Dodaj do ulubionych

Polmozbyt Legionowo

08.02.14, 12:34
Witam chciałem się podzielić uwagami na temat stacji diagnostycznej w Michałowie Reginowie o nazwie POLMOZBYT. Kilka dni przed końcem przeglądu pojechałem na stacje zrobić przegląd, diagnosta stwierdził, że trzeba wymienić opony, przeglądu oczywiście jako profesjonalista nie podbił. Zamówiłem opony w tej samej firmie bo tak sie akurat składa że podobno mają najniżesze ceny w Legionowie jak o sobie piszą na internecie więc co będe długo myślał nie ma na co czekać trzeba opony brać. Opony wymieniłem i podjechałem pare metrów do diagnosty i mówie człowiekowi ( tym razem był inny specjalista ) że byłem dwa dni temu miałem zrobić co miałem zrobić i proszę o podbicie przeglądu. Diagnosta stwierdził że znowu musi zrobić przegląd. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że drugi diagnosta stwierdził że monitory komputera pokazują mu że hamulce są nie sprawne, do tego przewody hamulcowe z tyłu auta są zardzewiałe. Ja wszystko rozumiem Panowie ze sobą na piwo nie chodzą skoro jeden stwierdza że drugi jest Matołem bo nie zauważył usterek. Zacny kierownik sklepu po mojej interwencji stwierdził: jeden diagnosta widzi jedno na monitorach drugi widzi drugie, więc pytanie czy nie należało by wprowadzić PRZYMUSOWYCH BADAŃ DIAGNOSTYCZNYCH WZROKU co pomogło by niewiątpliwie w diagnozach samochodów. A gdyby jeszcze wprowadzić przymusowe badania lekarzy badających wzrok to już byśmy mieli pewność że jeździmi BEZPIECZNYMI SAMOCHODAMI. A jak by owi lekarze zbadali słuch kierownika sklpeu i warsztatu w POLMOZBYCIE to kliencji byli by lepiej wysłuchani. Finał sprawy był taki że został rozegrany w innym warsztacie.
Obserwuj wątek
    • kka69 Re: Polmozbyt Legionowo 08.02.14, 21:00
      W Danii , gdzie średni wiek aut to 6 lat, badań technicznych nie przechodzi za pierwszym podejściem 15% aut.
      ale jak te same auta pojada do Polski , gdzie średni wiek aut to 11 lat , to się okazuje że są zupełnie sprawne, bo w Polsce za pierwszym razem badań technicznych nie przechodzi tylko 8% badanych pojazdów.
      Prawda że dziwne ?
      • metron1 Re: Polmozbyt Legionowo 08.02.14, 22:25
        Widząc niektóre "wynalazki" na drodze zastanawiam się jak takie coś przechodzi przegląd. Niektóre samochody jakie widziałem nie powinny mieć dopuszczenia do ruchu bo stwarzają poważne zagrożenie dla innych użytkowników a dziwnym trafem zawsze przechodzą badania
        Z drugiej strony diagnosta potrafi się przyczepić o byle pierdołę w sprawnym samochodzie
      • breakbit Re: Polmozbyt Legionowo 09.02.14, 09:39
        Szanowny Panie skoro tak bardzo lubi Pan statystki które jak wszyscy wiemy zawsze mówią prawde to może przytoczy Pan statystyki wypadku spowodowanych przez niesprawne auta oraz statystyki wypadków spowodowanych przez głupich kierowców w sprawnych autach bo takie statystyki na pewno istnieją. Oczywiście ciesze się że istnieją stacje kontroli pojazdów, które faktycznie pozwalają mi na kontrole pojazdu ale sugeruje żeby przy tych stacjach kontroli NIE ISTNIAŁY powiązane ze soboą warsztaty samochodowe, żeby co niektórych nie kusiły pewne zachowania. Ja nie wiem czy Pan jest dobrym kierwocą czy kiepskim bo podobno dobry kierowca to taki który nigdy nie miał wypadku ale na pewno wiemy że ma Pan statystycznie sprawny samochód.

P.S. W Angli samochód nie przejdzie badania technicznego jeśli diagnosta stwierdzi że wycieraczki nie są sprawne, założe sie w nadgorliwej Danii też tak jest. W Polsce diagności tego nie sprawdzają. Czy to jest błąd statystyczny ? Dziwne prawda ?
        • 3goust Re: Polmozbyt Legionowo 09.02.14, 13:03
          breakbit napisał(a):
          P.S. W Angli samochód nie przejdzie badania technicznego jeśli diagnosta stwier
          > dzi że wycieraczki nie są sprawne, założe sie w nadgorliwej Danii też tak jest.
          > W Polsce diagności tego nie sprawdzają. Czy to jest błąd statystyczny ? Dziwne
          > prawda ?

Co do polmozbytu powiem jedno kucharze i drwale udający diagnostów.
          Czemu? Posiadam samochód który posiada jedną lampkę podświetlenia tablicy, nie żeby coś zgasło po prostu tak zaprojektowali. Jakie moje zdziwienie było gdy diagnosta stwierdził nie podbije bo przepalenie się żarówki w podświetleniu tablicy... patrze podświetlenie jest co jest?
          Na moje pytanie o kierownika stacji zareagował nerwowo udał się na konsultacje do drugiego diagnosty. Po chwili zgaszony podbił jak by nigdy nic wręczył i powiedział bym się nie przejmował tą przepaloną żarówką, ale zaraz którą bo wszystkie się palą? Nie odpowiedział znikł w labiryncie budynku. no nic mam podbite wiec wyjeżdżam
          To spowodowało mój uraz, diagnosta nie zna modelu jaki bada? A co jak obleje za brak pasów w aucie w którym ich nie było zamontowanych lub przepuści auto które fabrycznie [homologacja] posiadało pasy a właściciel je wyciął? Dopuści auto nie zgodne z homologacją, co jest jednoznaczne z poświadczeniem nieprawdy.

• breakbit Re: Polmozbyt Legionowo 09.02.14, 10:50
        To jeszcze uzupełniając masz Pan tutaj link:
        www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdlakierowcow.policja.pl%2Fdownload%2F15%2F115687%2FKSP_okladki_148_5x210_5grzbiet.pdf&ei=HEz3UoaFMbTT7AbWsoDwBQ&usg=AFQjCNERw-2O0fYOKNsWHv17NCwWKzHiOg&bvm=bv.60983673,d.ZGU&cad=rja

do tych statystyk na 39 stronie jest napisane

Mam nadzieje że ten temat wyczerpałem i zachęcam do wypowiedzi w temacie firmy POLMOZBYT Legionowo.
    • unoman Re: Polmozbyt Legionowo 08.02.14, 23:18
      U mnie przyczepili się o to, że mam źle ustawione światła, oczywiście fachowiec nie był od tego, żeby je ustawić... Chętnie polecił warsztat na miejscu. W tym warsztacie umówiłem się kiedyś na wymianę przegubów ale po rozebraniu zawieszenia stwierdzili, że ich nie mają!! Pomimo, że umawiałem się na tę wymianę 2 tygodnie wcześniej. Przeczyścili i kazali zapłacić za usługę, czyli czas w którym auto stało i czekało czy znajdą części a potem g... zrobili. Od tej pory stracili klienta a wcześniej trochę wymian itp u nich robiłem. Są inne stacje diagnostyczne i warsztaty, tego nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka