05.01.11, 15:43
Jako inny szczur lądowy z warszawy chętnie bym jadła nasze polskie ryby, ale z dystrybucją jest jakiś dramat. Gdzie można kupić nasze flądry i śledzie, słyszałam, że idą na mączkę rybną, bo nie opłaca się ich sprzedawać - nikt nie kupuje. W sklepach są pangi i płetwy z rekina...

ps. polskich ryb z jezior: szczupaków, sandaczy.. też nigdzie nie można dostać, jest pstrąg tylko
Obserwuj wątek
    • callisto1 Ponad wszelką wątpliwość ... 17.01.11, 08:16
      Ponad wszelką wątpliwość świeży śledź smażony na patelni po lekkim oprószeniu mąką lub śledź z grilla jest jedną z najwspanialszych potraw rybnych jakie zna świat! Oczywiście świeży śledź to marzenie sciętej głowy, szczególnie gdzieś w głębi kraju ale nawet śledź mrożony przyrządzony w ten sposób jest wspaniały !(Tylko nie należy go psuć żadnymi przyprawami !) Gorąco polecam !
    • ryszardarysia Śledzik 10.02.11, 23:25
      Zgadzam się że śledź to super ryba. Ale świeżą jeść najlepiej nad BAłtykiem - jestem z centrum PL i w supermarketach ani w sklepach rybnych nie ma świażego śledzia. Super śledzia - niebo w gębie poczułam w Istambule, nad brzegiem Bosforu, ze starej łajby kołyszącej się na falach cieśniny kupiłam sztandarowy stambulski produkt - balik ekmek - czyli ryba w bułce, a co było tą rybą? Sledź lub coś śledziowatego, przepyszne, aromatyczne, świeże, niebo w gębie! Próbowałam to później odtworzyć w angielskiej rzeczywistości (mieszkam teraz w UK) ale to była absolutna porażka - może angielskie śledzie są nie dobre?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka