22.02.22, 23:23
Pojawił się (tymczasem w Hameryce) NOWY MUTANT Omikrona - są trzy warianty, z których obecnie nam (wciąż) panujący - to bułeczka z masełkiem, choć w Wolsce mimo dwukrotnego spadku liczby nowych zachorowań, nadal umiera ponad 300 osób dziennie (ścisła czołówka światowa).
Ten, który jest już wyraźnie drutem kolczastym (w skrócie betka2) jest o 30% bardziej zakaźny i nie byłoby to dla nas żadne zaskoczenie gdyby - jak jego "wyjściówka" dawał jedynie objawy grypowe. Jankeski niestety włazi na płucka i grozi zgonem o wiele łatwiejszym niż teraz.

Więc świrku wyspiarski prędzej utnij se kciuki nim spłodzisz kolejny shit! Twa medyczna wiedza jest UJEMNA, a kumanie tekstów poświęconych medycynie śmieszne.

Czeka nas SZÓSTA 9a potem n-te) fale!. Japonia z tego powodu zamierza zamknąć granice dla turystów do... 2025 roku.

Jeśli się jeszcze nie szczepiłoś to zapierdalaj do najbliższej syringacji.
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: Betka 22.02.22, 23:25
      A tak ogólnie jest TEGES!

Dziś (prawie w miesiąc po pierdoleniu konferencyjnym o dysponowaniu przez POZ-y doustnym lekiem podawanym osobom z ciężkim przebiegiem COVID a izolowanych w domu, otrzymałem... ulotkę jak ten lek podawać.
      Ponieważ na rycinie umieszczonej w ulotce były uwiecznione tabletki postanowiłem na pierwszą wizytę wyciąć je i podać próbnie.
      • sorel.lina Re: Betka 22.02.22, 23:32
        Czy to się kiedyś skończy? I jak? Słyszałam o mutacji Lassa, która zaatakowala już Wielką Brytanię. Pochodzi z Afryki, a przywieźli ją turyści, którzy zdecydowali się spędzić urlop na tym kontynencie.
        Obłędu można z tym wirusem dostać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka