Dodaj do ulubionych

06 luty 2013, CWP

06.02.13, 08:29
Dzień dobry, otwieram nową czystą kartę...korzystać, dopóki znowu gąszczu nie będzie i nie poświęcicie więcej czasu na szukanie niż pisanie wink

Wiadomość z Albionu - Izba Gmin wstępnie przegłosowała prawo za możliwością zawierania małżeństw przez pary jednopłciowe. Projekt złożył premier Cameron, szef Partii, o zgrozo!,...Konserwatywnej.
Do czego to dochodzi...nasi rodzimi "strzegący świętej instytucji małżeństwa" pewnie złożą wniosek o ekskomunikę tego wyrodka z prawicy tongue_out
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 09:58
      Dzień dobry Wszystkim smile
      Pozdrawiam z zaśnieżonej (znowu) krainy a wczoraj było tak wiosennie.

Niemożliwe! Cameron? To przecież euro-kumpel pisowców. Niesłychane tongue_out
      • kkkkosmita Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 14:00
        Cześć wszyscy.

Co by nie mówić, to wydaje mi się, że Polacy jednak nie są przygotowani do tego rodzaju decyzji.

Wczoraj jakaś sonda była na stronie startowej TVN-u.
        Ponad 60% ludzi powiedziało nie dla Grodzkiej w roli marszałka.
        Sam zresztą...
        Nie przełknąłbym ...np. możliwości adoptowania dzieci...

Każdy kraj ma swoją specyfikę...
        być może... kiedyś, kiedy Polacy będą równie zamożni jak Angole...tongue_out
        kiedy służby społeczne będą działały w przyzwoity sposób...itd...
        będę mógł zweryfikować ...swoje zdanie...w sprawach adopcji
        ale chyba się nie doczekam...

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
        • kkkkosmita Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 14:33
          Przenoszę tu link Witka
          https://natemat.pl/49709,aleksander-kwasniewski-stworzenie-centrolewicy-uwolni-od-zemsty-pisowcow

iiii... swoją drogą..., spójrz Hardy...
          Od czasu kiedy zacząłem się na forum wypowiadać na tematy polityczne...
          popiskuję sobie... ceeentrooleewiicaaaa...tongue_outtongue_outtongue_out
          Ty zaś na spokojnie pisałeś:
          centrolewica...

no i mamy tę naszą centrolewicę...tongue_out
          Ciekawe...
          czy będzie ona tak lewicowa, jak ...Platforma jest OBYWATELSKA? tongue_outtongue_outtongue_out
          I czy w ogóle da radę ją stworzyć i w jaki sposób?
          • kkkkosmita Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 14:37
            Śnieg pada i pada
            i same kłopoty
            zasypie on dachy
            przybędzie roboty
            zasypie chodniki
            połamią się nogi
            trzeba będzie solą
            posypywać drogi....

• kkkkosmita Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 14:44
              A teraz już pędzę
              przez całą Warszawę
              z dojazdem spapranym
              będę miał zabawę...
              Czy zachowam spokój
              cierpliwość
              rozsądek
              kiedy go gracika mego sobie siądę?
              Czy też zaklnę basem
              w furii zabulgoczę...?
              No to lecę sprawdzać...
              co ze mnie wyskoczy...

• mirekms 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 22:05

środa (link)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/c0.0.336.336/p403x403/1190_404555012959031_1676890101_n.jpg

rysunek - Tomasz Wiater

-------------
                sport - brak
                • mirekms Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 22:37

czwartek

7.15 Danuta Huebner,PR 1
                  7:20 Leszek Miller,TOK FM

7:30 Agnieszka Pomaska,TVN 24
                  7.40 Janusz Palikot,TOK FM

8:02 Joachim Brudziński,RMF FM
                  8:02 Adam Hofman u Moniki Olejnik,Radio Zet

8:03 Janusz Lewandowski,TVP Info
                  8.07 Andrzej Seremet,TVP 1

8:17 Przemysław Wiper,PR 1
                  9:10 JKB,TVP Info

9:10 Janusz Lewandowski,TVN 24
                  10:00 Joanna Mucha,TVP

10.45 Marek Borowski,TVP Info

----------------
                  JKB
                  Jan Krzysztof Bielecki
          • hardy1 Re: 06 luty 2013, CWP 06.02.13, 23:32
            Kosmito, Ty przeniosłeś link Witka tutaj,. a ja się wpisałem na poprzednim CWP, z 2 lutego. Ty tu, ja tam, minęliśmy się. Wpisałem się dzisiaj pod godziną 2212. Nie będę tu przenosił, za długi wpis. Chcesz, to zaglądniesz.
            • mirekms 06 luty 2013, CWP 07.02.13, 00:09

dobranoc

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c67.0.403.403/p403x403/304717_10151283107288056_1563738467_n.jpg

---------------------------

PS.
              Dostojewski też jest w przekładzie na język francuski
              • hardy1 Re: 06 luty 2013, CWP 07.02.13, 00:15
                Misiu i Dostoyewsky? big_grin Ho ho, to jest Pan Misiu smile
                I ja już mówię - dobranoc smile
    • hardy1 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 07:54
      Miłego dnia, mimo apatii przedwiosennej wink Chyba się jej nie dajecie? suspicious Jeszcze tylko dzisiaj i jutro, a potem weekend. Dzisiaj czwartek na jedzenie pączków...byleśmy czuli się jak pączek w maśle ale tak nie wyglądali...czego Wam życzę suspicious

I nie rozmawiajcie zbyt często poważnie z bliskimi. Trzeba zachować umiar:
      -Kochanie, musimy poważnie porozmawiać.
      -Tak? A ile potrzebujesz?
      wink
      • hardy1 Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 08:11
        Ta współczesna moda depilowania ciała jest straszna! Przez nią giną gatunki żywe na Ziemi. W tym tak stare jak wszy łonowe. Żyły sobie spokojnie od 3 milionów lat, były w symbiozie z człowiekiem...a teraz? uncertain:
        " target="_blank" rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75476,13347378,Moda_wykancza_gatunek__ktory_byl_z_nami_od_zarania.html:>
        • mirekms 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 09:13

czwartek (link),sport 10

rysunek kol.Almetyna (link)
        • witekjs Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 10:36

Od wielu pokoleń istnieje, pewna, odrażająca forma człekokształtnej Phthirus pubis, niestety doskonale rozwijającej się wśród nas...
          • hardy1 Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 22:05
            Człekokształtnej? To wynika z wrednego charakteru, w przeciwieństwie do tej nieczłekokształtnej. Tę drugą taką ukształtowała natura. Ta pierwsza odczuwa przyjemność z wredności.
          • 1agfa Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 08.02.13, 20:20
            Cześć Witku smile
            Dobrze by było, aby te przez Naturę w najdawniejszych czasach stworzone owady (jak wynika z opisu, podobno dość nieszkodliwe poza uczuciem dyskomfortu, uciążliwością i niewielkim krwiopijstwem) weszły w bliską komitywę z tymi dwunożnymi...ginący gatunek owada miałby szansę przetrwać. Te wspomniane przez Ciebie dwunogie Pthirus pubis tym samym na coś by sie przydały w takiej relacji - symbiozie; ocaliłyby ginący gatunek! że pozwolę sobie na taka opinię suspicious

witekjs napisał:

> Od wielu pokoleń istnieje, pewna, odrażająca forma człekokształtnej Phthirus pu
            > bis, niestety doskonale rozwijającej się wśród nas...
        • hardy1 Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 16:16
          Ale (jakby to nazwać?) - "jaja"! Skasowali ten artykuł o wszach, do którego dałem powyżej link. Jak to nazwać? Cenzorskie, "moralne" nożyczki? A co tam było takiego? Nic.
          • 1agfa Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 08.02.13, 19:20
            Cześć, Hardy. Zanim zdołałem link otworzyc, teraz, juz go nie było! Zatem wiedza moja została uszczuplona na skutek dziwacznej cenzury wink
            Totez nie wiem, co tam było - a podobno nic co ludzkie nie powinno być obce (czy jakoś tak)

hardy1 napisał:

> Ale (jakby to nazwać?) - "jaja"! Skasowali ten artykuł o wszach, do którego dał
            > em powyżej link. Jak to nazwać? Cenzorskie, "moralne" nożyczki? A co tam było t
            > akiego? Nic.
            • hardy1 Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 08.02.13, 19:33
              Hej Agfosmile
              Specjalnie dla Ciebie, abyś nie był poszkodowany z powodu braku tak ważnej wiedzy o naszych...hmmm...współmieszkańcach (suspicious), zawziąłem się. Zacząłem szukać (jak wiadomo, w necie nic nie ginie) i znalazłem tę stronę, pod innym linkiem. Oto ona:
              wyborcza.pl/1,75476,13347378,Moda_wykancza_gatunek__ktory_byl_z_nami_od_zarania.html
              Miłego uzupełniania wiedzy big_grin
              • 1agfa Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 08.02.13, 20:01
                Brrrr... Bardzoś uprzejmy, Hardy, bardzo - nie powiem, śliczny obrazek suspicious Dziękuję serdecznie suspicious

Ale tam...zwyczajne żywinki (ci "współmieszkańcy" pthirus pubis wink i starsze od człowieka!!
                Łatwo sie obronić. Ale...zabytki to żywe - i taka krzywda im sie dzieje przez Brazylijki (ech te Brazylijki wink, i nadmierną higienę big_grin

Ktoś tam sposród komentatorów pod artykułem pytał: jak żyć! big_grin big_grin
                Chyba lepiej bez nich (co na takiego obrońcę przyrody jak ja - jest śmiałą konstatacją!) big_grin
                • hardy1 Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 08.02.13, 21:22
                  No jak to tak, Agfo? Jak to tak?! Współmieszkańców chcesz się pozbywać z naszego otoczenia? A gdzie dbałość o ochronę środowiska, o ochronę ginących gatunków? Wnioskuję o umieszczenie wiadomych współmieszkańców na "Czerwonej Liście" ONZ i w związku z tym zakaz "brazylijki"! tongue_out
                  • witekjs Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 09.02.13, 00:48
                    Chyba jednak, pisze się po łacinie - Phthirius pubis...
                    W niektórych miejscach, np wikipedia pisze tak, jak w polskim artykule.

Wesz łonowa (Phthirius pubis) to jeden z najbardziej rozpowszechnionych pasożytów ludzkich o odcieńniu biało-szarym./.../
                    www.pasozyty.com/wesz-lonowa/
                    The crab louse (Pthirus pubis, frequently misspelled as Phthirus pubis), also known as the pubic louse, is an insect that is an obligate ectoparasite of humans.[1] It is typically found in pubic hair, but may also live on other areas with coarse hair, including the eyelashes. They feed ex
                    lusively on blood. Humans are the only known hosts of this parasite, although a closely related species, Pthirus gorillae, infects gorilla populations. The species passed to humans 3.3 million years ago.[2]/.../

en.wikipedia.org/wiki/Crab_louse

pl.wikipedia.org/wiki/Wesz_%C5%82onowa

animaldiversity.ummz.umich.edu/accounts/Pthirus_pubis/
                    MedlinePlus
                    A service of the U.S. National Library of Medicine
                    From the National Institutes of HealthNational Institutes of Health

Pubic lice are known as Phthirus pubis. Lice infestation is found mostly in teenagers and usually spreads during sexual activity.
                    www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000841.htm
                    www.dpd.cdc.gov/dpdx/HTML/Frames/M-R/Phthiriasis/body_Phthiriasis_page1.htm
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

mędrały i mendy
                    poradnia.pwn.pl/lista.php?id=12829
                    • kkkkosmita Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 09.02.13, 02:22
                      No to dobranoc...

też kibicowałem Tuskowi.
                      Co dało radę załatwić, to przywiózł...
                      tak sądzę...
                      Teraz jeszcze trzeba zaczekać na Parlament Europejski...
                      mam nadzieję, że nie będzie to rafa...

Krytyki w wykonaniu PIS-u... brzmią ... żałośnie..., a zwłaszcza po mocnej wypowiedzi (gratulacjach) Millera...
                      PIS ośmiesza się.

iii kurde... mam mu to za złe!

• mirekms 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 21:13

wśród pięciu najlepszych politycznych stron na Facebook
        pod względem zaangażowania aż cztery to strony prawicowe

w pierwszej piątce jest tylko jedna lewicowa strona - Ruch Poparcia Palikota

https://www.300polityka.pl/sites/default/files/sotrender.jpg?1360240702
        • mirekms 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 22:16

rysunek - Tomasz Wiater

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408101_221231001291434_13761913_n.jpg

piątek

7:16 Roman Kuźniar,PR 1
          7.40 Józef Oleksy,TOK FM

8:02 Andrzej Seremet,RMF FM
          8:02 Anna Grodzka u Moniki Olejnik,Radio Zet

8:03 Grzegorz Schetyna,TVP Info
          8:07 Janusz Wojciechowski i Rafał Trzaskowski,PR 1

8.15 Joanna Senyszyn,radiowa Trójka
          9:10 Józef Oleksy,TVP Info (o koalicji rządowej,na trzeciego)

10:45 Beata Szydło,TVP Info
          • hardy1 Re: 07 luty 2013, CWP, czwartek 07.02.13, 22:40
            Taniec z gwiazdami, czy taniec z gwizdami? wink
            Na mnie dzisiaj wyjątkowo czas już. Dobranoc smile

PS. A w Brukseli gorąca noc. Oby skończyła się pomyślnie dla nas...jak na razie, trudno o porozumienie.
    • hardy1 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 07:00
      Dzień dobry smile Co tu tak cicho? Za kilka godzin południe, a Wy jeszcze śpicie? Chyba że ciężko pracujecie...już alo jeszcze. Wtedy zwracam honor wink

Przez kilka dni miałem nie każdemu daną przyjemność, oglądania jedynie w tivi śniegu. Przyjemnie do pracy się chodziło. Dzisiaj rano wyglądnąłem i...śnieg! To takie coś białego i zimnego na ziemi leży. Dobrze, że już nie pada, źle, że przy powrocie z pracy będzie już chyba błoto.

I z tym optymistycznym akcentem (znaczy z piątkowym) życzę wszystkim udanego wypoczynku weekendowego, od popołudnia smile
      • mirekms Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 08:06

Hardy
        dziwacy mają inny rytm dnia,Ty śpisz,a ORMO czuwa
        śniadanie jest obiadem,obiad kolacją (2:30),kolacja śniadaniem

piątek(link)

pan od głowy o mnie mówi ekscentryk,podobno lepiej brzmi,a mam się obrazić?
        • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 18:43
          Zależy, Mirku. Jeżeli pan od głowy mówi, że dawniej byłeś "centryk", znaczy centrowy, a teraz "eks", to ważne, czy w lewo czy w prawo. Ale nie nie musisz się obrażać.
          Jeżeli zaś chodzi mu o to, że jesteś "trykiem", który wszczyna "ekscesy", to...to możesz się obrazić tongue_out
        • 1agfa Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 19:42
          Cześć, Mirku, dobry wieczór i cześć Wszystkim, Panie kwiat i Panowie smile

Wcale nie trzeba byc "dziwakiem", aby miec odwrócony cykl dnia; czasem okoliczności (wredne to zjawiska wink zmuszają do chwilowej, przejściowej zmiany.
          Tak i mnie się "takie cÓś przydarza ostatnio; "nie chcem, ale muszem" suspicious
          Co do ekscentryków...
          Zadziwiająco wiele twórczych osób było/jest w grupie tzw. sów.
          Masz rację, "ekscentryk" lepiej brzmi i można się znaleźć w interesującym towarzystwie wink

Kalendarz...już godzina i czterdzieści osiem minut - o tyle dłuższy jest dzień smile
          To pocieszające.

Mirek napisał:
          (...)
          > pan od głowy o mnie mówi ekscentryk,podobno lepiej brzmi,a mam się obraz
          > ić?
          • k.karen Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 19:49
            Dobry wieczór Wszystkim smile

Brrr...okropność, że też znalazłeś Hardy taki temat...fuj sad
            • k.karen Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 19:59
              Bardzo się cieszę, że przedstawiciele państw unijnych dogadali się na Szczycie budżetowym UE,
              czyli bardzo realna wydaje się, zaplanowana dla Polski, kwota ponad 300 miliardów złotych.
              Następny etap to głosowanie w Europarlamencie i jak zatwierdzą, to dalszy rozwój naszego kraju zapowiada się optymistycznie smile
              • 1agfa Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 20:29
                Dobry wieczór, Karen smile Też się cieszę, choć Europarlament wydaje sie być dość surowy w tej sprawie. Zobaczymy - jeśli zatwierdzą (a raczej to zrobią), to mozna patrzeć w przyszłość optymistycznie smile
                To juz ostatnia taka szansa dla Polski, kwota w takiej wysokości. Kwota, która zaważy na rozwoju kraju przez najbliższe dziesięciolecie.

Ja mówię: brawo dla premiera Tuska! smile
            • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 20:33
              Hej Karen i Agfo smile
              Słucham na tvn24 komentarzy po po osiągnięciu porozumienia w sprawie budżetu w Brukseli. Uśmiałem się po pachy (śmiała się też dziennikarka Kolenda-Zaleska i prof.Rosati), kiedy niejaki Wojciechowski z PiS opowiadał, jaka to tragedia i klęska dla rolników te 27,8 mld € dla nich, 1 mld więcej, kiedy łącznie w UE zmniejszone są dopłaty dla rolnictwa o ponad 35 mld €. Dziennikarka nie wytrzymała i powiedziała "w kabarecie Tey też wołali, że można było "żądać"- 100, 200, 500!" wink
              To była ocena przedstawiciela PiS-u.

Teraz skończył się wywiad z Millerem z SLD.
              Odrzekł krótko (powtarzam sens)- gratuluję premierowi Tuskowi. Mogę się z nim kłócić wewnątrz kraju, ale to co jest załatwiane dla Polski na zewnątrz i zostało załatwione, to wymaga pogratulowania. Ja też pewnie nie wywalczyłbym w obecnej sytuacji więcej.
              • k.karen Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 20:51
                Ja też gratuluję premierowi! smile
                Tak Hardy, słyszałam o tej "tragedii" big_grin
                Jasne, mogliśmy walczyć o cały budżet EU dla Polski. Dla PiS-u jak zwykle - im lepiej tym gorzej wink big_grin
                • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 21:12
                  Dlaczego mam dziwne wrażenie, że gdyby zdarzył się cud i Polska dostałaby o 100 mld więcej, to dla wodza PiSu znów okazałoby się o kolejne 100 miliardów za mało? A gdyby Polska cudem podwójnym, dostałaby 200 mld więcej, to znów byłoby o 100 mld za mało? I za każdym razem byłaby to klęska? tongue_out
                  Też chciałbym dostawać jak najwięcej...zwłaszcza od innych.
              • 1agfa Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 22:07
                Hardy big_grin Z całym szacunkiem dla p.Wojciechowskiego - obrotowego - wielopartyjnego: przeciez on nie może mówić inaczej! Cały Pis będzie głosił klęskę - i mówić będą, że gdyby to (równiez z całym szacunkiem) pisprezes negocjował, to HOHOHO! Unia by padła na klęczki, wszystkie kraje wszystkiego sie wyrzekły, i wszystkie środki Unia by przeznaczyła, cały budżet europejski, wyłacznie dla Jego Wysokości.
                Z samego wrażenia chyba suspicious

Porównanie z Teyem uprawnione big_grin (chociaz nie wiem, który z tych kabaretów śmieszniejszy!) big_grin

Hardy napisał:
                (...)
                > Dziennik
                > arka nie wytrzymała i powiedziała "w kabarecie Tey też wołali, że można było "ż
                > ądać"- 100, 200, 500!" wink

Millera zgrabną (ale i rzeczową, konkretną) wypowiedź pamiętam, jeszcze przed premiera wyjazdem: niech premier Tusk łapie te pieniądze, jeśli je tylko dostanie i ucieka z Brukseli! (jakoś tak) big_grin
                Co miało oznaczać, że trudno będzie taka kwotę (trzysta milionów!!) dostać. A tymczasem - proszę!
                Brawo i tyle smile

[i]> Teraz skończył się wywiad z Millerem z SLD. Odrzekł krótko (powtarzam sens
                > )- gratuluję premierowi Tuskowi. Mogę się z nim kłócić wewnątrz kraju, ale t
                > o co jest załatwiane dla Polski na zewnątrz i zostało załatwione, to wymaga pog
                > ratulowania.
                Ja też pewnie nie wywalczyłbym w obecnej sytuacji więcej.

Podkreslenie o zachowaniach Millera i opozycji SLD "na zewnatrz" - moje
                • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 22:42
                  Dla uczciwości - nie słyszałem Palikota, ale podobno też pogratulował Tuskowi. Nie podchodzi mi on z różnych względów, ale jak wszystkich oceniam, to i o jego wypowiedzi wspomnę.

PS. Myślę, Agfo, że zbyt nisko oceniasz Największego Prezesa Tysiąclecia. On by nie tylko załatwił cały budżet UE wyłącznie dla nas. On by jeszcze spowodował, że cały siedmioletni budżet Unii byśmy dostawali w tej wysokości co roku, przez siedem lat tongue_out
            • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 20:35
              Karen, a jakie ja okropności znalazłem? shock Pisałem rano o śniegiui że weekend się zbliża...smile To jest horror?! shock
              • k.karen Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 21:00
                Hardy, robale wszelkiej "maści" to okropności... brrr. I zgadzam się z Witkiem, że najgorsze, najbardziej obrzydliwe, to te człekokształtne Pthirus pubis uncertain
                • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 21:03
                  ...to było wczoraj! To prawie prehistoria...po co zaglądasz w "zaprzeszłe"? wink
                  • k.karen Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 21:06
                    Jakie wczoraj? Wkleiłeś te obrzydlistwa dzisiaj o po 19-tej tongue_out
                    • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 21:16
                      O nie! To było tylko życzliwe spełnienie nienasyconej woli uzupełnienia wiedzy przez Agfę...tongue_out
          • mirekms Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 20:33
            Agfo

mam niesłabnącą nadzieją,że czytający nie pomylą
            ekscentryka z egocentrykiem

jak powiedział słynny filozof Panta Rei
            różnie to bywa na tym bożym świecie

• hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 20:39
              ...ani nie pomyli z ekscytarzem.
              Taką rolę to chyba ja na Podwórku spełniam wink
              • 1agfa Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 23:14
                Ekscytarz big_grin !!
                Tak jest, Hardy big_grin
                Rola trudna, niewdzięczna, z godnością ją pełnisz smile
                Jutro - sobota, od roli ekscytarza możesz odstapić (albo później przystąpić) suspicious
                • 1agfa Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 23:16
                  Hardy
                  Miałem na mysli Podwórko, bo w życiu...dobrze być ekscytarzem o poranku suspicious
                  • hardy1 Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 23:21
                    Agfo, jako że rzadko kto chce mnie w tej roli zastąpić, pełnię ją z "wielkom siłom i godnościom osobistom" suspicious
                    Nie wspomnę, że kosztem osobistego niewyspania. Ale poświęcam się dla Podwórka, poświęcam...tylko mnie za to nie wyświęćcie...obojętnie jak to rozumiecie tongue_out
            • 1agfa Re: 08 luty 2013, CWP 08.02.13, 23:33
              Zdrowa dawka egocentryzmu, drogi Mirku, jak sie przekonałem jest przydatna, pożyteczna, i dobrze sie na tym wychodzi, kiedy się tę cechę ma. W połaczeniu z ekscentrycznością, to hoho!

Patrz: Picasso.
              (Gorzej z otoczeniem) big_grin

Podoba mi sie słynny filozof Panta Rei big_grin
              Pozdrawiam.

Mirek napisał:
              (...)
              > mam niesłabnącą nadzieją,że czytający nie pomylą
              > ekscentryka z egocentrykiem
              >
              > jak powiedział słynny filozof Panta Rei
              > różnie to bywa na tym bożym świecie
              • mirekms Re: 08 luty 2013, CWP 09.02.13, 09:39

1agfa napisał:

Zdrowa dawka egocentryzmu, drogi Mirku, jak sie przekonałem jest przydatna,
                pożyteczna, i dobrze sie na tym wychodzi, kiedy się tę cechę ma. W połączeniu z
                z ekscentrycznością, to hoho

---------------------------------------------------------------(m.podkreślenia-------------------

do tego moja niechlujna elegancja
                i niedbale wystający czarny podkoszulek
                z guziczkami wystający spod koszuli,
                a koszula w kratę,i wyłożona na spodnie

urocze
    • hardy1 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 08:37
      Dzień dobry w wolną sobotę smile Jeżeli ktoś dzisiaj pracuje, to życzę spokojnej i niestresującej zbytnio.

Mam nadzieję, że Was nie zasypało. Widzę, góry śniegu ogromne...na wschodnim wybrzężu. W USA.

Aaaa...przecież u nas jest tylko północne wybrzeże. To ulga. Znaczy to nie u nas.
      Północne, ale lądu wybrzeże, gdyż gdyby morza, to bym musiał nazwać "południowe".

Dobrze, starczy tych wywodów, bo całkiem się zakałapućkam wink

I z tą optymistyczną konstatacją wpisuję się dzisiaj z rana na Podwórku smile
      • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 09:28

sobota,9 luty
        ; sport - 10

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.0.401.401/p403x403/377590_418330091581523_1201608565_n.jpg
        rysunek - Tomasz Wiater
        • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 10:12
          W usprawnianiu organizmu, jak w życiu, nie można wpadać w zbytnią rutynę. Nie można zablokować się na 10 powtórzeniach i na tych samych ćwiczeniach. Mirku, albo zwiększ obciążenia, albo ilość powtórzeń, albo częstotliwość.
          • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 10:33

Seks
            jest ważnym elementem ludzkiego życia,zdrowe pożycie
            seksualne i brak frustracji na jego punkcie jest podstawą
            stabilności emocjonalnej i psychicznej.

https://kosciol-spaghetti.pl/images/stories/noodledoodlewall.jpg

Bracia i Siostry
            pastafarianie bazując na mądrych i świętobliwych
            tekstach religijnych,jak i na zdrowym rozsądku
            narysowali se tabele (link)

• hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 11:08
              Co do seksu, pełna zgoda. Pozwala zachować radość życia, więź z drugą osobą, zdrowie i elastyczność oraz sprawność mięśni i skóry. Bez tego człowiek szybciej kapcanieje, nie wspominając nawet o zwiększonej zgryźliwości do innych.

PS. Pastafarianie prawie wszystko u siebie na zielono zakreślili. Nie znam ich, nie interesują mnie. Mnie interesuje moje życie, normalne.
            • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:10
              Cześć Mirku -
              Obejrzałem tabele pastafarian - duuuzo zielonego! smile
              Podoba mi się zielony kolor na tych tabelach.
              Jest chyba wszędzie tam, gdzie powinien być suspicious
              Jeszcze przy okazji przyjrzę się dokładniej, zwłaszcza tej rubryce, gdzie najwięcej czerwonego wink
              Jakoś mi się nie zgadza z realem! wink
              Nie mam najmniejszych watpliwości (sex) co do podstawy stabilności emocjonalnej i psychicznej w zwyczajnym (nie pod klauzurą) życiu - ostatecznie to sama, prawdziwa natura.
              Ale to są prywatne każdego człowieka sprawy, o ile nie jest on w okreslonym systemie.

mirekms napisał:

>
              >
              > Seks
              > jest ważnym elementem ludzkiego życia,zdrowe pożycie
              > seksualne i brak frustracji na jego punkcie jest podstawą
              > stabilności emocjonalnej i psychicznej.
              >
              > https://kosciol-spaghetti.pl/images/stories/noodledoodlewall.jpg
              >
              > Bracia i Siostry
              > pastafarianie bazując na mądrych i świętobliwych
              > tekstach religijnych,jak i na zdrowym rozsądku
              > narysowali se tabele (link)
              • mirekms 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:36

1agfa napisał:

Obejrzałem tabele pastafarian - duuuzo zielonego! smile
                Podoba mi się zielony kolor na tych tabelach.

----------------------------------------------------------------(m.pokreślenia)------------------

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-snc6/c16.8.99.99/s68x68/249979_177872548932944_4373628_s.jpg

Objawienie Jego Makaronowatości (link)

• hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 10:24
        Mirku, nie wiem gdzie mieszkasz, ale uważaj! Ostrzeżenie dla wszystkich!

Na drogach południowych i południowo-zachodnich Niemiec grasuje bardzo niebezpieczny przestępca, zabójca kierowców. Od 2008 roku spowodował już co najmniej kilkadziesiąt groźnych wypadków, zginęli ludzie.
        Ten zbrodniarz rozlewa olej na drogach Niemiec. Policja, mimo że ma jego DNA, nie może go od 4 lat znaleźć:
        www.dw.de/poszukiwanie-sprawcy-niebezpiecznych-wypadk%C3%B3w/a-16580124
        Aż się za głowę chwyciłem, kiedy o tym przeczytałem. Mógłbym zrozumieć, gdyby taki zbrodniarz grasował w Polsce, bo wiadomo. Podobno u nas to norma, nic nie jest normalne (chociaż o takich przestępcach na drogach nie słyszałem). Ale w Niemczech?!
        Mieszkający tam lub przejeżdżający samochodami, uważajcie więc. Nigdzie nie ma raju.
        • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 10:42

Hardy
          jak groźny to jeszcze pół biedy

najbardziej niebezpieczni są tacy co potrafią
          całymi godzinami opowiadać o twórczości
          Witolda Gombrowicza w ujęciu i życiu Adama Mickiewicza

wiem co mówię,
          zam takich groźnych przestępców
          i od stolika nie odpędzisz,straszne
          • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 11:03
            Mirku, najlepsze czasem są najprostsze działania.
            Jeżeli taki "od ujęcia i od życia" zbyt długo truje i nie pomaga próba zmiany tematu, to po prostu zmień stolik.
            • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 11:09

O !!! kol.Hardy,tak to dobrze niema

stolik jest mój,a natręci będą z całą stanowczością przeganiani
              przez panią Zofię
              • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 11:16
                No to czym się martwisz? Masz panią Zosię, która potrafi przepędzić natręta. To też dobre i skuteczne rozwiązanie wink
                • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 18:54
                  Dobry wieczór po powrocie. Wreszcie spokój.
                  ...a Mirek gdzie jest? Walczy z natrętami przy stoliku? Pani Zosia ma dzisiaj wolne? wink
                  • k.karen Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 19:39
                    Dobry wieczór smile
                    U mnie też spokój i mogę odpocząć przed jutrzejszym dniem i wizytą rodzinnych
                    gości. Będzie tort smile

No właśnie, gdzie jest Mirek? smile
                    • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 19:42
                      Cześć Karen smile Miałem niespodziewanie kilka godzin "wyjęte z soboty", wracam i...no właśnie.
                      Pytanie dnia - gdzie jest Mirek?! wink
                      • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 21:44

Mirek jest w pokoju kuchennym,tzn ja jestem
                        za chwilkę będę smażył klopsiki,i rozważał o abp Józefie Michaliku

i tak to leci:

kilogram mielonego (wołowe i świńskie mięso,pół na pół)
                        2 jaja,koniecznie od kury wolnościowej (link),a nie z klatki (link)

3 średniej wielkości ogórki kiszone
                        200 gram białego sera feta (link)

zmielić pieprz i sól,i na wyczucie dodać,łyżeczka musztardy też nie zaszkodzi
                        + wszystkie przyprawy,co w zasięgu wzroku,dalej już nie,bez przesady

trzeba się śpieszyć,moja ukochana i umiłowana Eminencja przy stole (link)

• mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 21:52

ca.60 gram, pokroić,i dodać,ważne!

https://www.kunella-feinkost.com/visioncontent/bilderdatenbank/071005191455.jpg
                          • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 22:19
                            Myślałem, ze nas poczęstujesz, a Ty wszystko dla eminencji...uncertain
                            • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 22:40

ta Eminencja książkę napisała

https://kuriaczestochowa.pl/wp-content/uploads/2013/02/michalik-2-150x209.jpg

i smażone klopsiki się należą

z kilograma wyszło 12 sztuk
                              • k.karen Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 22:53
                                Klopsiki już są, przecież ostatki sobotnio-karnawałowe, to jeszcze i to:

Jasio widzi, jak mama nakłada maseczkę na twarz i pyta:
                                - Mamusiu, po co to nakładasz?
                                - Żeby ładnie wyglądać.
                                Po godzinie widzi, że mama zmywa maseczkę:
                                - I co, rezygnujesz?

big_grin big_grin big_grin
                                • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:02

my i bez maski jesteśmy pełni wdzięku i uroku
                                  • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:12
                                    dobre klopsiki,chlebem zagryzam

kol.Kichonor ma w domu kota
                                    czy żeński rodzaj kota?

wiedziałem,ale nic nie chciałem mówić
                                    lubię twórczość malarską naszego Kolegi Kichonora
                                    i jakie doborowe towarzystwo
                                    • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:33

zdeczko za dużo musztardy,ale może być

szata złocista,z zielonkawym refleksami
                                      bukiet smakowy złożony,łączący w sobie
                                      zapach kiszonego ogórka,młodej cebulki
                                      z nutą białego sera

w smaku dominuje przypieczona tarta bułka
                                      przechodząca w długi smakowity finisz

i jest jeszcze sześć pączków w maluśkim kartoniku
                                      patrzę, i nie wiem do dalej

co robić ? już 1902 roku pytał W.I.Lenin
                                      • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:58
                                        "Co robić" pytał się sto lat temu.
                                        Odpowiadam teraz - jeść smile))
                                  • ulisses-achaj Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:24
                                    Cześć Mirku smile Trafna uwaga i słowo "bez" jest tu kluczowe.. smile
                                    • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:37

Uli
                                      z maską,czy z bez
                                      najważniejsze są smażone klopsiki

a Józef Michalik też
                                      jak wszyscy to wszyscy
                                      • sorel.lina Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:41
                                        A bez logiki można? Bo i logika czasem na manowce potrafi zaprowadzić... smile

Dialog z logikiem

- Czy masz rogi?
                                        - Nie mam.
                                        - A czy je zgubiłeś?
                                        - Nie.
                                        - A więc je masz
                                        • ulisses-achaj Re: 09 luty 2013, CWP 09.02.13, 23:43
                                          smile smile
                                          • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:05

logika to piękna sprawa

pytanie z 1902 roku już nieaktualne
                                            nie ma już maluśkiego kartonika

i nie jest prawą,że jestem wyjątkowo złośliwą małpą

nie opowiem bukietu smakowego sześciu pączków z
                                            nadzieniem dżemem
                                            • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:09
                                              ...za to ja opowiem - pączki z adwokatem są smaczniejsze smile
                                              • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:27
                                                Hardy

z adwokatem mam skojarzenia z kawiarnią "U adwokata" na starówce
                                                w Gdańsku
                                                tam chyba trochę za dużo wypiłem,pamiętam jak przez mgłę,ziołowe wino
                                                wypadało mówić że dobre, to i mówiłem, i piłem,a później już tylko piłem

• hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:42
                                                  Gdańsk...znam je smile
                                                  Znaczy Gdańsk trochę. Zwłaszcza wspomnienia z dzieciństwa.
                                            • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:50
                                              Mmmm, dobre sa nadziewane pączki Mirku (z nadzieniem z róży pachną szczególnie apetycznie); ja dzisiaj jadłem domowego wyrobu, smażone faworki: cienkie, kruche, pudrowym cukrem osypane niczym drobnym śniegiem, spod którego ciasto lekko brązowe wyglądało - rarytas.
                                              I torcik był. Urodzinowy - ze świeczkami, ale to nie moje urodziny: maluchowe smile
                                              Razem: pyszności, usmiechy i zabawa! smile

To obaj słodkości-śmy i pychotki zajadali dzisiaj big_grin
                                              (I nie tylko my! )

Mirek napisał:
                                              (...)
                                              > nie ma już maluśkiego kartonika
                                              >
                                              > i nie jest prawą,że jestem wyjątkowo złośliwą małpą
                                              >
                                              > nie opowiem bukietu smakowego sześciu pączków z
                                              > nadzieniem dżemem
                                              • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:56
                                                Agfo

do tematu pączków jeszcze wrócę
                                                nie będzie to dla mnie słodki temat

każdy ma czasami prawo zgrzeszyć
                                                i już sprawę pączków wyrównałem
                                          • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:07
                                            Nie wiedział, że rogi ma.
                                            Aż mu pokazała wink
                                        • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:34
                                          Rzeczywiście - ryzykowny może być dialog z logikiem, Sorellino, podany przykład...suspicious
                                          Po takim dictum należałoby wdać się z logikiem w rękoczyny; ta sugestia! big_grin big_grin

sorel.lina napisała:

> A bez logiki można? Bo i logika czasem na manowce potrafi zaprowadzić... smile
                                          >
                                          > Dialog z logikiem
                                          >
                                          > - Czy masz rogi?
                                          > - Nie mam.
                                          > - A czy je zgubiłeś?
                                          > - Nie.
                                          > - A więc je masz
                                    • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:28
                                      Pomimo karnawału w Rio - Ulissesie, Mirku - bez! big_grin

Mirek napisał:

my i bez maski jesteśmy pełni wdzięku i uroku

ulisses-achaj napisał:

> Cześć Mirku smile Trafna uwaga i słowo "bez" jest tu kluczowe.. smile
                                      • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:40
                                        Zabawa w maseczkach?
                                        Bez masek zabawa?
                                        Co wybieramy
                                        na nasz karnawał? smile
                          • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:19
                            Dobre są kapary, można je prawie do wszystkiego dodawać - dodają smaku. Ale że także do klopsików - nie wiedziałem. Ja umiem robić zwyczajne mielone kotlety, z drobno posiekanym koprem i natka pietruszki. (Bo ja tez umiem, nie chwaląc się, kiedy sie było samemu długo za granicą - trzeba sie było nauczyć big_grin)
                            Spróbujemy Twojego przepisu, Mirku smile
                            • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:28
                              Ja zaś zjadłem dzisiaj pyszną jajecznicę z kiełbasą. I co? Dobrze zrobiona jest zawsze lepsza niż te "wynalazki zagramaniczne", Agfo wink
                              • mirekms 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:42

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-snc6/c16.8.99.99/s68x68/249979_177872548932944_4373628_s.jpg

walka z władz z Kościołem (link)
                                • mirekms Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 01:00

na mnie już czas
                                  i z dużą nadzieją na dobranoc mówię o doktorze teologii T.T.(link)

• 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 01:30
                                    Mirku, jak mogłeś ten link umieścić bez ostrzeżenia!! Jak mogłeś, i to przed snem! suspicious
                                    Po otwarciu mogłem od tego widoku z wrażenia paść.
                                    Proszę na przyszłość, pisz: uwaga, otwarcie linku ryzykowne big_grin

mirekms napisał:

> na mnie już czas
                                    > i z dużą nadzieją na dobranoc mówię o doktorze teologii T
                                    > .T.
                                    (link)

Brrrrr
                                    • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 09:12
                                      Byłem bardziej przewidujący, Agfo. Znając...hmmm...preferencje Mirka, czasem otwieram jego linki ostrożnie...a zwłaszcza wieczorne!
                                      Wolę je wtedy otworzyć rano, po wyspaniu. Tak jak teraz. Nie grożą mi wtedy bezsenne noce. Innych, słabowitych na sercu mogą doprowadzić do zawału...więc lepiej ostrożnie! wink
                              • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 00:58
                                Prawda! Nie masz to, nie masz Hardy jak jajecznica, z dobrze uwędzoną i lekko podsuszoną kiełbasą, na maśle, oprószona pieprzem, w sam raz posolona, i koniecznie posypana na wierzchu posiekaną dymką! Nie żadnym drobnym szczypiorkiem, tylko dymką. Wygląda na to, że już nam śniadanie obmyśliłeś, Hardy big_grin big_grin
                                mmm...suspicious
                                • hardy1 Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 01:04
                                  No to...smacznego Wszystkim na śniadanie smile
                                  Ja zaś udaję się już w tak zwane pielesze do spania smile
                                  • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 02:03
                                    Noc zapadła juz głęboka,
                                    ciemno, zimno, wszędzie biało
                                    śnieg się iskrzy pod latarnią...
                                    Więc Wam mówię już dobranoc smile
                                    Mruczy kotka na tapczanie,
                                    popatruje okiem sennym:
                                    "...idź juz spać, dziwny człowieku,
                                    bo znów zaśniesz w tym fotelu..." wink

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim, ciepłej, i udanego jasnego poranka smile
                        • 1agfa Re: 09 luty 2013, CWP 10.02.13, 01:19
                          Mirku, od bardzo dawna, od kiedy dowiedziałem się w jakich warunkach kury klatkowe przebywają!! devil kupuję tylko jajka specjalnie wyszukiwane, tylko z wolnego chowu.
                          Niestety, polscy chłopi z chwilą kiedy w Unii zakazano takiego chowu, nabyli co prędzej tamtejsze klatki za grosze do swoich ferm. Wynegocjowali okres przejściowy...sad
                          Zdaje mi się, że juz ten okres sie kończy, i dobrze. Będą musieli bardziej dbac o kury (jak wiesz, zwierzęciarz ze mnie jest zakamieniały).
                          Natura jest jaka jest. Ale...!!
                          Nie wolno przysparzać żadnym zwierzakom niepotrzebnej udreki.
                          Takiego mam hysia wink

Mirek napisał:
                          > 2 jaja,koniecznie od kury wolnościowej (link),a nie z klatki
                          >
                          (link)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka