Dodaj do ulubionych

No to mamy

09.11.15, 14:01
... Wielki Powrót! Trójca: Macierewicz, Ziobro, Kamiński. Kaczyński jak mumia plus Szydło z miną i głosem skazańca.
IV RP restituta. Dobra zmiana???
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: No to mamy 09.11.15, 14:09
      wszystko to masz na watku ponizej....smirk
      • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 14:12
        Nie zauważyłam, ale nie szkodzi, temat wart osobnego wątku. smile
        • ulisses-achaj Re: No to mamy 09.11.15, 14:17
          Waszczykowski - Fotyga nr II. Kempa - ratunku!!! Kamiński - skazany a 3 lata, było do przewidzenia, Błaszczak - ręce opadają. Mam wrażenie że widzę ludzi, którzy założyli sobie stryczki na szyje i wyruszają właśnie w poszukiwaniu najbliższego drzewa. "Kadry" rzeczywiście zwalające z nóg.
          • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 14:23
            Uli, a czego się spodziewałeś? Czego można było oczekiwać od jedynych prawych i sprawiedliwych, prawdziwych patriotów?
          • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 14:34
            ulisses-achaj napisał:

> "Kadry" rzeczywiście zwalające z nóg.

Taaa...
            Waszczykowski vel "Nie zabijajcie nas! Chcemy pracować dla Polski"
            Kempa vel "Ja mam już dzieci, co mnie obchodzi in vitro!"
            Kamiński vel "Wiecie na kogo głosować!"
            Ziobro vel "Ten pan już nikogo nie zabije"
            Macierewicz vel "Wybuchające parówki"

Kto uzupełni listę?
            • 1zorro-bis Re: No to mamy 09.11.15, 15:15
              to lista niebezpiecznych swirow.
          • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:04
            ale to że kamiński nie siedzi, to tylko i wyłącznie wina PO. mają teraz nauczkę. bolesną.
            • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:05
              cholera! minister z prawomocnym wyrokiem na plecach. tego to chyba nawet za komuny nie było.
              • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 16:13
                sza.aliczek napisała:

> cholera! minister z prawomocnym wyrokiem na plecach.

Wyrok jeszcze nie jest prawomocny, Szaliczku, bo Kamiński złożył apelację. I pewnie się nie uprawomocni. Przyjdzie Ziobro i sprawę załatwi.
                • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:20
                  faktycznie... przyjdzie ziobro i wyrówna...
                  • hardy1 Re: No to mamy 09.11.15, 16:31
                    Ziobro? - Druga katastrofalna porażka PO. Miał stanąć przed Trybunałem Stanu, ale PO się niezbyt chciało być i głosować na posiedzeniu Sejmu...
                    • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:32
                      prawda! no, to masz Grzegorzu Dyndało...
                      i do PO mam znacznie większy żal.
                      • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 16:42
                        Skład tego rządu zapowiada powtórkę z lat 2005-2007, sławetną IV RP.
                        Jedyni w miarę kompetentni w swoich dziedzinach ministrowie to Morawiecki (gospodarka) i Streżyńska (cyfryzacja).
                        Ale!
                        W poprzednim rządzie PiS-u gospodarką też zajmowała się kompetentna Zyta Gilowska i nic to nie dało.
                        Streżyńska... jest szansa, że jej się coś uda zrobić, jednak jej teka, że tak powiem, nie jest pierwszej ważności, niestety. Nie dla Prezesa przynajmniej.
                        • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:55
                          za Tepsę - chwałą.
                          za Wiplera - wstyd.
                          • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 17:10
                            No i czy to nie paranoja? A w nowej "wadzy" takich wiele...

http://i65.tinypic.com/o6ffwj.jpg
                            • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 17:23
                              Nominacja Kamińskiego to po prostu bezczelna kpina z prawa i wymiaru sprawiedliwości!
                              Ale cóż, jak powiedziano w "Samych swoich": prawo prawem, ale sprawiedliwość i tak musi być po naszej stronie!

http://i66.tinypic.com/10dbq7t.jpg
                              • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 17:42
                                I jeszcze opinia prof. Markowskiego:

Największe zdziwienie na Zachodzie budzić będzie nominacja nieprawomocnie skazanego na karę więzienia Mariusza Kamińskiego na koordynatora służb specjalnych (...) już postawione zarzuty wystarczają, by politycy rezygnowali z piastowanych stanowisk. Tu jest inaczej. - To polska innowacja, polski wkład do demokracji.
                                Wygrała partia, ma większość i robi co chce

Odnosząc się do do nominacji Antoniego Macierewicza, profesor ostrzega:

- Jesteśmy w NATO i UE. Wszelkie wybryki zostaną przez naszych sojuszników odnotowane.
                            • 1zorro-bis Re: No to mamy 09.11.15, 17:59
                              no pewnie! Bo TROTYL juz szykuja....big_grinbig_grinbig_grin
                              sorel.lina napisała:

> No i czy to nie paranoja? A w nowej "wadzy" takich wiele...
                              >
                              > http://i65.tinypic.com/o6ffwj.jpg
                              • wscieklyuklad Re: No to mamy 09.11.15, 18:29
                                https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfl1/v/t1.0-9/12190958_10153765801006683_6502731918711948157_n.jpg?oh=eadb3618927d436f22f4e8b8c4836ab8&oe=56F6289A&__gda__=1454687323_b3a2eda797c20ba8cef3c766900d1c68
                                • wscieklyuklad Re: No to mamy 09.11.15, 19:16
                                  To smutne, ale Szanowny Pan PrezPrem JPZICHK jest na bakier z fizyką.
                                  Stwierdził mianowicie, iż rozwój czyli synergia polega na zazębianiu się elementów.
                                  Tymczasem mamy raczej do czynienia z potencjalizacją a nie synergią.
                    • 1zorro-bis Re: No to mamy 09.11.15, 17:58
                      tak w sumie to sie to wszystko PO nalezy. Za pyszalkowatosc, brak solidarnosci i pewnosc siebie.
                      Tylko dalczego Polacy maja teraz za nich rachunek placic?!
    • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 14:11
      Początek spełniania obietnic wyborczych pani Szydło. Naiwni ci, którzy PiS-wi uwierzyli!

http://i67.tinypic.com/az79zd.jpg
      • ulisses-achaj Re: No to mamy 09.11.15, 14:14
        Radziwiłł.. taaa
        • 1zorro-bis Re: No to mamy 09.11.15, 14:17
          za taki watek to za niedlugo moze byc.....5 lat.big_grin
          • wscieklyuklad Re: No to mamy 09.11.15, 14:22
            Ja ro slaw Ja ro slaw Ja ro slaw Jaroslaw!
            Polskę Zbaw!
            Ja PiSdole!
            Przeczytajcie zyciorysy nowych Zbawicieli!
            • wscieklyuklad Re: No to mamy 09.11.15, 15:20
              Majnejm iz Shitlo, Beata Shitlo!
              Maj sekndnejm iz lier, big lier!

I co z prawdomownoscia?
              Wybory powinno się uznać za sfalszowane, bo antos brzoza nie miał być mifistrem obrony narodowej, wiec majnejm sklamala i wielu ludzi zaglosowalo na pisieta wylacznie powodu tego rozmyslnego klamstwa.

Dla mnie wybór super i oby rzadzili cztery lata.
              A potem juz wieczna opozycja.
            • sorel.lina Re: No to mamy 09.11.15, 15:42
              Odzyskiwanie mediów w toku!

Prezydent wszystkich (podobno) Polaków był dziś w Watykanie i modlił się przy grobie JPII za Polskę. Potem odpowiadał na pytania dziennikarzy. Ale nie wszystkich.

http://i66.tinypic.com/2yxhqc9.jpg

P.S. O szczycie na Malcie pan Prezydent (wedle jego własnych słów) nie wiedział. Rozbrajające!
              • hardy1 Re: No to mamy 09.11.15, 15:53
                Gdybym był wcześniej naiwny, po ogłoszeniu składu nowego rządu złapałbym się za głowę. Nie byłem, nie złapałem.

Dopiero przed chwilą się złapałem, kiedy usłyszałem niejaką Jakubiak z poprzedniego rządu PiS-u, kiedy ogłosiła, że to jest rząd bardzo kompetentnych i bardzo doświadczonych ludzi. Zaznaczyła, że takimi są zwłaszcza ci ze "świętej trójcy" - Macierewicz, Ziobro i Kamiński.

W czym doświadczeni? W niszczeniu polskiej obronności, sprawiedliwości oraz w organizowaniu prowokacji i namawianiu Polaków do korupcji? O kompetencjach nie wspomnę. Chyba że to są te powyższe.
                • hardy1 Re: No to mamy 09.11.15, 16:23
                  Zapomniałem o Waszczykowskim. Ten nowy minister spraw zagranicznych już się wsławił oświadczeniem ( w treści): "Szczyt w Malcie jest nieformalny, więc jest mało ważny".
            • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 15:54
              jarosław jarosław - najpierw sobie zęby wstaw.

: D
    • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 15:58
      no, to pis-Polacy są usatysfakcjonowani. mają rząd jak ta lala... gratuluję im z całego serca. ziobro-kamiński-macierewicz-duda. po prostu tuzy polskiej polityki.
      a ja mam nadzieję, ze ten dzisiejszy wybór jest pierwszym, mocnym krokiem w kierunku tego, co w ostatnich wyborach spotkało SLD.
      • hardy1 Re: No to mamy 09.11.15, 16:29
        Tak, SLD nie dostało się do Sejmu jako koalicja partii (próg 8%).

Z jednym zastrzeżeniem - kiedy SLD dwukrotnie rządziło, nigdy na ministrów nie powoływało tak skrajnie niekompetentnych i oszołomskich ludzi, jak teraz PiS. Z "inkwizycyjną trójcą Wandalów" na czele. Idealni do niszczenia, ale nie do budowania.
        • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:35
          Ok.
          Dla mnie po prostu Miller był nie do zaakceptowania.
          Ale tak czy siak mam nadzieję, ze pis po prostu zniknie.
          albo wymrą starcy: kaczyński, macierewicz, albo po prostu Polacy nieco zmądrzeją.
          najważniejsze, by zniknęli raz na zawsze.
          • sza.aliczek Re: No to mamy 09.11.15, 16:36
            czytałeś o czym - jako najistotniejszym - rozprawia szef MSZ? - o sprowadzeniu tupolewa.
            normalnie nie wiadomo: śmiać się czy jednak płakać?
            • hardy1 Re: No to mamy 09.11.15, 17:50
              Umknęło mi. Za to o wypowiedzi Waszczykowskiego (o mało ważnym szczycie UE na Malcie), jak podałem wyżej - tak.

Teraz rozumiem strategię Nadprezesa. Waszczykowski - żąda zwrotu tupolewa. Ziobro - uzasadnia prawnie. Kamiński - wysyła agentów do przygotowania gruntu. Macierewicz - wysyła wojsko do odzyskania tupolewa siłą.
              Ponieważ akcja się nie uda, całe odium zbiorą te zderzaki. Nadprezes pozostanie czysty - to przecież nie on wydawał polecenia i rozkazy. Kto go oskarży, niech pokaże dowody, znaczy coś na piśmie podpisanego przez Nadprezesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka