sorel.lina 26.10.15, 08:08 Czy to się może nam, Polakom, zdarzyć???!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 10:08 juz sie zaczal. Przeciez PIS ze swoimi haslami to nic innego jak NSDAP w latach trzydziestych w Niemczech. Tylko Zydow brak..... Ale sa inni do skubania. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Boże... 26.10.15, 10:58 Juz wczoraj temu durniowi odcial sie Palikot, gdyz w debacie powyborczej gowin polecilo mu myslec. Palikot zaproponowal guwinowi myslenie zamiast propagandy. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Boże... 26.10.15, 12:17 Wiecie, że teraz nie będzie u nas rasistów? Będą tylko: „wolnomyśliciele nieskrępowani polityczną poprawnością”. - oto słowo pańskie, tzn. kaczyńskie. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Boże... 26.10.15, 13:02 Aha, a ja mogę być po swojemu "nieskrępowany"?? Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Boże... 26.10.15, 13:08 ulisses-achaj napisał: > Aha, a ja mogę być po swojemu "nieskrępowany"?? Obawiam się, że niekoniecznie, Ulissesie. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Boże... 26.10.15, 13:22 Moooje miaastooo !!! : "Według naszych nieoficjalnych informacji w Łodzi na Platformę Obywatelską zagłosowało 112 tysięcy wyborców, a na Prawo i Sprawiedliwość 107 tysięcy". Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Boże... 26.10.15, 13:39 Jestem dumna z naszego miasta, ale boję się, że może zostać za to ukarane... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Boże... 26.10.15, 13:40 Prawie nie mam co do tego wątpliwości. Niestety. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Boże... 26.10.15, 14:04 ulisses-achaj napisał: > Prawie nie mam co do tego wątpliwości. Niestety. Agfa pisał, że wspomina okres rządów PiS-u, jako zły okres dla stolicy, gdy "ideologia", czysta polityka zastępowały konkretne działanie i kamuflowały brak rozwoju i zastój... Warszawa w znakomitej większości nigdy nie była propisowska - cz zatem te fakty można łączyć? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 15:20 hieny PISiorowe juz wyja a karawana i tak dalekj pojedzie.... Z nimi albo bez nich. Nie ma sie czym przejmowac, tylko zyjmy tak jak dawniej. Odpowiedz Link
1agfa Re: Boże... 26.10.15, 16:35 Tak jest, Sorellino - bardzo zły okres, zarówno w czasie prezydentury LK (powstało jedynie Muzeum Powstania Warszawskiego, tutaj muszę Mu oddać niewątpliwą zasługę, ale przede wszystkim społecznikom-zapaleńcom!). Reszta rządów w mieście marna i ta marność, nijakość, powtórzona została później. Poświęcenie się szukaniu układów (de facto ich prowokacyjne tworzenie) skutkowało nic-nie-robieniem dla miasta. Było coś tam, coś tam i tyle (...) >gdy "ideologia", czysta polityka zastępowały konkretne działanie i kamuflowały brak ro > zwoju i zastój... > Warszawa w znakomitej większości nigdy nie była propisowska - cz zatem te fakt > y można łączyć? Czekam na wyniki Warszawy, z lękiem o przyszłość mojego miasta. O jego samorządność. Odpowiedz Link
blessing_house Re: Boże... 26.10.15, 11:09 Jeśli chodzi o głosowanie według grup zawodowych, to PO zwyciężyła tylko wśród właścicieli firm i dyrektorów/specjalistów. Czyli Koń Pociągowy dalej będzie ciągnął wóz pod górę. To jest śmieszne, że ci którzy łożą na utrzymanie nie mają nic do powiedzenia. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Boże... 26.10.15, 11:15 W najbliższych dniach dowiemy sie zapewne, że reform pisowskich "niedasię" wdrożyć natychmiast. Budżet na to nie pozwala, ale z czasem i "odpowiedzialnie' będą realizowane. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Boże... 26.10.15, 11:19 PS Ale za to "dasię" wziąć natychmiast za kwestię aborcji, in vitro, dofinansowania KK, tzw. reformę mediów i prokuratury tudzież inne "niezierpiącezwłoki" problemy. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Boże... 26.10.15, 12:07 Polska stanie się krajem miodem i mlekiem płynącym. Władza nic nikomu nie zabierze, władza wszystkim da. Oj, da nam ta "wadza", da! Tak, że my Polacy popamiętamy! Ale i o tym, co nam "wadza" obiecała nie zapomnimy. PiS: - da kazdemu dziecku da po 500zl /miesiąc - nie dopuści do zamknięcia ani jednej kopalni i nie zwolni żadnego górnika - reaktywuje Stocznię w Szczecinie - anuluje wiek emerytalny 67 i przywróci 65 - zlikwiduje VAT8% na ubranka dla dzieci - obniży VAT do 22% - da prace młodym i mieszkania socjalne na start - pensje pielęgniarkom i całej służbie zdrowia PODWOI - przewalutuje kredyty frankowiczów - zwiększy 3 krotnie kwote wolna od podatku - podniesie renty i zwiększy emerytury - podniesie najniższą krajową do poziomu UE - podwoi nakłady na polską naukę - zrepolonizuje banki - opodatkuje hypemarkety, supermarkety i banki - lekarz i dentysta będzie w każdej szkole - przedszkola będą darmowe - obniży CIT z 19% do 15% dla przedsiębiorstw zatrudniających min. 3 osoby - wycofa Polskę z pakietu klimatycznego - stworzy system obrony terytorialnej kraju - zlikwiduje NFZ, a pieniądze przekaże wojewodom - zapewni wzrost liczby lekarzy i pielęgniarek - ochroni lasy państwowe zapisem w Konstytucji - będzie bronić złotówki przed euro - będzie bronić polskiej ziemi przed wykupem - będzie aktywnie działać na rzecz odbudowy nowoczesnego polskiego przemysłu - wyrówna dopłaty bezpośrednie dla rolników do poziomu krajów "starej" UE - da im też rekompensaty związane z embargiem rosyjskim - dokona zmian dotyczących ustaw o tzw. umowach śmieciowych. - da prawo rodzicom do decydowania o edukacji swoich dzieci - zlikwiduje gimnazja, przywróci 8- klasowa szkołę podstawową i 4-letnie licea - bankowy tytuł egzekucyjny zlikwiduje - zwiększy i wesprze eksport - uruchomi bilion czterysta mld zł. na inwestycje, łącznie z funduszami europejskimi - rozwinie budownictwo mieszkaniowe - odbuduje polski przemysł - powoła Narodową Radę Rozwoju - powoła Radę Przedsiębiorczości - usprawni i uskuteczni dyplomację - stworzy bezpieczeństwo energetyczne Chyba należy życzyć powodzenia? A potem rozliczać, rozliczać, rozliczać. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 12:17 ja mysle, ze te "liste cudow" kazdy Polak powinien sobie w widocznym miejscu powiesic i odhaczac.....kazdy z tych zrealizowanych. Cudow oczywiscie. I zobaczymy jak ta lista bedzie za 4 lata wygladala. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 12:29 cos Wam zagram na pocieszenie..... www.facebook.com/MarekGrechutaOfficial/videos/10152957886533593/ Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 13:47 juz przygotowywuja Szydlo do kopa w d...... wyborcza.pl/1,75478,19088743,blaszczak-w-tvp-info-nie-wiem-czy-szydlo-bedzie-premierem.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 13:55 ....i pierwsza obietnica odlatuje juz w sina dal..... Voila: - Polacy zaufali zjednoczonej prawicy - ocenił lider Solidarnej Polski Zbigniew Ziobro. Zapewnił, że rząd PiS nie wycofa się z obietnicy 500 zł na dziecko, choć realizacja tego postulatu może być niemożliwa w budżecie na 2016 rok. - Solidarna Polska nie zgodzi się na odstąpienie od programu 500 złotych na dziecko. To wyzwanie, które stoi przed Polską, jedno z pierwszych, oczywiście w ramach możliwości budżetowych, bo nie wiem czy ten budżet skrojony przez PO na to pozwoli. Ale to były szczere zobowiązania - mówił. - Chcemy realizować ten program, ale nie wiadomo co się czai w szafie zostawionej przez PO. Ale nawet jeśli będzie trudno, to 500 złotych musi być realizowane, bo Polska jest w tragicznym stanie, w Polsce przez całe lata zaniedbywano politykę prorodzinną. - Trzeba zmienić Polsce politykę prorodzinną i sprawiedliwości, by rodziny w Polsce czuły się dobrze, żeby Polska była normalnym krajem - dodał. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 26.10.15, 14:03 ...i nadeszla IV RP..... www.facebook.com/sokzburaka/photos/a.1452029521697738.1073741828.1452015088365848/1689644747936213/?type=3&theater Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 27.10.15, 07:36 obiecanki -cacanki, a glupiemu radosc...... I teraz niech sie wyborcy PISioroow ciesza.....jak im przyjdzie za to drogo zaplacic. wyborcza.biz/biznes/1,100897,19091243,realizacja-obietnic-to-wyzsze-zadluzenie-panstwa-druk-pieniedzy.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 28.10.15, 07:31 jak widze tego palanta to mam odruch wymiotny. Tablice dwujezyczne sa w tych rejonach juz od ponad dziesieciu lat! wyborcza.pl/1,75478,19099196,prezydent-duda-przeciwny-jezykowi-mniejszosci-w-urzedach-niemcy.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Boże... 28.10.15, 07:40 ....i juz sie zaczyna.... wyborcza.pl/1,75968,19099145,pis-spacyfikowal-trybunal-co-spowoduje-zaskarzenie-ustawy-o.html Odpowiedz Link