Dodaj do ulubionych

Obsesje internauty

15.03.16, 12:09

Obsesje internauty

1zorro-bis 14.03.16, 15:51
moje zdanie, ale tylko moje: kurdupel nie ma odwrotu tak jak Adolf po 1939 roku. Ktos kiedys napisal, ze gdyby Hitler zmarl lub zginal po aneksji Austrii i sudetow w 1938 roku bylby do dzisiaj uznawany za wielkiego meza stanu i wszedzie stalyby jego pomniki. Jego pech, ze zyl dalej. I pechem kurdupla jest to samo - przekroczyl Rubikon, ma 67 lat, nie ma zony, dzieci, rodziny i .....jemu juz na niczym nie zalezy. On moze isc tylko dalej, tak jak Hitler kiedys.

Nie jestem sympatykiem Kaczyńskiego, ale ciągle porównywanie Kaczyńskiego
do Hitlera wygląda na obsesję internauty.

Niemal z pewnością mogę zapewnić Cię internauto, że możesz spać spokojnie.
W kwestii żydowskiej Kaczyński nie planuje żadnych rozwiązań ani wstępnych,
ani ostatecznych.

Vidavil.

Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Obsesje internauty 15.03.16, 12:59
      Może to i obsesja. Może pamięć historyczna... Może przewrażliwienie... Na pewno przesada.
      Kwestia żydowska? Pewnie też.
      Ale... "wzmożenie patriotyczne" zgrabnie ukrywające ciągoty nacjonalistyczne, zapędy autokratyczne jeśli jeszcze nie dyktatorskie..."wzmożenie moralne" jako usprawiedliwienie dla "teczek", prowokacji, kontroli państwa nad słowem, kulturą, sztuką...
      To już było, są przesłanki, źe może wrócić. Ja też się tego obawiam...
      • ulisses-achaj Re: Obsesje internauty 15.03.16, 13:44
        Trzy zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez premier Beatę Szydło. Jak przekazał w rozmowie z telewizją szef prokuratury okręgowej w Katowicach, Janusz Sochacki, zawiadomienie wpłynęło od mieszkańca Gliwic. Dotyczy ono podejrzenia popełnienia przestępstwa przez premier Beatę Szydło i jej współpracowników w związku z nieopublikowaniem wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 9 marca. W dokumencie, obok Szydło, wymieniono szefową KPRM Beatę Kempę, prezesa Rządowego Centrum Legislacji Jolantę Rusinek i wiceprezesów Roberta Brochackiego i Tomasza Dobrowolskiego.
        Dwa zawiadomienia w tej samej sprawie, ale dotyczące tylko Beaty Szydło, trafiły do prokuratury w Warszawie. Nie sprecyzowano, kto je złożył.
        Warszawska prokuratura zajmie się wszystkimi zawiadomieniami. To ona zdecyduje, czy wszcząć w tej sprawie śledztwo".
        • vidavil-125 Re: Obsesje internauty 15.03.16, 14:45

Nie ja ten burdel głosowałem.
          Platforma: kasjer dupa i mam teraz że mi do komuny jak zamknę oczy w fotelu
          • 1zorro-bis Re: Obsesje internauty 15.03.16, 14:47
            obsesja internauty, powiadasz? Madrzejsi ode mnie te porownania juz dawno publikuja. I to nie tylko w Polsce. A "kwestia zydowska" dziwnie Ciebie drazni.
            Czy masz cos przeciw?smirk
              • 1zorro-bis Re: A jednak to nie jest obsesja internauty :D 15.03.16, 16:45
                jeszcze troche i rodzimy kurdupek bedzie tak samo reagowal.big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                k.karen napisała:

> big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                >
                >
          • sorel.lina Re: Obsesje internauty 15.03.16, 15:50
            vidavil-125 napisał:

> Nie ja ten burdel głosowałem.
            > Platforma: kasjer dupa i mam teraz że mi do komuny jak zamknę oczy w fotelu

Na burdel nie głosowałam i głosować nie będę, bo mam"oczy szeroko zamknięte", jak w tym filmie. ( Les yeux grand ouverts ) wink
        • sorel.lina Re: Obsesje internauty 15.03.16, 15:52
          ulisses-achaj napisał:

> Warszawska prokuratura zajmie się wszystkimi zawiadomieniami. To ona zdecyduje,
          > czy wszcząć w tej sprawie śledztwo".

Idę o zakład, że nie wszcznie! Odrzuci albo umorzy.
          Zadba o to prokurator generalny-minister-poseł in unam personam.
          • 1zorro-bis Re: Obsesje internauty 15.03.16, 16:48
            nie wiem czy wiecie, ale za czasow PO oprocz tego ze inwiligowano dziennikarzy to jeszcze strzelano do gornikow.....big_grinbig_grinbig_grin
            Zapewne na kopalni "Wujek"....
            Boze.....smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka