Rafał znowu zwycięża i do zdecydowanie.
Rafał Trzaskowski wygrywa w najnowszym rankingu
Z najnowszego sondażu Instytutu Badań Pollster przeprowadzonego na zlecenie "Super Expressu" jasno wynika, że gdyby wybory prezydenckie odbyły się w najbliższą niedzielę, to zwycięzcą byłby Rafał Trzaskowski.
Tak prezentują się oficjalne wyniki:
Rafał Trzaskowski osiągnął 41,96 proc.
Karol Nawrocki uzyskał wynik na poziomie 28,7 proc.
Sławomir Mentzen, który notuje 12,68 proc.
Szymon Hołownia 10,67 proc.
Rafał Trzaskowski został więc wielkim zwycięzcą i tylko 8 pkt proc. brakuje mu do tego, aby zwyciężyć już w pierwszej turze.
Wynik poniżej oczekiwać notuje Magdalena Biejat 3,26 proc.
Ostatni, z notowanych Marek Jakubiak uzyskał 2,73 proc.
Trzaskowski już nie raz zrobić niezły show, co zdążył już kilka razy udowodnić. Długo mówiło się o tym, jak "zaorał" głównego oponenta Karola Nawrockiego. Trzaskający Rafał Trzaskowski roztrzaskał Nawrockiego. Poszło o powodzian.
W czasie rozmowy z dziennikarzami Trzaskowski postanowił odnieść się do działań Karola Nawrockiego.
Polityk w trakcie konferencji prasowej odniósł się do działań swojego konkurenta Karola Nawrockiego. Prezydent Warszawy w czasie rozmowy z dziennikarzami stwierdził, że Nawrocki stara się robić kampanię na powodzianach.
"To coś nieprawdopodobnego, że pan Nawrocki postanowił robić kampanię na terenach, które przeżyły powódź. My po prostu pomagaliśmy, ja osobiście pomagałem, dzięki wszystkim warszawiankom i warszawiakom, i nie robiłem z tego wielkiej szopki. Bo tak się powinno postępować, a nie robić kampanię na powodzianach, na tragedii; robić kampanię tylko dla poklasku."