Dodaj do ulubionych

Do przyjaciol ......Moskali!

28.02.15, 09:22
serdeczne gratulacje z powodu wproowadzania nowej, putinowskiej "demokracji"big_grin
Gratuluje!big_grin
Wczoraj na FB poszalelismy i dzisiaj mialem sowieckiego wirusa w kompie z ktorym kolega Kaspersky przez 2 godziny walczyl.
I wygral! Hurrrrra!
big_grinbig_grinbig_grin
wyborcza.pl/1,75477,17497161,Borys_Niemcow_nie_zyje__Krytyka_Kremla_zastrzelono.html
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 09:59
      Nie ma się z czego śmiać, Zorro. To straszna wiadomość. Zresztą nie pierwsza i pewnie nie ostatnia ofiara Putina sad

Mogę się tylko uśmiać z tego syberyjskiego niedźwiedzia trojańskiego, który okazał się ikrą trojańską, wpuszczoną do Twojego kompa wink Aż muszę zaraz sprawdzić czy i u mnie nie próbowała się też zagnieździć? tongue_out
      • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 10:21
        ale musisz przyznac ze straszny babsztyl, co? A niby wykszalcona znajaca sie na sztuce i kulturze....
        Horror!
        Czym oni tych ludzi karmia???
    • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 11:02
      a oto jeden z komentarzy u naszej....."kolezanki"big_grin
      Oleg Nikolaev ??????-??????? ??????! ?????????? ?????? ? ??? ??? ???????? ???????? ? ?????????? ???,? ??? ?? 5-??????? ?? ????!Der Hund-ein Hund den Tod! Die Verräter des Vaterlandes und das Gehalt bekommt in der Botschaft der Vereinigten Staaten, sowie 5-Spalte auf Messer!
      • k.karen Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 11:25
        O matkooo kochana! big_grin

Verweile doch! Du bist so schön! big_grin big_grin big_grin

Taaa... bardzo wykształcona i znająca się się sztuce i kulturze, taka milusia kulturalnooświatowa jak u nas za czasów PRL big_grin big_grin big_grin
        • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 21:53
          Rosjanka u Zorra na FB?

Kreml ma specjalnie wynagradzanych etatowych oraz "ochotniczych" ludzi, którzy piszą setki komentarzy proputinowskich, na portalach społecznościowych i portalach wszystkich mediów. Wystarczy wejść na byle jaki portal, i od razu pod artykułami aż roi się od nich. Najwięcej (z mojej obserwacji) jest na Wirtualnej Polsce.
          • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 22:04
            kurcze Hardy....big_grin
            To na forum GW tez sa agenci KGB, ktorzy osmieszaja .....Komorowskiego?
            Bo jak inaczej wytlumaczyc zachowania pewnych......dam?big_grin
            • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 01.03.15, 17:50
              1zorro-bis napisał:
              > kurcze Hardy....big_grin
              > To na forum GW tez sa agenci KGB, ktorzy osmieszaja .....Komorowskiego?

Mniej chodzi o nich. Bardziej o tych, którzy tylko opluwają nasz kraj i widzą w nim tylko jedną, wielką ruinę. Z klapkami na rozumie i fanatyzmem oraz nienawiścią w oczach. To są mimowolni poplecznicy Putina.

Pojadę klasykiem, z rodowego nazwiska Uljanow mu było - o "pożytecznych idiotach".
          • sorel.lina Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 22:25
            hardy1 napisał:

> Rosjanka u Zorra na FB?
            >
            > Kreml ma specjalnie wynagradzanych etatowych oraz "ochotniczych" ludzi, którzy
            > piszą setki komentarzy proputinowskich, na portalach społecznościowych i portal
            > ach wszystkich mediów.

Tak się zastanawiam, czy ci "etatowi" putinopiewcy mają nas wszystkich za idiotów, czy... sami są idiotami?
            Czy wypisują te oszołomstwa, bo im za to płacą, czy może naprawdę wierzą w to, co piszą?
            Coś mi mówi, że wierzą...
            • ulisses-achaj Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 23:04
              Ci którzy wierzą to niechybnie ci, którzy powinni byli milczeć, żeby nie rozwiać wszelkich wątpliwości ... smile smile smile
              • sorel.lina Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 23:22
                ulisses-achaj napisał:

> Ci którzy wierzą to niechybnie ci, którzy powinni byli milczeć, żeby nie rozwia
                > ć wszelkich wątpliwości ... smile smile smile

Wątpliwości co do... hmmm... wink
                big_grin
                • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 01.03.15, 17:46
                  Każdy, który ma choć trochę pomyślunku, od razu ich wyczuwa.
                  Co do proponowanego przez Ulego milczenia - nie ma co na to liczyć. Propaganda,w ramach wojny psychologicznej, trwa w najlepsze. Muszę przyznać, że ludzie Putina położyli na to ogromny nacisk. U nas niezbyt wychodzi, ale, patrząc na postępowanie niektórych państw z UE...
                  • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 15:09
                    W uzupełnieniu - artykuł o tej nowoczesnej wojnie psychologicznej, prowadzonej przez Rosję:
                    wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosyjska-wojna-informacyjna-lekcja-z-Ukrainy,wid,17301467,wiadomosc.html?ticaid=1146f7
          • k.karen Oj Maryna, Maryna... ruskaja dziewczyna :D 01.03.15, 21:48
            1zorro-bis napisał:

> Sorellino------Mariny juz nie ma.
            > Ale wesolo bylo czytac jej glupoty.big_grin

Zorro, wpadło Ci to w inny wątek smile Niemożliwe, Marina zwiała? big_grin A ja taką ładną fraszkę o niej napisałam big_grin

(Dla J.L., z wyrazami ubolewania z powodu znajomej, której propaganda pozbawiła narządu myślenia big_grin big_grin big_grin )

"Maryna kulturalno-światowa"

W pewnym kraju gdzie niedźwiedzie i jesiotry,
            Żyła sobie wykształcona cud dziewoja.
            Była niezłym znawcą sztuki i kultury,
            Co tytułem z magisterki potwierdzono.

Wszystko było pięknie, wdzięcznie i uroczo,
            Aż publicznie głos zabrała w sprawie dzieła,
            Wtedy prawda nam się o niej objawiła,
            Że nie głowa, ale tyłek od myślenia.

No bo w życiu dosyć często już tak bywa,
            Nie pomoże nawet bytność na salonach,
            Gdy z lakierków snopki słomy zbyt wystają,
            To ze świni już nie zrobisz Salomona.

big_grin big_grin big_grin
      • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 11:53
        te pytajniki to taki belkot. Bo to bylo cyrylica i moj komputer widac zaprotestowal! A tlumaczenie tez piekne bo automatyczne.smirk

big_grinbig_grin
        • sorel.lina Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 17:00
          https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p370x247/1507812_360779870775729_5191725355888762472_n.jpg?oh=7a3fad8d1cd5e139d477c78f74b86908&oe=554D4528&__gda__=1435019519_9a48179af9ea435e5c2b656f2554d488

Witold Jurasz

Przejrzałem właśnie swoje zdjęcia z mojego ostatniego pobytu w Moskwie. Tak się składa, że z mostu na którym zabito B. Niemcowa rozpościera się najładniejszy widok na Kreml i Plac Czerwony. Na zdjęciu stoję jakieś 50 m od miejsca, w którym zabito Niemcowa. Nawet na nim jest widoczny radiowóz (zaznaczony w kółeczku). Na każdym innym, które zrobiłem sobie na tym moście tego dnia też widać jakiś wóz policyjny. Na samym moście auta nie mogą się zatrzymywać, a nawet zwalniać bo zaraz podjeżdża auto policji. W nocy Kreml i Plac Czerwony są pięknie oświetlone - czasem, dla tego widoku, specjalnie przejeżdżałem tym właśnie mostem (a nie Bolszym Kamiennym z drugiej strony Kremla). Korzystając z numerów CD czasem zwalnialem, żeby robić zdjęcia - raz zwolniłem nadmiernie i mimo numerów CD zostałem zatrzymany do kontroli na Wasilewskim Spuście. Z drugiej strony mostu - na placu pomiędzy Balchug Plaza a Placem Błotnym też zawsze stały radiowozy.
          Prawda, że tak chronione miejsce to idealny punkt do zastrzelenia człowieka?

Jasne! Dla CIA to pestka! wink
          • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 28.02.15, 18:09
            jakie CIA, jakie CIA?!big_grin
            To byl MOSHAD w polaczeniu z UPA!big_grin
    • witekjs Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 10:00

Polityczny mord pod murami Kremla
      Wacław Radziwinowicz (Moskwa)

02.03.2015 01:00

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,17503598,Polityczny_mord_pod_murami_Kremla.html#ixzz3TDVXHv1r

wyborcza.pl/1,75477,17503598,Polityczny_mord_pod_murami_Kremla.html#TRrelSST
      • witekjs Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 10:07
        "Times" porównuje Putina do Stalina: Rosja to państwo gangsterskie
        2015-03-02 06:41 | Aktualizacja: 06:49

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/484180,times-porownuje-putina-do-stalina-rosja-to-panstwo-gangsterskie.html
        Merkel wstrząśnięta zabójstwem Niemcowa. Apeluje do Putina
        2015-02-28 11:04 | Aktualizacja: 11:05

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/484074,angela-merkel-wstrzasnieta-zabojstwem-borysa-niemcowa.html
        • witekjs Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 10:34
          Nie żyje Borys Niemcow. Dlaczego wciąż giną przeciwnicy Władimira Putina?

Tomasz Dereszyński, Mark Franchetti

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/3769797,nie-zyje-borys-niemcow-dlaczego-wciaz-gina-przeciwnicy-wladimira-putina,id,t.html

www.polskatimes.pl/artykul/3769797,nie-zyje-borys-niemcow-dlaczego-wciaz-gina-przeciwnicy-wladimira-putina,id,t.html
          • 1zorro-bis Rosje trzeba zatrzymac na Ukrainie.... 02.03.15, 11:18
            militarnie i gospodarczo. Inaczej mamy trzecia wojne swiatowa.
            Super wywiad!
            wyborcza.pl/magazyn/1,143553,17496210,Dzis_Donbas__jutro_Pribaltyka__pojutrze___.html
            • 1zorro-bis Re: Rosje trzeba zatrzymac na Ukrainie.... 02.03.15, 11:43
              no prosze.....
              wyborcza.pl/1,75477,17505132,Ambasador_USA__Mamy_dowody__ze_rosyjscy_generalowie.html
    • witekjs Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 14:45
      Wydaje mi się /mam nadzieję/, że obecnie już większość Rosjan zdaje sobie sprawę, jakie ryzyko stwarza dla nich Putin...

Niemcow: Rosja się faszyzuje. Ostatni wywiad dla Newsweeka

Michał Kacewicz

opinie.newsweek.pl/borys-niemcow-ostrzegal-przed-faszyzacja-rosji-ostatni-wywiad-,artykuly,357986,1.html
      • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 15:14
        Płonna Twoja nadzieja, Witku.
        Putin opanował całą machinę informacyjną w Rosji, również na Białorusi, w Kazachstanie i w w części Ukrainy (zobacz link do artykułu, który przed chwilą umieściłem). Bazując na tęsknocie większości Rosjan za mocarstwowością oraz prawie braku niezależnych mediów, opanował umysły ogromnej większości obywateli tego państwa. Poparcie dla niego dochodzi już, wg badań, do 90%...
        • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 16:06
          moja zona wlasnie wyladowala w......Moskwie. Na tydzien.smirk
          • klara_izydor Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 17:07
            Powiedz Żonie,żeby nie udzielała żadnych wywiadów i była "grzeczna".Nie zawadzi szepnąć,że Putin używa świetnego kremu na zmarszczki wink
            Mam nadzieję na relację z pierwszej ręki.
            • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 18:23
              jak na razie to miala przez trzy godziny zablokowany telefon.
              Jak za dobrych, komunistycznych czasow w Polsce....smirk
              Co za kraj.....
              • klara_izydor Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 18:55
                1zorro-bis napisał:

> jak na razie to miala przez trzy godziny zablokowany telefon.
                > Jak za dobrych, komunistycznych czasow w Polsce....smirk
                > Co za kraj.....
                >
                Wyobrażam sobie,co przeżywasz.Zaproś sąsiada,otwórz dobre wino i odreaguj.
                A po powrocie - skłoń Żonę,żeby Rosję sobie odpuściła...
        • ulisses-achaj Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 17:07
          "Przyjaciele Moskale" właśnie odmówili marszałkowi Senatu wjazdu na teren Rosji - miał wziąć udział w pogrzebie Niemcewa. ...
          • witekjs Re: Do przyjaciol ......Moskali! 02.03.15, 21:34
            ulisses-achaj napisał:

> "Przyjaciele Moskale" właśnie odmówili marszałkowi Senatu wjazdu na teren Rosji
            > - miał wziąć udział w pogrzebie Niemcewa. ...
            >

Nie o nich myślimy, kiedy mówimy Przyjaciele Moskale.
            Myślimy o tych, którzy naszym Przyjaciołom Moskalom, zabraniają wyjazdu z Rosji...

Witek
            • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 07:41
              Rosja to dziki kraj. Jak za Brezniewa albo gorzej.
              Telefony odciete, SMSy nie dochodza. Jeden z pieciu maili sie cudem "przedarl".
              Czegos takiego w ostatnich dziesieciu latach jeszcze nie bylo.
              • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 09:07
                Brak przewidywania, Zorro. Myślałem, że lepiej się orientujesz w sytuacji.
                Trzeba było kupić żonie telefon satelitarny wink
                • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 09:19
                  z takim telefonem to by w ogole do Rosji nie wjechala.smirk
                  • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 10:06
                    ... a gołąbki? Znaczy, nie papierowe gołąbki pokoju, tylko te zwykłe, pocztowe. Czasem najlepszy jest stary i sprawdzony sposób wink
                    • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 13:20
                      Hardy, to nie jest smieszne.
                      Takiej blokady od czasow Brezniewa nie bylo.
                      • hardy1 Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 13:41
                        ... no to znowu zaczynamy żyć w ciekawych czasach.
                        • 1zorro-bis Re: Do przyjaciol ......Moskali! 03.03.15, 13:51
                          mam dosyc takich "ciekawych czasow"
                          A to koniec resztek rosyjskiej demokracji.
                          wyborcza.pl/1,75968,17511275,Europa_stchorzyla_przed_Rosja_w_sprawie_pogrzebu_Borysa.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka