:31 Witku, serdecznie Ci dziękuję za linki. To prawdziwa skarbnica! Skopiowałam już do swojego schowka Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 11:53 k.karen napisała: > Witku, serdecznie Ci dziękuję za linki. To prawdziwa skarbnica! > Skopiowałam już do swojego schowka Miła Karen Dziękuję za przyjazną reakcję. Cieszę się, że sprawiłem Ci przyjemność. Miałem te linki od kilku lat i długo do nich nie zaglądałem. Ostatnio przeglądałem swoje zbiory i wśród wielu innych ciekawych rzeczy, były również te muzyczne, które pomyślałem, że Was mogą zainteresować. Pozdrawiam serdecznie. Witek PS. Myślę, że Journey of Mankind. The Peopling of the World, również Cię zainteresuje ? www.bradshawfoundation.com/journey/ Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 12:30 Tak, Witku Dziękuję. Widzę tam nazwisko S. Oppenheimera! Tylko szkoda, że nie ma możliwości czytania w jęz. polskim, muszę to wrzucać do "tłumacza" ale jakoś sobie poradzę, mam nadzieję Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 20:13 Witaj Witku Skoro lubisz muzykę poważną, dedykuję Ci jeden z moich ulubionych utworów J.S. Bach, III Koncert brandenburski BWV 1048 (Allegro) - Café Zimmermann - Katedra Gnieźnieńska Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 20:18 PS I coś, co pasuje do dzisiejszego wieczoru; biel, cisza i śnieg wirujący w świetle latarni Johann Sebastian Bach Violin Concertos,Anne-Sophie Mutter Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 20:57 Dziękuję bardzo i zrewanżuję się dwoma pięknym koncertami Piotra Czajkowskiego. Pozdrawiam. Witek P. I. Tchaikovsky - Violin Concerto in D Major, Op. 35 www.youtube.com/watch?v=REpA9FpHtis Pyotr Ilich Tchaikovsky 1812 Overture, in Eb, Op.49 www.youtube.com/watch?v=BwT3mGz5MyA Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej -1812 22.01.13, 22:59 Przepraszam za omyłkę w poprzednim linku. Przed chwilą to usłyszałem i poprawiam. Pyotr Ilich Tchaikovsky 1812 Overture, in Eb, Op.49 www.youtube.com/watch?v=n82l3rEQSWk Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej - 22.01.13, 23:19 Długie, prawie dwie godziny Tchaikovsky: Swan Lake - The Kirov Ballet Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej - 23.01.13, 12:39 Uwielbiam. Słucham zawsze w czasach chandry i cholery. Ze swojej strony Johnny Cash Hurt Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką-ZbiórMuzykiKlasycznej-Saxophone 23.01.13, 13:36 Bardzo lubię saksofon i klarnet i znalazłem coś, czego jeszcze nigdy nie słuchałem. Romantic Saxophone collection part2 www.youtube.com/watch?v=XC4asg5VGkY Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką-ZbiórMuzykiKlasycznej-Saxo 23.01.13, 14:16 Witku Bardzo chciałam wkleić coś z repertuaru Samanthy Blue, jazzowej saksofonistki. Mam jej album "The Sensual Sax" of Samantha Blue, bardzo lubię ją słuchać. Niestety nie ma na YT. Ale znalazłam to: Sensual Saxophone- Nelson Rangell.wmv Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 21:30 Witku dziękuję za link, sprawiłeś mi dużo radości Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 21:33 5 symfonia Ludwika van Beethovena (link) ciąg dalszy nastąpi Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 21:39 Michelle L'amour perform's - BUTTHOVEN'S 5TH SYMPHONY Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 21:51 mirekms napisał: > > > 5 symfonia Ludwika v > an > Beethovena (link) > > Dziękuję bardzo Jak cieszę się, że możemy teraz razem słuchać, wspaniałej muzyki w niezwykłym wykonaniu. Przy tej muzyce, można również pracować, czytać i pisać (np. Accu Radio). Pozdrawiam. Witek > > > ciąg dalszy nastąpi Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 22:19 David Garrett - Albinoni - Adagio - Berlin 08.06.2010 Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 22:48 Uli zrobiłeś mi uciechę,przypomniałeś,serdeczne dzięki na mojej osi czasu Facebook znalazłem Tomaso Albinoni (link) Albinoni : Adagio ca.10 minut Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 22.01.13, 23:45 Cieszę się, jeżeli udało mi się trafić w Twoje gusta Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 23.01.13, 12:27 Dzisiaj rano załatwiałem zawodowe, w urzędach sprawy. Połowę /"większą"/ załatwiłem. Pojechałem taksówką, bo bałem się i słusznie o parkowanie w śródmieściu. Żona była w /"mniejszej"/połowie zadowolona...;} Zapraszam Was i siebie na poranny koncert, poprawiający nastrój. BOLERO-RAVEL www.youtube.com/watch?v=3-4J5j74VPw G. Gershwin - Rhapsody in Blue, FORTISSIMO FEST 2010 www.youtube.com/watch?v=qLTManObB40 Bernstein: Symphonic Dances from West Side Stories / Dudamel · SBYOV · BBC www.youtube.com/watch?v=J_NelA3ZW4g Andres Segovia - Na TV www.youtube.com/watch?v=ilP2FM30kBI Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 23.01.13, 12:46 Jeżeli można dołożyć: Edward Grieg - In the hall of the mountain king - (Peer Gynt) Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką- Zbiór Muzyki Klasycznej 23.01.13, 12:57 candied napisała: > Jeżeli można dołożyć: Można, można a czemu nie?...to ja też...dołożę ??? ?????? ????- ?????? (polskie tłumaczenie pieśni) Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 17:38 Skoro nie samą polityką, to macie ode mnie coś zimowego Snowbound by Genesis Pozdrowienia C-K Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 17:46 Dzięki, Circe, Genesis to jeden z moich nielicznych ulubionych zespołów. Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 18:51 Ale nie przepadasz za Abacab, co mam Ci nieustająco za złe To masz za karę księgowego i spółkę Genesis - Abacab Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 20:19 Nie przepadam, fakt i przekornie nieco zacytuję " z moich wad jestem rad .. " A tak serio, nie jestem miłośnikiem tej płyty bo moim ulubionym krążkiem Genesis jest "Trick of a Tail".. Odpowiedz Link
1agfa Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 17:49 Dzień dobry, C--K Same wspaniałosci dla ucha, ducha i oka przybyły (obrazy w płytce) Dziekuję Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 18:48 Dziękuję, Agfo Cała ich płyta jest wspaniała. Serdeczności C-K Odpowiedz Link
mirekms Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 21:47 Zbigniew Preisner (link) Zbigniew Preisner - Piotr Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 22:31 To jest niezmienny wzruszacz nr 2 (okołopiwniczny) . Wzruszacz nr 1 poniżej. HALINA WYRODEK - TA NASZA MLODOSC. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 22:46 Noooo, toście "pojechali" piwnicznie ... To ja też : 1. Przychodzimy, odchodzimy - zespół - Piwnica pod Baranami Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:00 Edyta Geppert - Jaka róża taki cierń (Opole 1984) HQ Mój wzrusz uniwersalny W ogóle przepraszam, że się tak Wam tu wbijam, ale muzyka zacna. Oj zacna Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:29 Circe, Yes-the gates of delirium - (soon...) Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:43 Numer 1 nie do obalenia w tej kategorii. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:47 A teraz coś "mojego" Dire Straits - Your Latest Trick + lyrics Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:40 Circe często wracam do "wzruszacza" Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:52 Dobry wzruszacz to podstawa udanego wzruszania się Nr 2 na życiowej liście (po Yes) Pink Floyd - Wish You Were Here Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 22:48 Jakiś czas temu w trójce... Genesis congo dziękuję za przypomnienie Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 22:58 Z dedykacją dla .. Guns N' Roses - November Rain(with lyrics) Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:08 No i masz. Wieczór będzie z gunsami przeplatanymi DAVID BOWIE_____THE MAN WHO SOLD THE WORLD Nic tylko otworzyć wino... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:12 Old times not bad times .. Neil Young - Heart Of Gold - Lyrics Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:31 Moja ulubiona odsłona księgowego: Genesis - Jesus He Knows Me (1991) Przy okazji bardzo a'propos sytuacji na odcinku KK Cała płyta to moja "maskotka podróżna", od ponad 20 lat kaseta jeździ w każdym kolejnym autku. Na Calling All Stations krytycy psioczyli, a ja lubię: If that's what you need - Genesis.wmv Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:34 Piękny księgowy i bardzo na czasie... Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:36 Niech psioczą - od tego są. My jesteśmy od słuchania Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:49 I słusznie. Ładne wykonanie Ray Wilson - Genesis vs. Stiltskin - Calling all Stations - Markthalle, Hamburg - 18.11.2012 Ray Wilson & Stiltskin "American Beauty" Official Video HD Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:54 Buuu, wcześniej nie mogłam...i już tylko na dobranoc dla Was i w starym stylu Paaa...śpijcie dobrze Nat King Cole sings "When I Fall in Love" Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:55 Cześć, Karen.. Moon over Bourbon street-Sting Odpowiedz Link
candied Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:19 Happy(mixed) times US3 - Cantaloop (Flip Fantasia) Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:35 a teraz harmonka (link) Marii Callas dzisiaj nie będzie sam sobie posłucham Koleżeństwo może sobie zerknąć,a nie posłuchać Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Nie samą polityką ... :-) 23.01.13, 23:55 Dobranoc. Zappa & Youmans - Sleep Dirt Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 24.01.13, 00:06 Dobranoc, Circe Paryż... Youssou N'Dour (Duet with Neneh Cherry) - 7 Seconds to ta wersja.. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 24.01.13, 00:13 Dobranoc Wszystkim z Milesem : Lovely Paris / Cannonball Adderley feat. Miles Davis " Autumn Leaves" (1958) Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 24.01.13, 08:29 Dzień Dobry Ulisses Chciałby Ci podziękować za stworzenie wątku, w którym możemy słuchać i zbierać niezapomniane melodie, do których będziemy mogli, bez trudu wracać. W Twoim wątku, tak niezwykle rozwijającym się, w sentymentalnym nastroju, będziemy również poznawać, ulubioną muzykę Podwórka. Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})= Unforgettable - Nat 'King' Cole www.youtube.com/watch?v=vDN5rG3wLa4 Strangers in The Night - Frank Sinatra www.youtube.com/watch?v=hlSbSKNk9f0 Gone Fishin' - Louis Armstrong & Bing Crosby www.youtube.com/watch?v=IqdtzJvliMk Dean Martin-Buona Sera www.youtube.com/watch?v=u_teY3OgmCc Barbra Streisand & Ray Charles - "Crying Time" www.youtube.com/watch?v=L-magrm3Voo Swing - Best of The Big Bands (2/3) www.youtube.com/watch?v=l5GreJp5nfw Louis armstrong & Ella Fitzgerald - Cheek to Cheek www.youtube.com/watch?v=GeisCvjwBMo SENTIMENTAL MOOD- ELLA FITZGERALD www.youtube.com/watch?v=ayb6CFQQ5Ko Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 24.01.13, 11:01 Dzień dobry, drodzy Melomani Jak Ella Fitzgerald to koniecznie Summertime: Ella Fitzgerald - Summertime Ale dla Ulissesa, wyjątkowo w wykonaniu Janis Joplin: Summertime, Janis Joplin Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką ...Lionel Hampton :-) 25.01.13, 20:34 Musiałem jednak odejść od strasznych bab pisowskich i tego typu "polityki". To szczęście, że jednak można przerwać to piękną muzyką. Lionel Hampton www.youtube.com/watch?v=C19Z5fIJuA4 www.youtube.com/watch?v=rf0wHvU2EZQ www.youtube.com/watch?v=e4MDTtya4tc www.youtube.com/watch?v=oAWYQd7LNOg www.youtube.com/watch?v=6KPk3AI3DEU Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 26.01.13, 14:18 Witam Ponieważ nie chcę być utożsamiany li tylko z muzyką "łagodną", pozwalam sobie zamieścić tu ostry rock zespołu Motorhead ... Motorhead - Bye Bye Bitch Bye Bye Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką ... :-) 26.01.13, 14:26 Uli jest dopiero godzina 14 z minutami,i już? nieładnie Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 26.01.13, 14:36 MIrku, ????? , Chory jestem, leżę w łóżku, trzeba się jakoś energetyzować, choćby muzyką.. Odpowiedz Link
mirekms Re: Nie samą polityką ... :-) 26.01.13, 14:51 Muppet Show - Mahna Mahna...m HD 720p bacco... Original! Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 26.01.13, 15:45 ulisses-achaj Rp. www.youtube.com/watch?v=EArcX65Ct54 Ds. 3x przed jedzeniem, słuchać i oglądać 25.01.13.................... ..................... Witek Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 27.01.13, 13:00 Przepraszam Cię Ulissesie. Mój żart nie był dowcipny, bo przecież napisałeś, że jesteś chory. Jest mi przykro i tylko pozostaje mieć nadzieję, że nie potraktowałeś tego jako złośliwość. Mam nadzieję, że nie przedłuża się choroba i czujesz się lepiej, czego Ci serdeczne życzę. Nie potrafię słuchać ani oglądać takiej muzyki i przecież oczywiste, że Twój post można było odbierać, jako dobry żart. Już dziękowałem Ci za stworzenie nam wątku o takich możliwościach. Uświadomiło mi to, dopiero teraz, że mogę wysłuchać moje ulubione melodie i zobaczyć (!) historyczne wykonania koncertów oraz znaleźć wiele, jeszcze nie znanych. Ze wzruszeniem wybierałem te pozycje, z których większość słuchałem, jako młody człowiek, po raz pierwszy z moim ojcem, którego prze 15 lat nie widziałem. Ojciec miał duży zbiór płyt, które regularnie przedstawiał mi, mówiąc o twórcach oraz dziejach ich dzieł i koncertów. Spotkałem się z Nim po wielu latach starań. W ramach "łączenia rodzin" dostałem zgodę na emigrację, z której jednak wróciłem. Miałem wówczas okazję, również chodzić z darmowymi, dla studentów cudzoziemców NYU kartami wstępu, na koncerty W Lincoln Center w NYC. Regularnie tam bywałem z zaprzyjaźnionym studentem z Haiti, Marcelem August. Pisałem o tej niezwykłej postaci w Forum GW Serdecznie pozdrawiam. Witek www.youtube.com/watch?v=F6HU8MMPXpY Les Haitiens Polonais - Polish Haitian www.youtube.com/watch?v=UwCh4kbAf5g Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 27.01.13, 13:31 Nie ma sprawy, Witku Postępuję zgodnie z zasadą Hardego.. NYU ? No to musialo się dziać.. Choróbsko jeszcze mnie trzyma, ale chyba wyżyję Dziękuję Ci bardzo za linki :-0 Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 27.01.13, 14:34 ulisses-achaj napisał: > Nie ma sprawy, Witku Postępuję zgodnie z zasadą Hardego.. NYU ? No to > musialo się dziać.. > Choróbsko jeszcze mnie trzyma, ale chyba wyżyję > Dziękuję Ci bardzo za linki :-0 Cieszę się bardzo, że zastosowałeś wobec mnie, doskonałą Zasadę Hardego Prześlę kilka pieśni Pana Wertyńskiego, którego bardzo lubił i śpiewał mój, wychowany w Chinach /Harbin/ ojciec. W dzieciństwie śpiewał mi jeszcze rosyjskie pieśni partyzantów i piosenki chińskie, których nie rozpoznaję, niestety... Александр Вертинский_Лиловый негр.wmv www.youtube.com/watch?v=gjUewCIQXBc Александр Вертинский - Пани Ирена www.youtube.com/watch?v=C4cAukl9_P0 Александр Вертинский Дорогой длинной.... www.youtube.com/watch?v=LVQ3TplZxMA Александр Вертинский - Китайская акварель www.youtube.com/watch?v=UozzwhTWHso Александр Вертинский - Я сегодня смеюсь над собой www.youtube.com/watch?v=WMdGCQxbXSs Odpowiedz Link
hardy1 Re: Nie samą polityką ... :-) 27.01.13, 15:42 Dziękuję Witku za pieśni. Wieczorem odsłucham. Pokręcone nasze dzieje. Twój ojciec żył w Mandżurii, mój kuzyn, przymusowo "przerobiony" po urodzeniu przez Stalina na Białorusina, musiał odsłużyć ich wojsko aż nad Pacyfikiem, a więc też w pobliżu Mandżurii... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Nie samą polityką ... :-) 28.01.13, 21:38 Dorota Wasilewska - Ballada o smutnej szmacie Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką ... :-) 28.01.13, 22:36 "Czarna Helena po roku" - Artur Andrus Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Nie samą polityką ... :-) 27.01.13, 18:48 Witku, Jej punkt widzenia. Olena Leonenko - tylko raz , z płyty Miłość po rosyjsku,Russian Romance I jego punkt widzenia. JONASZ KOFTA- KONIEC DNIA Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką ... :-) 29.01.13, 23:02 Dziękuje Miła Blondynko Jego punkt widzenia Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Nie samą polityką ... :-) 30.01.13, 14:08 Witku, też pozdrawiam. Choć to jej punkt widzenia, to jednak Jego punkt widzenia. I mój punkt widzenia. Mój szczególnie w drugiej zwrotce i w drugim refrenie. Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką ... Wojciech Młynarski :-) 01.02.13, 10:17 Cieszę się Blondynko, że również lubisz słuchać piosenki Wojciecha Młynarskiego. Jestem admiratorem Jego twórczości od dziesiątków lat. To nie tylko piękna poezja ale bardzo często była i jest doskonała publicystyka. Był czas, kiedy On i Kofta byli najsłynniejszymi poetami, wspaniale śpiewającymi swoje piosenki - poezję. Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})= Wojciech Młynarski www.youtube.com/watch?v=Tfb6jeBSnJY www.youtube.com/watch?v=VHE5ldNguHE www.youtube.com/watch?v=7BLYs7RjtBk www.youtube.com/watch?v=srwEFsoKBm8 Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Nie samą polityką ... Wojciech Młynarski :-) 01.02.13, 14:53 witekjs napisał: > Cieszę się Blondynko, że również lubisz słuchać piosenki Wojciecha Młynarskiego O, tak, Witku, lubię WM. Nawet bardzo lubię. A ostatnio często przypomina mi się wiele mniej znanych tekstów WM, które trafnie opisują - jak mawiał K. Rudzki - coraz bardziej otaczającą nas rzeczywistość. Na przykład te dwie: W szkole wolności Za Brassensem I jeszcze - Młynarski KABARETOWO Pozdrawiam Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: Nie samą polityką ... :-) 26.01.13, 15:49 Pytanie jest: Kto się tym interesuje? Odpowiedz Link
k.karen Kabaretowe ... :-) 31.01.13, 23:19 Paranienormalni - Mariolka - Piosenka Aldony - Koszalin 2012 Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Kabaretowe ... :-) 02.02.13, 14:05 To ja jednak wolę: Hemar Jeszcze raz Hemar Młynarski Z grubsza na ten sam temat, równie, jeśli nie bardziej, zjadliwe, a nieco bardziej eleganckie. Odpowiedz Link
k.karen Filmowa 05.02.13, 20:04 Leonidas 300 - Vangelis & Vanessa Mae Vangelis & Vanessa Mae - Leonidas Odpowiedz Link
k.karen Re: Filmowa 05.02.13, 20:30 Chevalier de Sangreal - Hans Zimmer Hans Zimmer - Chevalier de Sangreal Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Filmowa 10.02.13, 01:40 Jakoś mi się z Podwórkiem kojarzy. Szczególnie tytuł. Dlaczego? Ot, luźne skojarzenie. BIG BROTHER Odpowiedz Link
trebuniatutka Re: Filmowa 03.03.13, 09:27 Dzień dobry Witek przypomniał Zamfira, a mnie Zamfir przypomniał... I niech niedziela będzie dla wszystkich taka łagodna .. ht<a href="www.youtube.com/watch?v=PygPri0-LNAtp://[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=PygPri0-LNAtp:// Ennio Morricone - On Earth As It Is In Heaven Ave María Guaraní - Ennio Morricone en Chile Odpowiedz Link
trebuniatutka Re: Filmowa 03.03.13, 09:30 Poprawka Morricone: Gabriel's Oboe (The Mission) and Main Theme from Cinema Paradiso Odpowiedz Link
trebuniatutka Re: Filmowa 03.03.13, 09:47 Polski akcent Ennio Morricone - Chi Mai - EnnioMorricone Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką-Fletnia Pana na dobranoc :-) 01.03.13, 23:12 Gheorghe Zamfir ~ FULL ALBUM ~ www.youtube.com/watch?v=j--wjG-rabA Odpowiedz Link
k.karen Moonlight - Beethoven / Ziemia z kosmosu 02.03.13, 00:15 Dobranoc Witku, dobranoc Wszystkim ????? ?? ???????.avi Odpowiedz Link
k.karen O.N.A - Kiedy powiem sobie dość 02.03.13, 22:51 Taką Chylińską lubiłam, później wydoroślała, powiedziała sobie dość i "zbabciowała", szkoda. Odpowiedz Link
witekjs Cymbały - Taniec z szablami 04.03.13, 19:06 www.youtube.com/watch?v=q2Of9QV3RW8 Odpowiedz Link
1agfa Re: Cymbały - Taniec z szablami 04.03.13, 20:15 To jest to! Witku. Lecz tylko w muzyce...i w teatrze Odpowiedz Link
1agfa Re: O.N.A - Kiedy powiem sobie dość 04.03.13, 20:09 Zaskoczyłaś mnie, Karen zainteresowaniem Chylińską. Świat jest ciekawszy, dzięki zaskoczeniom Choć to "nie moja" muzyka - dobrze, że że Ciebie cieszyła Odpowiedz Link
k.karen Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości 05.03.13, 11:23 Agfo Dla porównania rockowy wokal Chylińskiej i Rojka Z jednej strony ekspresja emocji, dynamika, charyzma, bunt w każdej wyśpiewanej nucie, a z drugiej niewiadomoco, chyba koty lepiej miauczą... a do tego jeszcze ten tytuł "Chciałbym umrzeć z miłości" Chciałbym umrzeć z miłości - Myslovitz Odpowiedz Link
witekjs Organy Hammonda 05.03.13, 09:19 www.youtube.com/watch?v=Kc6KYElmA1U www.youtube.com/watch?v=2rqn4bYFUZU Odpowiedz Link
k.karen Re: Organy Hammonda - Niemen Enigmatic 05.03.13, 11:29 Dziękuję Witku za przypomnienie To jest to! Niepowtarzalne brzmienie! Chyba Czesław Niemen pierwszy w Polsce zaczął grać na tych organach. I genialny - Bema Pamięci Rapsod Żałobny - 1969r. Czesław Niemen-Bema Pamięci Rapsod Żałobny (1969) Odpowiedz Link
k.karen Re: Organy Hammonda - Procol Harum 05.03.13, 11:40 I jeszcze to - A Whiter Shade Of Pale - 1967r. Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale - 1967 (Tom Moulton's Sync Stereo Mix) Odpowiedz Link
witekjs Harfy - Wiosna - A. Vivaldi 05.03.13, 13:49 www.youtube.com/watch?v=Xi8JuvoIoUQ Odpowiedz Link
witekjs Instrumenty strunowe 05.03.13, 19:36 Ольга Алексеева - соло гусли www.youtube.com/watch?v=GIfzKd5P43k Linkin Park - Numb (cover performed with kankles - Lithuanian folk instrument) www.youtube.com/watch?v=Sd3cWMBEyck Цимбалы! Душевная красивая музыка! www.youtube.com/watch?v=AhWiwA0CTBc Odpowiedz Link
witekjs JAZZ COMPILATION 2013 06.03.13, 10:15 Opublikowano 30 gru 2012 PERFORMED AND ARRANGED BY MAXIMO SPODEK,1.NIGHT & DAY, COMPOSED BY COLE PORTER, PERFORMED AND ARRANGED BY MAXIMO SPODEK, 2. SUMMERTIME, COMPOSED BY GEORGE GERSHWIN, PERFORMED AND ARRANGED BY MAXIMO SPODEK 3.TRISTE, COMPOSED BYANTONIO CARLOS JOBIM, PIANO SOLO IMPROVISATION BY MAXIMO SPODEK 4. FLY ME TO THE MOON, COMPOSED BY BART HOWARD, PERFORMED AND ARRANGED BY MAXIMO SPODEK 5. WAVE, COMPOSED BY ANTONIO CARLOS JOBIM, PIANO SOLO IMPROVISATION BY MAXIMO SPODEK 6. HOW INSENSITIVE, COMPOSED BY ANTONIO CARLOS JOBIM, PIANO SOLO IMPROVISATION BY MAXIMO SPODEK 7. MISTY, COMPOSED BY ERROLL GARNER, PIANO SOLO IMPROVISATION BY MAXIMO SPODEK www.youtube.com/watch?v=0gcu3GI3nA4 Odpowiedz Link
witekjs Classic Jazz: Jazz Legends 06.03.13, 15:13 Classic Jazz: Jazz Legends Disc 1 [Full Length Album] www.youtube.com/watch?v=XHZp6VN6ibU Nat King Cole An Evening With Nat King Cole HD www.youtube.com/watch?v=J1glriB54oE Odpowiedz Link