Dodaj do ulubionych

Jak złapać męża?

• Gość: autorek Re: Jak złapać męża? IP: 80.53.160.* 11.09.04, 19:37
      Mam 33 lata jestem ciemnym wysokim brunetem i mam wyższe wykształcenie i dośc
      dobrą pracę.W swoim życiu spotkałem b.wiele dziewczyn i w 90% powiedziały mi że
      wolą wyjść za mąż za faceta który zapewni im mieszkanie luksusowy samochód no i
      co roczne wyjazdy zagraniczne na wczasy.Dlatego bardzo poważnie rozważam
      możliwość wstąpienia do klasztoru(mam do tego odpowiednie predyspozycje).Mam
      świadomośc że lepiej mi będzie w klasztorze niż być samotnym nawet w
      małżeństwie.Któraś z pań może powiedzieć dlaczego nie zrobiłęś tego
      wcześniej.Otóż jestem jedynakiem i obowiązek wobec rodziców mnie trochę
      trzyma,ale i rodzice już nawet zaczynają pomału rozumieć że to będzie jedyne
      najlepsze rozwiązanie.
      • Gość: Monika Re: Jak złapać męża? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:43
        Zmień środowisko, w kórym się obracasz i tam szukaj dziewczyny. Na diskotekach
        i klubach jej nie znajdziesz ! powodzenia. Są takie co cenią uczucie M jak
        Miłość i Monika
        • Gość: autorek Re: Jak złapać męża? IP: 80.53.160.* 13.09.04, 19:00
          Dzieki za radę ale na dyskoteki i do klubów już dawno przestałem chodzić a
          takich dziewczyn co szukają szczerej miłóści to już chyba dawno wyginęly,to są
          tylko pojedyncze przypadki one są już dawno w klasztorach.
          • Gość: M ;-) Re: Jak złapać męża? IP: *.243.81.adsl.skynet.be 28.10.04, 12:52
            OJJJ ;-))) Czyli wreszcie sie dowiedzialam, ze jestem tym wyjatkowym
            przypadkiem, bo cenie sobie prawdziwie uczucie milosci, wiernosci i zaufania do
            drugiej osoby. Machanie przed nosem kluczykami od BMW na mnie nie dziala - bo
            to swiadczy od razu czego facet oczekuje, badz poszukuje... a ja jestem
            inteligentna, pracowita i zamierzam sama na to zapracowac. A poza tym uwielbiam
            tanczyc i szalenstwa ze znajomymi na dyskotece czy w pubie to dla mnie norma.
            Grunt zeby trafic na odpowiednie osoby... a Tu niestety i Ja mam problem hmmm
            Wierze, ze to sie zmieni ;-)
            Powodzenia
            • Gość: mąż Re: Jak złapać męża? do M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:03
              Na dyskotece mężą nie znajdziesz napewno.Tam przychodza tacy co to chca zerwac
              na jeden raz,Przetańczysz całe życie a ten ktory bedzie chciał znależć drugą
              polowę przestanie uczęszczac do tej dyskoteki.Zostaniesz starą panną.
      • koniczynka72 Re: Jak złapać męża? 11.05.06, 16:55
        Ciekawa wypowiedź. Jak ciągnie Cię do klasztoru bo masz powołanie to oczywiście
        idź, ale... jeśli to ucieczka od samotności to chyba to nie jest dobry pomysł.
        Są takie dziewczyny, które szukają miłości i życzę Ci żebyś na taką trafił, żeby
        uczucie było wzajemne i żebyście potrafili ze sobą żyć. Bo jak ktoś kiedyś
        powiedział "miłość to nie wszystko" i chyba coś w tym jest...
      • edytas9 Re: Jak złapać męża? 05.03.07, 15:56
        wiesz a mnie sie wydaje że błędnie myślisz że kobiety lecą na kase, oczywiscie
        ze są i takie że potrzebują faceta z bogatym portfelem ale chyba jednak
        większość kobiet potrzebuje faceta poprostu aby z nim iść przez życie.Jeśli
        chodzi o klasztor to jeśli wiesz że to sprawi że tam będziesz szcześliwy to nie
        ma na co czekać -tylko czy napewno tego chcesz?.
        Sama trace nadzieje że znajde ta drugą połówke zaczyna mnie to męczyć może
        poprostu tam ktoś na górze tak chce abym była singlem.Mam 28 lat i zaczynam sie
        zastanawiac nad wyjazdem z naszego kraju(chociaz nigdy tego nie chciałam) po to
        abym nie musiała wysłuchiwać pytań - kiedy wychodzisz za mąż, do czego w życiu
        doszłaś itd.
        Jesli chodzi o rodziców to rozumie to że masz potrzebe bycia przy nich ja mam
        tak samo jednak oni mają siebie, a ja mam swoje zycie nie moge zawsze robić
        tego co oni chcą bo tak coś wypada.
        A pieniądze przecież czy one dają szczeście -chyba raczej nie.Prawde
        powiedziawszy wolałabym faceta biednego z którym wspólnie bym sie dorabiała niż
        bogacza któremu w życiu wszystko łatwo przyszło.Serdecznie pozdrawiam
    • tomekchcialbywiedziec Re: Jak złapać męża? 13.09.04, 20:00
      smiac mi sie chce jak czytam ze malzenstwo to decyzja na cale zycie i takie
      tam pierdoly.sa dwa uda i albo sie uda albo sie nie uda.
    • Gość: Mirek Nie wcześniej ale za szybko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 08:44
      "mężczyźni, i kobiety są stworzeni po to, by być ze sobą, tyle że kobiety rozumieją to trochę wcześniej..." to wcale nie tak - bo kobiety nie rozumieją tego troche wcześniej tylko trochę za szybko! :)
    • subtelnamaczuga może za nogi? 28.10.04, 12:53
    • Gość: monika Re: Jak złapać męża? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 31.10.04, 07:18
      A ja nie chce czekac roku, nie chce czekac dwoch ani trzech. To "dopelnienie
      kobiety" o ktorym mowa w artykule nie jest pozadane przez wszystkich poniewaz
      moze, i zazwyczaj ogranicza, mimo wielu kompromisow rozwoj tejze kobiety. Praca
      na dwoch etatach, zarowno zawodowym jak i domowym moze byc postrzegana jako
      przyjemna wylaczanie przez albo malo ambitne, albo spelnione juz w zyciu
      kobiety ktore marza wylacznie o stabilizacji. Nie widze innego wyjscia. Dla
      mnie artykuł jest zby tendencyjny i napisany w klimacie szowinistycznym.
    • Gość: Albano boczesno Re: Jak złapać męża? IP: 80.53.160.* 03.11.04, 17:59
      Proponuje na lasso lub klej
    • Gość: Książę z bajki Re: Jak złapać męża? IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 20:13
      Najpierw kręcicie nosem, nie dostrzegacie pozytywnych cech wielu facetów
      kręcących się wokół was, a potem przychodzi czas na refleksje i okazuje się, że
      znajdujecie się w kropce. Powoli, lecz nieubłaganie zbliża się trzeci krzyżyk
      na karku i nagle zaczynacie w popłochu i panice szukać kandydata, tym razem
      spuściwszy już z tonu i obniżywszy poprzeczkę. W końcu trafia się jakiś tam
      kolo (albo i nie) i już wydaje wam się, że złapałyście Pana Boga za nogi,
      przyspieszone zaręczyny, ślubik, a tu nagle po paru(nastu) miesiącach okazuje
      się, że to jednak nie ten. Wtedy przypominacie sobie, że był taki jeden fajny X
      na studiach, potem jeszcze poznałyście Y-a i Z-a, ale ich nie doceniałyście.
      Ledwo zdążyłyście się rozmarzyć o waszych absztyfikantach sprzed lat, a tu już
      trzeba realnie myśleć o kosztach adwokata specjalizującego się w rozwodach, a -
      zapewniam was - nie jest to tania impreza.
      • Gość: Brzęczyszczykiewic Re: Jak złapać męża? IP: 80.53.160.* 12.11.04, 22:16
        Calkowicie się z Panem zgadzam.Nic dodać nic ując
      • reflexion Re: Jak złapać męża? 12.12.04, 18:45
        cyniczny jestes, a sadzac po nicku - nawet zarozumialy i zgorzknialy ...
        • Gość: brzęczyszczykiewic Re: Jak złapać męża? IP: 80.53.160.* 05.01.05, 20:11
          Przepraszam! Czy te określaenia to się tyczą mojej osoby???
    • Gość: mac ap Re: Jak złapać męża? IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 12.12.04, 20:30
      Ale nie zmienia to faktu, że ma dużo racji.
    • scarlet6 Re: Jak złapać męża? 02.01.05, 23:40
      MYSLE, ZE WIELE KOBIET , PROBUJAC ZLAPAC MEZA, ROBI TO ZUPELNIE PODSWIADOMIE,
      SUGERUJAC SIE CZASAMI MYSLA, IZ SAMOTNA KOBIETA SOBIE NIE PORADZIC W ZYCIU, ZE
      SAMOTNEJ MATCE TRUDNIEJ WYCHOWAC DZIECKO. UZALEZNILYSCIE SIE OD MEZCZYZN,
      DROGIE PANIE.
      • 1kitka Re: Jak złapać męża? 06.01.05, 11:41
        1
        • maksimum dama-dziwka-kucharka Daj telefon,to pogadamy! 12.05.06, 04:27
          Gość portalu: margie napisał(a):

> Sa takie kobiety- bez zbytniej przesady siebie moge do takich zaliczyc,
          tylko,
          > ze to za malo... bo co z tego ze mam te 3 cechy, jak jestem wymagajaca,
          > perfekcjonistka, estetka, uparta, majaca wlasne zdanie.. wiesz jak takiej
          > trudno znalezc kogos?

Daj telefon to pogadamy,a pozniej cos wspolnie ugotujemy.
      • enesta Re: Jak złapać męża? 30.01.10, 23:27
        Bardzo fajnie napisany artykuł i śmiać mi się chce ile oburzenia
        wywołał.
        Przecież oczywistym jest że każda normalna kobieta *podświadomie lub
        świadomie* chce "złapać męża" czyli być z tym jednym wymarzonym do
        końca życia, z tym który da jej poczucie bezpieczeństwa (dla każdej
        jest to coś innego) to jest właśnie "małżeństwo".
        Każdy normalny mężczyzna nie chce być "uwiązany " przy tej jednej,
        przez całe życie, (każdy ma inny powód tej "obawy")i boi się że
        będzie "złapany" bo przecież dobrze mu tak jak jest.
        I nagle pojawia się miłość, ale nie każdy umie kochać.;)
        Dlaczego podchodzicie do tego artykułu tak śmiertelnie poważnie?
        Dobrze napisany, z humorem i świetne rady.:)

• enesta Re: Jak złapać męża? 31.01.10, 09:38
        Zastanawiam sie czemu artykuł p. psycholog wywołał takie oburzenie.
        Moim zdaniem w dowcipnej formie przekazuje wiedzę na temat kodów
        funkcjonujących w podświadomości.
        Kobieta z natury poszukuje partnera na całe życie "złapać męża",
        który zapewni jej i dzieciom poczucie bezpieczeństwa. (dla jednej
        ważna jest strona materialna, dla drugiej to, by partner był dobrym
        człowiekiem ect.)Jeśli kobieta nie poszukuje o nie wybiera tylko
        trafia na ewentualnych kandydatów.
        Mężczyzna z natury (.....), dobrze mu tak jak jest, nie śpieszy się
        by wiązać się z partnerką na całe życie, i nie lubi być ograniczany
        w swojej wolności, chyba że zakocha się (a nie każdy potrafi).
        Oczywiście jest to schemat i zdarzają się kobiety z kodem męskim i
        mężczyźni z kodem kobiecym.
        Najważniejsze żeby uświadamiać sobie to co podświadomie nami
        kieruje. :)
        • enesta Re: Jak złapać męża? 31.01.10, 09:44
          sorry,
          mój mobilny internet zawiódł mnie wczoraj przy wysyłaniu postu,
          dzisiaj nie sprawdziłam,
          napisałam jeszcze raz,
          :D
    • nowanadzieja Re: Jak złapać męża? 23.05.06, 19:52
      Wyjechac do Ameryki! Amerykanie to cudowni mezczyzni i mezowie. I chca sie
      zenic!
      polskie kobiety so SUPER natomiast o polskich mezczynach to nie warto mowic:
      zarozumiale to i pelne wymagan. cieszcie sie polskie dziewczyny, ze polscy
      panowie Was nie chce i przyjezdzajcie do Stanow!
      • ciupciak Re: Jak złapać męża? 05.09.06, 15:10
        owanadzieja napisała:

> Wyjechac do Ameryki! Amerykanie to cudowni mezczyzni i mezowie. I chca sie
        > zenic!
        > polskie kobiety so SUPER natomiast o polskich mezczynach to nie warto mowic:
        > zarozumiale to i pelne wymagan. cieszcie sie polskie dziewczyny, ze polscy
        > panowie Was nie chce i przyjezdzajcie do Stanow!

Tak tak, jedzcie w p..du, my sobie sciagniemy gorace ukrainki i bialorusinki,
        cycate, z temperamentem, ktore i d.. dadza i zadbaja o dom i dzieci i czesto sa
        duzo ladniejsze od was
        • barbasia1 Re: Jak złapać męża? 26.11.06, 12:49
          ciupciak napisał:

> owanadzieja napisała:
          >
          > > Wyjechac do Ameryki! Amerykanie to cudowni mezczyzni i mezowie. I chca si
          > e
          > > zenic!
          > > polskie kobiety so SUPER natomiast o polskich mezczynach to nie warto mow
          > ic:
          > > zarozumiale to i pelne wymagan. cieszcie sie polskie dziewczyny, ze polsc
          > y
          > > panowie Was nie chce i przyjezdzajcie do Stanow!
          >
          > Tak tak, jedzcie w p..du, my sobie sciagniemy gorace ukrainki i bialorusinki,
          > cycate, z temperamentem, ktore i d.. dadza i zadbaja o dom i dzieci i czesto sa
          > duzo ladniejsze od was

KIEDYŚ W TVP POKAZYWALI BARDZO CIEKAWY REPORTAŻ O TYM JAK TO DWAJ PANOWIE Z POLSKI (WIEK OK. 40 LAT) POJECHALI NA BIAŁORUŚ SZUKAĆ ŻON DLA SIEBIE. NIESTETY PANOWIE - ZA PRZEPROSZENIEM - CIAPCIAKI BYLI I JAK TE PIĘKNE (NAPRAWDĘ!) "GORĄCE I Z TEMPREAMENTEM" BIAŁORUSINKI ZOBACZYŁY TYCH KAWALERÓW DO WZIĘCIA TO WOLAŁY ZOSTAĆ U SIEBIE NA BIAŁORUSI(!!) NIŻ WYDAĆ SIĘ ZA NICH I DBAĆ O ICH DOM DZIECI ORAZ ROZKOSZE CIAŁA.
          ŻYCIE JEST BRUTALNE! ;))))))))))))))
      • goldie_locks Re: Jak złapać męża? 22.11.06, 01:20
        Zgadzam sie w 100%. W Polsce to jak facet jakis mozliwy to juz w czasie studiow
        jest zlapany :-D Takze dziewczyny rozejrzyjcie sie za obcokrajowcami. Ja akurat
        wyjechalam, ale znam w Polsce pare dziewczyn ktore powychodzily za maz za
        Anglikow i Irlandczykow i mieszkaja w kraju.
        • enesta Re: Jak złapać męża? 31.01.10, 23:15
          Dokładnie tak samo myślę.
          Po studiach już wszystko poprzebierane:D
          Również znam małżeństwa,w których mężczyzna pochodzi np. z Anglii-
          facet z klasą, kulturą osobistą, świetny ojciec swoich dzieci.
          Dla mnie osobiście bariera językowa (półsłówka, żarty itd) byłaby
          wielką przeszkodą w "łapaniu męża" z innego europejskiego kraju.-
          (myśę tu o podstawowej znajomości języka)
          Ale namawiam wszystkie wolne dziewczyny :)
    • tomasz2206 Re: Jak złapać męża? 12.09.06, 09:01
      jesli chcesz dopaść męrza to poszukaj ko w jakims lokalu ale znanym i to w
      dzien w ktury dostawał wypłate
    • ulala1979 Stek bzdur... 26.11.06, 18:57
      jak ktoś ma na celu upolowanie męża to niech się chwyta tych zasad...partnerstwo
      na jakie w zyciu liczę nie ma nic z małżeństwem wspólnego...choć go nie
      wykluczam w przyszłości...

Gość portalu: szukająca 2 połowy napisał(a):

> Wydaje mi się, że artykuł trafia w samo sedno problemu. Sama jestem w
      > podobnej sytuacji i na kazdym kroku przekonuje sie jakie to trudne znaleźć
      > odpowiedniego kandydata do wspólnego życia.
    • maciej_andrzejewski Jak złapać męża? 31.10.07, 17:31
      Szanowna Pani redaktor !
      Pomimo,ze artykul napisany zostal piec lat temu to ten temat nadal jest aktualny
      (i to nie tylko w stosunkach damsko-meskich,ale rowniez mesko-damskich ).Tak
      wiec na popularnosci on nie straci.Ale powinna pani polozyc nacisk odnosnie
      meskich upodoban.Chodzi mi o to,ze niektorzy mezczyzni moga wykorzystac naiwne
      kobiety ,spragnione milosci.Nie chce tu opisywac celow(metod)aby jakiemus panowi
      nie zakwitla taka mysl w glowie.
    • paula266 Jak złapać męża? 30.01.10, 22:19
      fajny artykuł i napisany z humorem, uśmiałam się :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka