Dodaj do ulubionych

gry w pimpuki

22.08.14, 15:12
Hardy napisał: Są dużo lepsze i mniej kosztowne dla ludzi starych pocieszenia. Zwykłe kościoły, zwykli księża, zwykłe msze, bez wyłudzania ostatnich emeryckich groszy.

Co Ty tam Hardy wiesz,
Zapewniam cię, że zwykły ksiądz, zwykły kościół nie jest tak atrakcyjny jak niezwykły
Rydzyk.
Zwykłe gadanie z ambony to tylko odwalanie zapisanego wcześniej porządku dnia.
Ksiądz odwala mszę, a lud zebrany ma odczucie odwalonej lekcji i nie lgnąc wzajemnie
do siebie się rozchodzą.

Rydzyk to uwodziciel dusz, ludzie idą na Rydzyka bo mają uczucie uczty duchowej.
Możesz Hardy kozły fikać i nic to nie pomoże, ludzie starzy lgną do Rydzyka bo
on wie że jest ich ostatnią pociechą.

Hardy, chcesz ustalać ze starymi ludźmi grę w pimpuki na własnych zasadach i pewnie nie zrozumiesz że tego nie chcą.

Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: gry w pimpuki 22.08.14, 16:02
      Nie. Obrażasz Kichonorze w ten sposób seniorów. Tylko część oszołomionych starszych ludzi idzie za Rydzykiem jak w ogień. Inni nie idą i mówią dosadnie, że to szatan rządzi Rydzykiem. I jest ich większość wśród seniorów. To są słowa, które słyszałem i słyszę.

Policz sobie - liczba ludzi powyżej np. 60-tki w Polsce, a liczba moherów popierających Rydzyka. Nie będę wyręczał.
      • kicho_nor Re: gry w pimpuki 22.08.14, 17:14
        Spokojnie Hardy. Poczytaj swoje, całej grupie osób starszych zaproponowałeś „zwykłe”
        rozwiązania. Teraz obruszasz się dzieląc na chodzących/nie chodzących do kościoła i wyznawców nie/wyznawców Rydzyka.

Skoro proponujesz domyślny klucz pisania to w odpowiedzi nie zarzucaj mi generalizowania
        • sorel.lina Re: gry w pimpuki 22.08.14, 17:36
          kicho_nor napisał:

> Teraz obruszasz się dzieląc na chodzących/nie chodzących do kośc
          > ioła i wyznawców nie/wyznawców Rydzyka.

No, ja jestem straszliwie obruszona, bo do kościoła chodzę, gdy poczuję wewnętrzną potrzebę i gdy mszy nie odprawia nasz proboszcz - nie jestem w stanie znieść półgodzinnego kazania!
          big_grin
          Ale wyznawczynią Rydzyka, jego cwaniactwa, ani prymitywnej kato-narodowej propagandy jego radyja i telewizyi - nie jestem. Co to, to nie! Brrr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka