Dodaj do ulubionych

Obwodnica Jabłonny

22.05.04, 10:51
Witam,

Probuje sie dowiedziec ktoredy ma przebiegac projektowana obwodnica Jablonny. Niestety na stronie UM Legionowo nie dostalem odpowiedzi. Moze ktos z Was wie cos na ten temat albo chociaz wie gdzie szukac? Interesuje mnie zwlaszcza jak ta nowa droba bedzie usytuowana w stosunku do powstajacego Osiedla Przylesie w Jablonnie (to te bloki z czerwonej cegly tam daleko na polu :-)
Obserwuj wątek
    • pkownacki Re: Obwodnica Jabłonny 23.05.04, 10:27
      a to czemu UM mialby dac Ci odpowiedz??yto jest teren Jablonny wiec mysle ze
      lepszym miejscem bedzie UG Jablonna i popros o wglad do planow zagospodarowania
      terenu
      pozdrawiam Szpaku
      • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 23.05.04, 19:07
        Niestety do UG sie nie dostane bo brak mi na to czasu (praca, praca, praca...), chyba ze otworza specjalnie dla mnie w sobote... A UM Legionowo odpowiada na rozne pytania, nie tylko te zwiazane z samym Legionowem. Jesli czegos nie wiedza, albo nie jest to w ich gestii to o tym pisza... Przynajmniej tak mi sie dotad wydawalo. Mimo wszystko chcialbym dostac jakakolwiek odpowiedz, nawet w stylu: "to nie nasza sprawa, prosze isc gdzies indziej".
        • pkownacki Re: Obwodnica Jabłonny 23.05.04, 23:38
          UM nie jest czyms wiecej niz UG...dlatego napisz po prostu pismo do UG z
          zapytaniem i maja obowiazek na Twoje pismo odpowiedziec w sposob jak
          najbardziej wyczerpujacy
          • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 24.05.04, 10:08
            Moja wina, moja wina... Strona UM Legionowo zmienila sie, a Jablonny zostala po staremu. Ale wlasnie sobie odwiedzilem strone Jablonny i sie okazuje ze przeszla taka sama zmiane jak legionowska. Wiec teraz tam tez mozna zadawac pytania :-) Wiec temat nieaktualny.
            • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 24.05.04, 10:11
              Az wkleje to co znalazlem, moze komus sie przyda:

"Według mojej wiedzy obwodnica Jabłonny czeka obecnie na wydanie przez Wojewodę decyzji o lokalizacji inwestycji (uzyskała już wymagane prawem uzgodnienia). Zgodnie z projektem zmodernizowana droga nr 61 będzie miała cztery powiązania z układem lokalnym: 1) na tzw. ?górce? ? obwodnicy Jabłonny z ulicą Modlińską, 2) w okolicach budynków przy ul. Szkolnej 17 ? obwodnicy Jabłonny z tworzonym układem dróg lokalnych; 3) za centrum usługowo-handlowym Kaufland/OBI ? obwodnicy Jabłonny z ul. Zegrzyńską; 4) przy ul. Wiejskiej."
          • patriszia obowiązek mają 31.08.04, 14:00
            ale nie wszystko musza powiedzieć gdyż mozna było by wtedy wykupic w okolicach
            tereny
    • pkownacki Re: Obwodnica Jabłonny 24.05.04, 19:25
      i ciekawe jak sie to wszystko potoczy??
      a moze puszcza ruch przez las do choszczowki-nie daj boze
    • juliacz Re: Obwodnica Jabłonny 19.07.04, 11:14
      Witam
      Ja również jestem zainteresowana terenami przy wspomnianym budowanym osiedlu.
      Nie znam Jabłonnej. Mógłbyś mi przybliżyć jak daleko ta obwodnica będzie
      przechodził. Dzięki
      Julia
      • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 21.07.04, 08:37
        Nie wiem dokladnie gdzie i jak. W UG Jablonna mozna obejrzec plan, ale jeszcze tam nie bylem (Referat Ładu Przestrzennego Urzędu Gminy Jabłonna, pok. 13 na I piętrze)... Wydaje mi sie ze obwodnica bedzie przebiegala pomiedzy osiedlem Przylesie a ul. Szkolna. Inaczej sie chyba nie da. Natomiast nie widze jak i gdzie mialaby sie laczyc z ul. Modlinska.

Wiecej tutaj: www.jablonna.pl/index.php?cmd=prezydent&opt=wykaz&kategoria=all
        • singleman Re: Obwodnica Jabłonny 21.07.04, 20:58
          I tak to spieprza... Wladze. I gmijny Jablonmna i mer Legionowa. Toz to takie
          niedorajdy....
          • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 22.07.04, 08:15
            Swoje juz zrobili... tzn. niezrobili. Na szczescie sama budowe robi GDDKiA, nasi "wspaniali" wlodarze mieli jedynie zalatwic sprawy prawne dzialek itp. A budowa ma oficjalnie ruszyc na wiosne 2005.
      • synziemi Re: Obwodnica Jabłonny 29.09.04, 19:30
        juliacz napisała:

> Nie znam Jabłonnej.

Widac, ze nie znasz. Inaczej nigdy bys nie napisala "Jablonnej". :)
    • misia-monisia Re: Obwodnica Jabłonny 27.08.04, 11:55
      Ja swego czasu napisałam w tej sprawie do wójta jabłonny. Można wejść na strone
      i też to zrobić - swoją drogą polecam, mimo że można się wkurzyć porządnie bo
      tylko czasami uda im się odpowiedzieć na jekieś pytanie bez zapraszania do
      różnego typu urzędów. Myślą, że nie mamy co robić. Po to zadaje się im pytania
      aby uzyskać na nie odpowiedzi. Szczególnie, że oni te odpowiedzi znają. Na moje
      pytanie nikt nie odpowiedział - odesłano mnie po raz enty do jakiegoś urzędu,
      ale oto co znalazłam:
      W dużym przybliżeniu można podać, że obwodnica będzie rozpoczynała się na
      Bukowcu na wysokości komisów samochodowych i łukiem omijała Jabłonnę, wychodząc
      na trasę augustowską mniej więcej na granicy Jabłonny i Legionowa.
      Projekt przebiegu obwodnicy Jabłonny można obejrzeć w Referacie Ładu
      Przestrzennego Urzędu Gminy Jabłonna, pok. 13 na I piętrze.
    • misia-monisia Re: Obwodnica Jabłonny 27.08.04, 11:56
      Ja swego czasu napisałam w tej sprawie do wójta jabłonny, można się wkurzyć
      porządnie bo tylko czasami uda im się odpowiedzieć na jekieś pytanie bez
      zapraszania do różnych urzędów. Po to zadaje się im pytania
      aby uzyskać na nie odpowiedzi. Szczególnie, że oni je znają. Na moje
      pytanie nikt nie odpowiedział - odesłano mnie po raz enty do jakiegoś urzędu,
      ale oto co znalazłam:
      W dużym przybliżeniu można podać, że obwodnica będzie rozpoczynała się na
      Bukowcu na wysokości komisów samochodowych i łukiem omijała Jabłonnę, wychodząc
      na trasę augustowską mniej więcej na granicy Jabłonny i Legionowa.
      Projekt przebiegu obwodnicy Jabłonny można obejrzeć w Referacie Ładu
      Przestrzennego Urzędu Gminy Jabłonna, pok. 13 na I piętrze.
      • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 28.08.04, 19:35
        Tyle to zdazylem sie juz dowiedziec, bardziej interesuje mnie gdzie obwodnica spotka sie z ul. Szkolna. Na moje pytanie tez zostalem odeslany do Urzedu... Czy moze udalo Ci sie zobaczyc ta mape?
        • e-legionowo Re: Obwodnica Jabłonny 02.09.04, 18:54
          kwitkows napisał:

> Tyle to zdazylem sie juz dowiedziec, bardziej interesuje mnie gdzie obwodnica
          s
          > potka sie z ul. Szkolna. Na moje pytanie tez zostalem odeslany do Urzedu...
          Czy
          > moze udalo Ci sie zobaczyc ta mape?

Z tego co sie orientuje to obwodnica bedzie przebiegac kolo osiedla nieRajska w
          odleglosci 30m os jezdni od najbizszego budynku rewelka, potem bedzie przecinac
          ulice Szkolna w okolicach przepompowni, a potem troche na wysokosci początku
          gorki bedzie laczyc sie z modlinska.

to wiem od pracownika UG i wlasciciela budynku przez ktorego dzialke bedzie
          przebiegac obwodnica:(

pozdrowka

Peter
          • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 03.09.04, 08:48
            Gdzie jest przepompownia na ul.Szkolnej - w ktora to strone od skrzyzowania z ul.Przylesie?... A moze tak na sieci jest mapa Jablonny, byloby latwiej.

Moze nie wszyscy wiedza ale obwodnica w strone Legionowa to tylko polowka. Bedzie jeszcze reszta w strone NDM. Pierwsza czesc ma juz gotowe plany, druga jeszcze nie.
            • patriszia w stronę NDM? 09.09.04, 08:37
              a kto tamtędy jeździ? przecież drogi w tamtą i spowrotem są puste. niech
              jeszcze do Nowego dworu autostradę zrobią to dziury w legionowskich drogach i
              szutrowe ulice "na domkach" do "usranej śmierci" nie zostaną ruszone.
              • kwitkows Re: w stronę NDM? 09.09.04, 08:59
                Pewnie dlatego najpierw bedzie robiona obwodnica w strone Legionowa. A tam tez sie przyda, przeciez obwodnica jest po to zeby samochody nie jezdzily przez Jablonne tylko ja omijaly. Wiec kompleksowe podejscie jest jak najbardzije na miejscu. A ludzie zacznie wiecej jezdzic w strone NDM. Przeciez caly czas rosna tam nowe osiedla. Jablonna i Chotomow nie moga w nieskonczonosc sie rozrastac.
          • patriszia na wysokości górki? 09.09.04, 08:46
            tej w na początku jabłonnej? czyli na tych 500 metrach od trójpasmówki do
            obwodnicy będzie się robił korek? mam nadzieje że szanowny zarząd drug
            miejskich rzynajmniej trochę poszeży ten odcinek przez dodanie pobocza.

zastanawia mnie jedno, co to by było gdyby pociągnąć tą obwodnicę trochę dalej
            i by się z niej wyjeżdżalo tak jak z selgros.

a dla czego nie mozna zrobić drogi wzdłóż torów do choszczówki?
            • kwitkows Re: na wysokości górki? 09.09.04, 09:18
              To tez mnie ciekawi co bedzie z tym kawalkiem Modlinskiej w Wawie... Za to pomysl naszego UM aby poprowadzic szose kolo torow uwazam za poroniony. Nasz las i tak juz jest maly, dodatkowa droga by go zupelnie zniszczyla. Na szczescie Nadlesnictwo sie na to nie zgadza, a PKP tez sie wypielo na nasze miasto. Ale podczas modernizacji linii kolejowej pewnie zrobia tam jakies drogi technologiczne, podobnie jak to teraz jest na trasie Wawa-Siedlce. Tyle, ze nie bedzie to do normalnego ruchu.
    • patriszia obwodnicy za szybko nie będzie 03.09.04, 13:32
      z tego co mi wiadomo miasto jest zadłużone, poprzedni prezydent (wiadomo co o
      nim myśle) Kicman narobił długów tylko po to zeby na dorzynki mazowieckie
      wybudować stadion. najpierw trzebaspłacić długi (po to ponoć ma być sprzedana
      komunikacja lokalna) po tem chłopaki muszą się nachapać, dać zarobić rodzinom a
      obwodnicy nie wybuduja bo ich po drugiej kadencji nikt nie będzie chciał na
      nich glosowac. pozostaje nam tylko jeździć przez Józefów.

słyszałam ostatnio dwie śmieszne plotki które mi poprawiły chumor
      w 2040 ma być w Legionowie metro a obwodnicy narazie nie robia bo legionowo
      gadało z warszawą i ma być wybudowany most na wiśle i wtedy obwodnica będzie
      mogla poczekać kilka kolejnych lat.
      • kwitkows Re: obwodnicy za szybko nie będzie 03.09.04, 23:54
        O ile mi wiadomo to ul. Warszawska jest droga krajowa, czyli nie podlega wladzom powiatowym ani gminnych. Tak wiec Legionowo jak i Jablonna nie wykladaja na cala inwestycje ani zlotowki. Jedyne co Legionowo mialo zalatwic to wykup gruntow pod inwestycje. Reszta pozostaje w rekach GDDKiA.

32.Obwodnica m. Jabłonna (nr drogi 61)
        -długość - 2,6 km
        -koszt realizacji - 40,0 mln zł
        -lata realizacji: 2004-2005

www.gddkia.gov.pl/html/str2003-2013.tabele.xls
        • zetkalg Re: obwodnicy za szybko nie będzie 08.09.04, 18:54
          prędzej kaktus mi na dłoni wyrośnie jak w 2040 dotrze metro
          wszyscy "fachowcy" będą stawiać na pociąg a mieszkańcom to wiadomo do stacji
          nie po drodze
          • kwitkows Re: obwodnicy za szybko nie będzie 09.09.04, 09:20
            Jakie znowu metro? Czegos nie rozumiem.
            • patriszia są jakieś plany 09.09.04, 13:21
              dotyczące metra i docelowo ostatnii przystanek metra ma być w Legionowie albo
              Chotomowie jakoś tak.
              • omen33 Re: są jakieś plany 09.09.04, 14:25
                skad takie wiadomości?? metro u nas gdzie te plany?? oj chyba znoau ploteczki...
                • zetkalg Re: są jakieś plany 14.09.04, 21:42
                  wbrew pozorom na mapach geodezyjnych jest przeznaczone na stacje metra. Na
                  terenie Ludwisina.serio
              • rotunda Re: są jakieś plany 14.09.04, 14:02
                W Chotomowie, zeskanować?
                • mgill Re: są jakieś plany 14.09.04, 20:57
                  to już czyba bardziej realne będzie w okolicach 2140 roku. Póki co w żadnych w
                  miarę realnych planach nie ma Legionowa.
                • kwitkows Re: są jakieś plany 15.09.04, 08:50
                  Zeskanowac, poki jeszcze produkuja takie ciekawostki. Nie wiem kto wpadl na tak glupi pomysl... Nawet najbogatsze miasta w USA nie moga sobie pozwolic na budowanie metra na przedmiesciach. Tam to jest juz z reguly kolej naziemna.
                  • e-legionowo Re: są jakieś plany 19.09.04, 10:38
                    puki co to mamy juz "metro" od kilkudziesieciu lat jest czerowne, staje czesciej niz metro w wawie, ale wlecze sie niesamowicie ma numery 723 i 801 ;)

• kwitkows Re: są jakieś plany 19.09.04, 21:55
                      Ostatnio wiozlo mnie to metro (czerwone ale tylko do polowy) cale 30 min do przystanku Palac w Jablonnie. Chyba kupie sobie hulajnoge...
                      • e-legionowo Re: są jakieś plany 19.09.04, 22:01
                        lepiej skuter:)

• zetkalg Re: Obwodnica Jabłonny 20.09.04, 00:15
      macie rację: lepiej opluwac smoga za koncepcję obwodnicy wzdłuż torów w
      artykułach typu: szkodnik w krawacie, itp.
      i nie narzekac na korki!
      • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 20.09.04, 08:54
        To ma byc koncepcja? Pomysl rzucony calkowicie bez sensu, bez porozumienia z Nadlesnictwem i PKP. Czyli bez nikogo kto ma na to wplyw. Jak dla mnie czysta propaganda - my chcemy dobrze ale inni nie chca. Potem mozna sie chwalic, ze sie przeciez staralismy.

Mnie bardziej denerwuje opieszalosc biurokracji. Przebudowa drogi 61 byla wiadoma od dawna. Przeciez tereny po droge mozna bylo wykupic wczesniej, a nie w ostatniej chwili. Tylko dlatego zadne prace jeszcze sie nie rozpoczely bo nasz UM sie nie wyrobil w czasie. Oczywiste jest, ze przy takich pracach beda protesty, dlatego trzeba bylo wczesniej zaczac sprawy papierkowe.
      • e-legionowo Re: Obwodnica Jabłonny 20.09.04, 09:00
        zetkalg napisał:

> macie rację: lepiej opluwac smoga za koncepcję obwodnicy wzdłuż torów w
        > artykułach typu: szkodnik w krawacie, itp.
        > i nie narzekac na korki!

nie, narzekam na to ze zamiast przeprowadzic na samym poczatku rozmowy z zainteresowanymi stronami: nadlesnictwo i tereny gmin na ktorych znalazlaby sie potencjalna obwodnica, to natychmiast zrobiono szum medialny ze wspanialy pan prezydent ma jeszcze wspanialszy pomysl na brak korkow do Wawy.
        Gdzie tylko moze to sie pojawia, jest dobrym wojkiem, ktory prowadzi kampanie za nasze pieniadze, bo budzet budowany jest w duzej czesci z naszych podatkow.
        Jak to sie mowi co za duzo to i swinia nie zje.
    • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 25.11.04, 09:19
      Dla formalnosci juz tylko, gdyby pozniej ktos szukal, odpowiedzi na moje pytania:

www.jablonna.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=77
      www.jablonna.pl/gmina/pliki/prezentacja/obwodnica_jablonny.jpg
    • legjonowo Re: Obwodnica Jabłonny 25.11.04, 13:20
      Jeśli chcesz się dowiedzieć jaki jest przebieg planowanej obwodnicy Jabłonny
      zapytaj o to w urzędzie gminy Jabłonna. nr tel 767 73 00. pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka